Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt
30-11-2021
VIER VRIJWILLIGERS(INITIATIEVEN) IN DE PRIJZEN

Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 uitgereikt

Vier vrijwilligers(initiatieven) zijn dinsdagochtend verrast met de Overijsselse Vrijwilligersprijs. De vrijwilligers van de Kloostergaarde, werkgroep AED Zenderen en vrijwilligers Marian van Loenen en Ronald Kuipers kregen de prijs uitgereikt uit handen van Statenlid Herman Kalter van de provincie Overijssel en beleidsmedewerker Annette Zwiep van de gemeente Borne.

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) wordt in de hele provincie uitgereikt aan zo’n 100 vrijwilligers. In de gemeente Borne konden inwoners hiervoor de afgelopen tijd vrijwilligers, organisaties of initiatieven opgeven, die volgens hen de titel ‘Dé vrijwilliger van de gemeente Borne’ verdienen.

 

Dit jaar wordt in iedere gemeente ook een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is in de gemeente Borne samen met Erik de Kruif, coördinator vrijwilligerswerk van Landschap Overijssel, overhandigd aan de vrijwilligers van de Kloostergaarde.

 

Kloostergaarde

Tuin de Kloostergaarde is een samenwerking tussen de gemeente Borne, de dorpsraad, Theehuis De Karmeliet en een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers werken hard om de tuin in oude glorie te herstellen. Ze doen vaak mee met landelijke evenementen als NLdoet en de Natuurwerkdag en betrekken scholen en andere belangstellenden bij het project.

 

Werkgroep AED Zenderen

De werkgroep AED Zenderen bestaat uit zes vrijwilligers die zich de afgelopen tien jaar belangeloos hebben ingezet voor de vijf AEDs die in Zenderen operationeel zijn. De werkgroep zorgt onder andere voor de scholing van vrijwilligers en voor onderhoud van de apparatuur. Verder wordt er na een eventuele inzet van een AED nazorg verleend en worden de AEDs weer up-to-date gemaakt.

 

Marian van Loenen

Marian werkt al vijftig jaar als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Ook heeft zij als vrijwilliger gewerkt bij de administratie van het kerkblad van de St. Stephanuskerk. Marian is in haar buurt de Meijlingsgaarde altijd bereid tot hulp aan de medebewoners en is een enthousiast lid van het opschoonteam.

 

Ronald Kuipers

Ronald Kuipers is vanaf 2007 vrijwilliger bij Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente. Na zijn revalidatie in 2007 heeft hij zich bij SIZ aangemeld om vrijwilligerswerk te doen om onder de mensen te komen. Ronald is ook vrijwilliger van de rolstoel wandelgroep, vaste bezoeker van het MantelZorgCafé, heeft de gespreksgroep ‘niet aangeboren hersenletsel’ opgericht en is betrokken bij Sindron in Zenderen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borne wil snel tijdelijke huurwoningen plaatsen

Als het aan wethouder Martin Velten en woningcorporatie Welbions ligt worden er op korte termijn...
27-01-2022

Boze bewoners blokkeren afzetten parkeerplaats

Bewoners van de Oude Almeloseweg zeggen volledig verrast te zijn door de mededeling afgelopen...
26-01-2022

Liv Bijsterbosch is de 24.000ste!

Op zondag 26 december, tweede kerstdag, zag ze het levenslicht. Liv Zoë, zusje van de...
26-01-2022

3.500 handtekeningen tegen Hengelose windturbines

Tractoren en actievoerders verzamelden zich, gewapend met spandoeken, dinsdagmiddag bij het...
25-01-2022

Brand in bijgebouw aan Braamhaarstraat

Maandag rukte de brandweer met groot materieel uit vanwege een brandmelding aan de...
24-01-2022

Consument heeft voorkeur voor lokale producten

Tussen 27 oktober en 19 november heeft in (de omgeving van) Borne een enquête uitgestaan...
24-01-2022