Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt
30-11-2021
VIER VRIJWILLIGERS(INITIATIEVEN) IN DE PRIJZEN

Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt

Vier vrijwilligers(initiatieven) zijn dinsdagochtend verrast met de Overijsselse Vrijwilligersprijs. De vrijwilligers van de Kloostergaarde, werkgroep AED Zenderen en vrijwilligers Marian van Loenen en Ronald Kuipers kregen de prijs uitgereikt uit handen van Statenlid Herman Kalter van de provincie Overijssel en beleidsmedewerker Annette Zwiep van de gemeente Borne.

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) wordt in de hele provincie uitgereikt aan zo’n 100 vrijwilligers. In de gemeente Borne konden inwoners hiervoor de afgelopen tijd vrijwilligers, organisaties of initiatieven opgeven, die volgens hen de titel ‘Dé vrijwilliger van de gemeente Borne’ verdienen.

 

Dit jaar wordt in iedere gemeente ook een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is in de gemeente Borne samen met Erik de Kruif, coördinator vrijwilligerswerk van Landschap Overijssel, overhandigd aan de vrijwilligers van de Kloostergaarde.

 

Kloostergaarde

Tuin de Kloostergaarde is een samenwerking tussen de gemeente Borne, de dorpsraad, Theehuis De Karmeliet en een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers werken hard om de tuin in oude glorie te herstellen. Ze doen vaak mee met landelijke evenementen als NLdoet en de Natuurwerkdag en betrekken scholen en andere belangstellenden bij het project.

 

Werkgroep AED Zenderen

De werkgroep AED Zenderen bestaat uit zes vrijwilligers die zich de afgelopen tien jaar belangeloos hebben ingezet voor de vijf AEDs die in Zenderen operationeel zijn. De werkgroep zorgt onder andere voor de scholing van vrijwilligers en voor onderhoud van de apparatuur. Verder wordt er na een eventuele inzet van een AED nazorg verleend en worden de AEDs weer up-to-date gemaakt.

 

Marian van Loenen

Marian werkt al vijftig jaar als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Ook heeft zij als vrijwilliger gewerkt bij de administratie van het kerkblad van de St. Stephanuskerk. Marian is in haar buurt de Meijlingsgaarde altijd bereid tot hulp aan de medebewoners en is een enthousiast lid van het opschoonteam.

 

Ronald Kuipers

Ronald Kuipers is vanaf 2007 vrijwilliger bij Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente. Na zijn revalidatie in 2007 heeft hij zich bij SIZ aangemeld om vrijwilligerswerk te doen om onder de mensen te komen. Ronald is ook vrijwilliger van de rolstoel wandelgroep, vaste bezoeker van het MantelZorgCafé, heeft de gespreksgroep ‘niet aangeboren hersenletsel’ opgericht en is betrokken bij Sindron in Zenderen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023

Bloemenzee op de Pellenhof

Een van de weinige stukjes openbaar groen in Oud Borne lag er het afgelopen half jaar...
29-07-2023

Brandweer rukt groot uit voor brandmelding...

Vrijdagmiddag ontving de brandweer een melding van brand bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Omdat...
28-07-2023