Boze bewoners blokkeren afzetten parkeerplaats
PARKEERPLEKKEN AAN OUDE ALMELOSEWEG TIJDENS BOUW WOONCOMPLEX AVELEIJN NIET BESCHIKBAAR

Boze bewoners blokkeren afzetten parkeerplaats

Bewoners van de Oude Almeloseweg zeggen volledig verrast te zijn door de mededeling afgelopen vrijdag dat de gehele parkeerplaats aan de Oude Almeloseweg in gebruik genomen zal worden door bouwverkeer. Op de locatie van de voormalige Eschschool is door Aveleijn begonnen met de bouw van woonunits voor cliënten die nu in het verouderde Kloosterhof aan de Stationsstraat wonen.
 

“Ons bezwaar is dat wij ten tijde van de plannenmakerij altijd hebben aangegeven geen parkeerproblemen te willen ondervinden van de nieuwe activiteiten. Die toezegging hebben we ook gekregen van de gemeente. Bovendien is ons toen verteld dat de parkeerplaats te allen tijde open zou blijven, voor omwonenden en winkelend publiek”, vertelt bewoner van de Oude Almeloseweg Huub Leushuis.
 

Blokkade en voorlopige voorziening aangevraagd bij rechter

“Vrijdag kregen we ineens een brief in de bus dat de werkzaamheden dinsdag om 07.00 uur zouden starten en dat de parkeerplaats dicht zou gaan. Ook hoorden we dat de helft van de parkeerplaats zou zijn verkocht (waarschijnlijk dus aan Aveleijn). Om de werkzaamheden stil te leggen hebben we maandagavond een brief naar de rechtbank gestuurd. Ook waren we dinsdagmorgen om 07.00 uur met de omwonenden op het terrein om de bouwers hiervan in kennis te stellen. In afwachting van een en ander liggen de werkzaamheden nu stil.”
 

Communicatie

De gemeente laat weten dat er in november wel gecommuniceerd is over het tijdelijk gebruik van de parkeerplaats door bouwverkeer, maar erkent dat het wellicht niet helemaal duidelijk was dat de gehele parkeerplaats, 10 plekken voor vergunninghouders en 9 blauwe zone plekken, hiervoor zou worden ingezet. Tijdens de bouwwerkzaamheden, die minimaal een jaar in beslag nemen, is voor vergunninghouders een alternatief geboden op de parkeerplaats bij de Blokhut en aan De Höfte bij de Aldi. Donderdagavond is een gesprek gepland met de omwonenden om over de ontstane commotie te praten, uit te leggen dat het voor de veiligheid beter is dat er geladen en gelost kan worden op het terrein zelf in plaats van op de openbare weg én om samen met de bewoners van de straat te kijken welke andere oplossingen er denkbaar zijn.
 

Parkeerdruk na de bouw

Hoe de parkeersituatie zal zijn nadat de bouw is opgeleverd is nog steeds onderwerp van gesprek. Wethouder Michel Kotteman. “Tijdens het proces is er veel gesproken met de omwonenden en zijn er verschillende sessies geweest om over de ontwikkelingen te praten. De parkeersituatie moet nog nader uitgewerkt worden. De insteek is om na de bouw evenveel openbare parkeerplekken te hebben als daarvoor, maar omwonenden hebben andere ideeën over hoe dat het beste kan. We gaan dat nader uitwerken als de herinrichting van de omgeving aan de orde is.” De parkeerdruk in de Oude Almeloseweg is hoog. Een groot deel is ingericht als parkeren voor uitsluitend vergunninghouders, maar ook bezoekers aan het centrum parkeren hun auto in de straat. “De parkeerdruk rondom het centrum is in z’n algemeenheid een punt van zorg”, vindt Kotteman. “Maar extra parkeerruimte vinden is gewoon lastig.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J.L — 27 jan 2022
De grote parkeerplaats onder het Kulturhus staat voor een groot deel bijna dagelijks vol met auto?s van werknemers van diverse winkels, instellingen (gemeentehuis) enz..
Een eerste stap zou kunnen zijn in die parkeergarage 20-30 plaatsen vrij te maken door deze bijvoorbeeld van een bord te voorzien dat er niet langer dan 1 uur geparkeerd mag worden. De Oude Almeloseweg kan daardoor misschien wat ontlast worden.
Pol — 27 jan 2022
En helaas is weer Dhr Kotteman betrokken bij de hele gang van zaken.
Over miscommunicatie valt hier eigenlijk niet meer te spreken.
azelo,Oude Almeloseweg en europastraat zijn hier een terdege voorbeeld van.
Wel jammer dat op zijn minst 1 persoon zoveel onvrede kan veroorzaken in de gemeente Borne
john — 27 jan 2022
goed zo buren dit kan ook niet hoor
Lichtgeel hesje — 27 jan 2022
Typerend voor de (huidige) lokale politiek: Eerst doen en dan pas (na-)denken. Vreemd he dat burgers kritiek hebben op cq kritisch zijn naar lokale overheden....
hans — 26 jan 2022
Raar hè? Iedere keer als er sprake is van miscommunicatie of non-informatie van de gemeente; is meneer Kotteman er bij betrokken. Begint een patroon te worden. Kwalijk

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024