Karin Scholten lijsttrekker GB90
MICHEL KOTTEMAN STOPT ALS WETHOUDER

Karin Scholten lijsttrekker GB90

Donderdag 20 januari is de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgelegd aan, en goedgekeurd door de leden van GB90. ‘Ik ben trots, er staat een fris, deskundig en divers team klaar om de grote uitdagingen én kansen van de komende periode op te pakken. Samen gaan we voor inhoudelijk goed afgewogen besluiten op basis van ons onafhankelijke kompas: ‘Wat is goed voor Borne, Zenderen en Hertme?’ aldus Karin Scholten, nummer één op de lijst.

 

Samenstelling team
De ‘kopgroep’ bestaat uit:

 

1) Karin Scholten
“Mijn drijfveer is ‘iedereen kansrijk’. Als we iedereen – ook de mensen die het net wat moeilijker hebben – kansen bieden, dan is dat beter voor ons allemaal. Jeugd, onderwijs, zorg, arbeidsmarkt en wonen loopt als ‘rode draad’ door mijn werkzame leven. Bijna vier jaar zit ik nu in de gemeenteraad en ik blijf mij nog graag een paar jaar inzetten voor onze inwoners en onze mooie gemeente.”
 

2) Roelof Jan Naaktgeboren
“Naast het werk in de gemeenteraad hebben wij de afgelopen raadsperiode gewerkt aan een nieuw team met bevlogen, deskundige mensen voor de komende vier jaar. Ik ben trots dat het is gelukt en dat wij samen kunnen zorgen dat de juiste keuzes voor Borne, Hertme en Zenderen worden gemaakt.
Ik zet mij de komende jaren graag opnieuw in voor zorgvuldige, inhoudelijk onderbouwde en transparante besluitvorming door de gemeente.”
 

3) Bram Entrop
“Ik kijk daarom met veel plezier uit naar de komende periode waarin we met elkaar GB90 in Borne opnieuw onder de aandacht brengen en wederom voor een stevige positie in de gemeenteraad gaan, zodat we samen de gemeente Borne weer een beetje mooier en duurzamer kunnen maken!”
 

4) Niels Busschers
“Met GB90 wil ik mij graag inzetten voor een toegankelijke, transparante en betrouwbare gemeente. Inwoners moeten vaker en eerder betrokken worden bij belangrijke onderwerpen en moeten daarover ook kunnen meebeslissen. We kunnen Borne alleen nog mooier en beter maken als we het ook écht samen gaan doen.”

 

Op de plaatsen 5 tot en met 8 op de lijst staan: Rose Headley, Sebastiaan Olsman, Wouter Susanna en Stacey Bosman.

 

Michel Kotteman geen kandidaat wethouder

Huidig wethouder namens GB90 Michel Kotteman zal, zoals sinds begin van deze periode bekend is, niet beschikbaar zijn voor een vierde termijn als wethouder. Michel blijft wel betrokken bij GB90. “Als partij zijn wij Michel dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor onze gemeente.”

 

De presentatie van het volledige verkiezingsprogramma volgt binnenkort. Net als in 2018 worden inwoners uitgedaagd om de komende tijd punten aan te dragen.

 

Op de foto boven vanaf links: Karin Scholten, Stacy Bosman, Niels Busschers, Roelof Jan Naaktgeboren, Wouter Susanna, Bram Entrop, Rose Headley (Sebastiaan Olsman ontbreekt op de foto)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Louis van Rasten — 30 jan 2022
Ik hoop dat er meer naar de burgers zelf wordt geluisterd en dat men ook daadwerkelijk uitvoert hetgeen er in de maatschappij speelt. Dit is helaas niet van toepassing op het huidige gemeentebestuur.
Ron Hartman — 28 jan 2022
Ik ben zelf dan maar op zoek gegaan naar de kwaliteiten van de nieuwkomers. Groen-links zal jaloers zijn en idem voor de PvdA. Wel allemaal erg ambtelijk en dat baart zorg, omdat de club samen de ambtelijke organisatie van Borne dualistisch dient te volgen. Niets om je voor te schamen. Toch graag duidelijkheid hoe de standpunten van Borne inzake de RES al dan niet worden onderschreven door de nieuwkomers. Graag en publiek... hier dus, ipv een zaaltje.
W.G. Klink — 27 jan 2022
maak schoon schip alvorens te beginnen!!
Wim ter keurs — 27 jan 2022
Het zou ook eens een keer tijd worden dat de integere kotteman na jaren eens een keer afscheid neemt van de borne politiek
Louis van Rasten — 26 jan 2022
Het zijn altijd dezelfde kreten die je leest, zo overgenomen vanuit de landelijke politiek.
Ron Hartman — 26 jan 2022
We gaan stemmen straks en geven 4 jaar lang, volledig mandaat in het stemhokje aan een persoon waarvan je bijna niets weet. Kiezen dus op een leuk gezicht? Bestuurlijke vernieuwing blijft dus een farce. Wat is de kennis en kunde en wat zijn de eigen politieke doelen zou een aardig begin zijn van vernieuwing .... ?
Lichtgeel hesje — 26 jan 2022
Enige zelf- cq partij-reflectie over de afgelopen raads- cq college-periode is voor politiek Borne kennelijk niet aan de orde. Wel met een 'gelikt' verkiezingsprogramma aan komen zetten voor de verkiezingen, maar terugkijken ho maar.... Hoezo politiek Borne en lerend vermogen??
Frits — 26 jan 2022
Wat leuk, na het CDA nog een partij met een jongmens als kopvrouw. Misschien ziet de toekomst er dan beter uit. Niets ten nadele van de kopmannen met grijze haren uit het verleden, maar een frisse wind is niet verkeerd. Dit is een eenmalige kans om de stal eens goed uit te mesten en het vertrouwen te herstellen.

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024