Sint Zeut schenkt 3.200 euro
04-12-2021
OPBRENGST SPECIALE CHOCOLADELETTER VOOR TWENTE TEGEN KANKER

Sint Zeut schenkt 3.200 euro

Vroeg in het voorjaar maakten Angélique Koedijk van de stichting Twente tegen Kanker en Linda Baas van Zeut Chocola een spannende afspraak met elkaar. Zeut zou speciale chocoladeletters gaan vervaardigen met daarop het logo van de stichting en van elke verkochte letter, zo beloofde Linda, reserveerde ze 1 euro voor de stichting. Zaterdag aan het eind van de middag werd het eindresultaat bekend. Zeut verkocht vanaf september maar liefst 2.872 ambachtelijke letters en kon daarmee 3.200 euro aan Petra Goddijn van de stichting overhandigen.
 

Schot in de roos

Een euforiemomentje dus en het waren dan ook louter blije gezichten, zo vlak voor Pakjesavond. “Ja, dit was een heel mooi project”, aldus een trotse Linda. “Een project ook waarin we intensief met elkaar samenwerkten en dat al begon toen een gedreven Angélique in maart bij ons aanklopte. Vervolgens kwam van het een het ander. Kees Wessels van de stichting ontwierp de speciale verpakkingen en toen in september alles binnen was, konden we samen met de promotie van de letter starten. De lekkernij bleek een schot in de roos, en ook zonder de gedrevenheid van de inmiddels overleden Angélique ging ‘ie als warme broodjes over de toonbank.”
 

Petra Goddijn kan het verhaal van Linda alleen maar beamen. “Ontelbaar veel mensen, maar ook bedrijven en organisaties, informeerden naar de letter en deden hun, soms grote, bestellingen. En dan zijn er ook nog eens de chocoladerepen met daarop de tekst ‘Wie hoald van mekaar’ en het logo van de stichting, die het hele jaar door worden verkocht. Alles bij elkaar opgeteld kom je dan uit op dit mooie bedrag van 3.200 euro. Geweldig!”
 

‘Eerste gezondheidstuin in ons land’

Voor de stichting een welkome aanvulling om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de nieuwe belevingstuin bij het oncologiecentrum van ZGT in Hengelo. “Als alles meezit moet de nieuwe tuin ergens in april/mei zijn gerealiseerd en volgens het ziekenhuis wordt het de eerste gezondheidstuin in ons land. Heel bijzonder allemaal.” De stichting gaat overigens ook na de realisatie van de tuin ‘gewoon’ door met haar acties. “We willen nog een heleboel realiseren, dus wat dat betreft zijn we nog lang niet klaar.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borne wil snel tijdelijke huurwoningen plaatsen

Als het aan wethouder Martin Velten en woningcorporatie Welbions ligt worden er op korte termijn...
27-01-2022

Boze bewoners blokkeren afzetten parkeerplaats

Bewoners van de Oude Almeloseweg zeggen volledig verrast te zijn door de mededeling afgelopen...
26-01-2022

Liv Bijsterbosch is de 24.000ste!

Op zondag 26 december, tweede kerstdag, zag ze het levenslicht. Liv Zoë, zusje van de...
26-01-2022

3.500 handtekeningen tegen Hengelose windturbines

Tractoren en actievoerders verzamelden zich, gewapend met spandoeken, dinsdagmiddag bij het...
25-01-2022

Brand in bijgebouw aan Braamhaarstraat

Maandag rukte de brandweer met groot materieel uit vanwege een brandmelding aan de...
24-01-2022

Consument heeft voorkeur voor lokale producten

Tussen 27 oktober en 19 november heeft in (de omgeving van) Borne een enquête uitgestaan...
24-01-2022