Wensboom flonkert op Rheineplein
GROEP 4 JAN LIGTHARTSCHOOL MAAKT MOOISTE WENSBOX

Wensboom flonkert op Rheineplein

Donderdagmiddag werd voor het tweede achtereenvolgende jaar de wensboom in Borne ontstoken. Dit keer op het Rheineplein. “Mooi dat er in deze donkere dagen voor kerst toch ook weer enkele lichtpuntjes zichtbaar zijn”, aldus wethouder Michel Kotteman in zijn openingswoord. De boom is een initiatief van de Rabobank Centraal Twente en nog een aantal maatschappelijke partners en bedoeld voor de inwoners van onze gemeente. Zij kunnen een wens in de box deponeren, die bij de voet van de boom is geplaatst, via de QR-code die op een spandoek bij de boom is opgehangen, óf online. De verbonden partijen zullen deze wensen zo mogelijk (en met gesloten beurs) gaan vervullen.
 

Versierd door medewerkers De Ster

Robin Geerdink van de bank memoreerde nog eens aan de opening van de boom vorig jaar. “Toen hadden we nog de stille hoop dat we dit jaar samen met de ijsbaan op het Dorsetplein konden schitteren, maar het mocht nog niet zo zijn. Toch zijn we heel blij ook nu de lampjes weer te kunnen ontsteken van deze boom, die symbool staat voor verenigen, verbinden en het benutten van talenten.” De boom is, net zoals vorig jaar, versierd met creaties die door de medewerkers van De Ster vervaardigd.
 

Wel nieuw is de wedstrijd die bij de basisscholen werd uitgezet om de mooiste wensbox voor de boom te vervaardigen. Die eer ging donderdagmiddag naar groep 4 van de Jan Ligthartschool. Sem Rechts en Luun Winkelhorst waren de klassevertegenwoordigers die de bijbehorende prijs, bezoek van een poffertjesbakker op hun locatie, in ontvangst mochten nemen. Daarna ontstaken ze, samen met de wethouder de lampjes door op een grote rode knop te drukken.
 

Appeltaart voor de Verjaardagsbox?

Symbolisch deponeerde Michel Kotteman daarna, onder de ijle klanken van een midwinterhoorn, de eerste wens in de box. Een persoonlijke, die hij desondanks graag wilde verklappen. De wethouder wil namelijk graag samen met de medewerkers van De Ster een appeltaart bakken, die ten goede moet komen aan de vrijwilligers van de Verjaardagsbox Borne. “Zij doen heel veel goed werk en daar mogen ze best eens beloond voor worden”, zo besloot hij. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borne wil snel tijdelijke huurwoningen plaatsen

Als het aan wethouder Martin Velten en woningcorporatie Welbions ligt worden er op korte termijn...
27-01-2022

Boze bewoners blokkeren afzetten parkeerplaats

Bewoners van de Oude Almeloseweg zeggen volledig verrast te zijn door de mededeling afgelopen...
26-01-2022

Liv Bijsterbosch is de 24.000ste!

Op zondag 26 december, tweede kerstdag, zag ze het levenslicht. Liv Zoë, zusje van de...
26-01-2022

3.500 handtekeningen tegen Hengelose windturbines

Tractoren en actievoerders verzamelden zich, gewapend met spandoeken, dinsdagmiddag bij het...
25-01-2022

Brand in bijgebouw aan Braamhaarstraat

Maandag rukte de brandweer met groot materieel uit vanwege een brandmelding aan de...
24-01-2022

Consument heeft voorkeur voor lokale producten

Tussen 27 oktober en 19 november heeft in (de omgeving van) Borne een enquête uitgestaan...
24-01-2022