Actie aspergekistje Lions weer van start
DE GOEDE DOELEN VAN 2022: VERJAARDAGSBOX, DREAMTEAM EN HOSPICE BORNE

Actie aspergekistje Lions weer van start

Jaarlijks besteedt de Lionsclub Borne de opbrengst van haar acties aan Bornse organisaties die een financiële injectie heel goed kunnen gebruiken. De aftrap hiervoor wordt doorgaans gevormd tijdens de Borne Curling Open, waarop mogelijke goede doelen kunnen worden aangemeld, maar ook tijdens de afgelopen decembermaand werd dit evenement gecanceld. Daarom heeft de serviceclub dit keer zelf drie goede doelen aangewezen die voor een donatie in aanmerking komen. De gelukkigen zijn de Verjaardagsbox, het Dreamteam en het nog te realiseren Hospice.
 

Het Twents aspergekistje

Maar voor het zover is, moeten er natuurlijk eerst nog wel inkomsten worden gegenereerd. En dat hopen de Lions vooral voor elkaar te krijgen door de verkoop van hun befaamde Twentse aspergekistje, waarin tal van ingrediënten zijn samengebracht die goed zijn voor een complete aspergemaaltijd voor twee à drie personen. Het kistje is, inclusief uitgebreide receptuur, vanaf nu te bestellen en wordt dan op dinsdag 24 mei tijdens een bijzonder drive through event uitgereikt. De kosten van al dit lekkers bedragen 38 euro incl. BTW. Vorig jaar bracht de verkoop van het kistje en nog enkele andere acties 15.000 euro op. Max Pas van de Lions heeft goede hoop dat er dit jaar weer een soortgelijk bedrag kan worden uitgekeerd. “We gaan vol inzetten op de verkoop van het kistje en als ik zie hoe de samenstelling ervan is, móet het haast wel lukken.”
 

Zekere exclusiviteit van vooral regionale bodem

Volgens Pas zijn het vooral de regionale leveranciers die hun beste beentje voorzetten om het kistje een zekere exclusiviteit te bezorgen. De enige uitzondering vormt Vanka uit de Haarlemmermeerpolder die voor 500 gr krielaardappelen in schil tekent. “Dit is gewoon de allerbeste kwaliteit bij asperges”, aldus Pas.

 

De ca. 1 kg AA-klasse witte asperges komen, gevacumeerd en geschild, van Aspergeboerderij Mander, Slagerij Traiteur Jacobs en Keurslager Rensink leveren 250 gr achterham, Landgoed Kaamps 250 gr verse roomboter en Hedevelds Bio Ei zes biologische eieren. Wijngaard Hof van Twente serveert er ten slotte een fles Twentewijn Sueterie Wit 2021 bij. “Een zachte droge witte wijn, vol van smaak én ook nog eens van Twentse bodem”, licht de wijnboer toe. Leuke bijkomstigheid is volgens Pas dat deze bijzondere Twentewijn ook in dozen van zes flessen zijn bij te bestellen. “Per verkochte doos schenkt de Wijngaard dan 15 euro aan het goede doel.”
 

Pas en de zijnen willen van de uitreiking op dinsdag 24 mei (twee dagen vóór Hemelvaart) een extra feestelijke gebeurtenis maken. “De kopers van een kistje krijgen een heerlijk kopje aspergesoep en een proefglaasje Sueterie 2021 aangeboden, maar ook zijn er dan vertegenwoordigers van de drie goede doelen present om hun verhaal te kunnen doen en toe te lichten waarom de bijdrage zo nodig is en wordt gewaardeerd. De eerste honderd afhalers krijgen daarnaast nog eens een extra attentie aangereikt.”
 

Bestellingen kunnen tot en met 18 mei worden gedaan via www.lionsborne.nl. Ergens in juni hoopt Lions Borne de cheques aan de drie goede Bornse doelen te kunnen overhandigen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans — 05 feb 2022
Het is het tigste jaar dat de Rotary dit organiseerde. Lof. Het is nog bijna 3 maanden voor het asperge seizoen begint. Wat is de nieuwswaarde van dit artikel in BB?
Hans — 05 feb 2022
Het is het tigste jaar dat de Rotary dit organiseerde. Lof. Het is nog bijna 3 maanden voor het asperge seizoen begint. Wat is de nieuwswaarde van dit artikel in BB?

Zondag wordt mevrouw Wolters-Pik 104!

Op 12 mei 1920 werd ze in Hengelo geboren, Johanna Annechien Pik. Een geboorte die nogal wat...
07-05-2024

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Rond 20.30 uur vrijdagavond kreeg de politie een melding van mogelijke fietsendiefstal. De...
04-05-2024

Auto vliegt twee keer in de fik

Op de snelweg vatte een auto donderdag vlam. De brandweer uit Almelo werd erbij geroepen om de...
02-05-2024

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024