Inschrijven voor Jasmijnstraat 19
SASKIA VREEMAN OVER DE VERKOOP VAN WONINGEN IN EEN OVERVERHITTE MARKT

Inschrijven voor Jasmijnstraat 19

ADVERTORIAL • Wie regelmatig op Funda kijkt, ziet dat veel huizen per direct en al onder voorbehoud verkocht zijn. Of, dat huizen die er net op staan al niet meer bezichtigd kunnen worden. En als ’t wél kan, dan krijgt een kandidaat maar één kans, van maximaal een halfuurtje. En dat voor de duurste aankoop in je leven… Volgens de Bornse makelaar Saskia Vreeman levert dat niet zelden bizarre situaties op. “In publicaties wordt er veel over geschreven en meer dan eens krijgen makelaars het verwijt daarin mee te gaan. Gelukkig is die situatie in Twente anders, al hebben wij natuurlijk ook te maken met een krappe markt en teleurstellingen voor vele aspirant-kopers.”

 

“Als Bornse makelaars promoten wij dan ook al vele jaren dat kopers zelf ook een makelaar moeten inschakelen”, zo vervolgt ze. “De verkoopmakelaar kan er dan op vertrouwen, dat bij een koper met een aankoopmakelaar de deal goed voorbereid is, waardoor de verkoper achteraf geen problemen hoeft te verwachten en de transactie voor minimaal 99 procent ook doorgaat. Dus een aankoopmakelaar is niet bedoeld om eerder bij het aanbod te kunnen zijn, maar meer om gedegen onderzoek te kunnen doen op allerlei gebied, waaronder de bouwtechnische staat. En ook de potenties van de woning, de mate van verhandelbaarheid in de toekomst en alternatieve opties om de financiering rond te krijgen zijn onderwerp van gesprek. Zo beseft de koper beter wat hij koopt.”

 

Verkoop bij inschrijving

Toch is Vreeman blij dat er zo af en toe ook nog ándere wegen kunnen worden bewandeld. “Vanaf 15 november kunnen gegegadigden bijvoorbeeld het vrijstaande woonhuis Jasmijnstraat 19 in Borne (zie www.saskiavreeman.nl) bezichtigen. Hier wordt een ‘transparante’ verkoopmethode toegepast”, aldus de makelaar. Bij de erven waren al diverse briefjes in de bus gekomen van kandidaten, die graag in aanmerking wilden komen als de woning te koop zou komen. Ook bij de Bornse makelaars zijn al gegadigden bekend, die een dergelijk woonhuis een goede optie vinden. Daarom is gekozen voor een verkoop bij inschrijving, volgens de officiële richtlijnen van de NVM.

 

In een tijdsbestek van ca. vier weken krijgen zoveel mogelijk kandidaten voldoende tijd om zich goed voor te bereiden op het doen van een bod. Op 29 november sluit de inschrijving en is het de laatste kans voor kopers om een schriftelijk en maximaal aanbod in een gesloten enveloppe te deponeren. Vervolgens kan de verkoper tot gunning overgaan. Nadat de deal gesloten is en de koop definitief doorgaat is er voor de teleurgestelde bieders de mogelijkheid om de ontvangen biedingen in te zien op het kantoor van de makelaar. Daarmee is dan ook transparantie een feit en wordt zogenaamd ‘vriendjespolitiek’ handelen of schenden van de privacywetgeving de kop ingedrukt.

 

Om welke woning gaat het?

De woning aan de Jasmijnstraat 19 in Borne staat in een mooie groene en ruim opgezette woonomgeving in de wijk Letterveld en is altijd bij de eerste eigenaar in gebruik geweest. Het basisonderhoud van de woning is grotendeels in goede conditie en nieuwe bewoners kunnen vloeren, wanden, sanitair en keuken nog helemaal naar eigen inzicht afwerken. De woonoppervlakte is al royaal, maar een extra kamer in de garage of een uitbouw realiseren behoort uiteraard ook nog tot de mogelijkheden.

 

Vanaf 15 november zijn de kijkdagen bij deze woning. U dient zich wel vooraf aan te melden voor een bezichtiging en u ontvangt een uitgebreid informatiepakket. De prijsindicatie is 475.000 euro.

 

Saskia Vreeman Makelaar 4you

Aanslagsweg 22 - 7622 LD Borne

(074) 711 0250

www.saskiavreeman.nl

info@saskiavreeman.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

De kaboutertjes zijn terug in Borne

Een kleine anderhalf jaar geleden arriveerden de eerste kabouters in Borne. Ze vonden hun...
21-05-2022

Aanrijding op net geopende Europastraat

Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de Europastraat...
13-05-2022

Borne in Overijsselse top vijf aantal woningen...

Overijsselaars kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 20,3 procent van de...
13-05-2022

Defecte goederentrein tussen Zenderen en Borne

Een defecte goederentrein zorgt voor ontregeling van het verkeer op het spoor en gesloten...
11-05-2022

Beekparkfestival laat wijk weer bruisen

De Bornsche Maten heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 11 juni is het dan toch...
11-05-2022

Hulpkaart nu breed uitgerold

Het is inmiddels een jaar geleden dat de hulpkaart in Borne werd geïntroduceerd. In eerste...
09-05-2022