SP trekt de wijken in
IN HET KADER VAN ‘SUPERZATERDAG’

SP trekt de wijken in

Zaterdag bezochten SP-leden van de afdeling en fractie uit Borne en omgeving inwoners van de wijken Letterveld en de Spanjaardswijk. Op de zogenaamde ‘Superzaterdag’ vinden er in het hele land SP-acties plaats. Normaal gesproken enkele keren per jaar. Dit keer viel het samen met de landelijke aftrap van de SP-campagne voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.
 

Spanjaardswijk

In Borne koos de partij voor bovengenoemde wijken om specifieke redenen. De Spanjaardswijk wordt binnenkort grondig opgeknapt. In ieder geval zal er groot onderhoud worden gepleegd aan riolering en wegen, maar de bedoeling is om meteen een aantal andere aspecten mee te nemen. De SP wilde van de bewoners weten wat zij belangrijk vinden en ook of er kansen liggen voor verduurzaming van de voormalige arbeiderswoningen uit het roemruchte textielverleden van Borne. Lijsttrekker Mieke Visser: “Grondige isolatie en zonnepanelen zijn soms investeringen die niet voor iedereen haalbaar zijn. Hoe kunnen we als gemeente daarbij ondersteunen?” Door behoorlijke stijgingen van de energiekosten is er meer en meer sprake van ‘energiearmoede’. “Speelt dat ook in deze wijk? We willen het graag horen.”
 

Zorgbuurthuis

In Letterveld werd de behoefte gepeild aan een Zorgbuurthuis. “Een idee dat de SP in 2018 heeft gelanceerd. In Oss staat inmiddels de eerste.” Het betreft een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen, waar mensen samen oud kunnen worden, ook als een van de partners zorg nodig heeft. “Het lijkt ons ook voor Borne een haalbaar idee”, zegt Mieke Visser. We kennen de nieuwe invulling van de scholen De Zonnebloem en De Hooiberg. In de eerste is een wooncomplex voor senioren gerealiseerd en in De Hooiberg wonen nu mensen met een verstandelijke beperking. In beide gevallen heeft de gemeente de gebouwen voor een laag bedrag overgedragen. Als dat ook zou kunnen voor de Jan Ligthart of Oldhofschool, die binnenkort leeg komen te staan, dan zou het voor woningcorporatie Welbions een haalbare zaak zijn om er een Zorgbuurthuis te realiseren.” De SP-leden gingen op pad om de meningen te peilen.
 

Vooraf werden er huis-aan-huis enquêtes verspreid, die deze zaterdagmorgen werden opgehaald. De resultaten worden binnenkort op de website van de SP Borne gepubliceerd. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 19 feb 2022
Borne is ‘n Twents dorp: “erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral“. (Bertold Brecht, 1928)
Letterveld lachte kennelijk te zacht of te vroeg: daar wonen niet de laatste lachers, wij déden te vroeg: wij lobbyden ons de longen uit het lijf, maar onze dorpspolitici in economy-driven Borne…
In Letterveld worden kosten van energie van vele huishoudens -vaak al meer dan tien jaar- voor het leeuwendeel vermeden door zonneboilers en PV-panelen. www.tubantia.nl/borne/huurders-in-borne-kiezen-massaal-voor-zonnepanelen~a116759d/
In de ‘Letterbak’ en ‘De Spil’ zijn -ondanks enorme overheidsnadruk op financieel-economische problemen- nog stééds velen bereid zich voor de medemens in te zetten bij sociaal maatschappelijke problemen.
Louis van Rasten — 19 feb 2022
Mijn keuze zal niet de SP zijn.
wgkub — 19 feb 2022
Sla mij maar even over!! ik ben de Bornsche politiek meer dan zat!!!

Parkeerterrein Azelosestraat wordt flink duurder

“Soms zitten aanbestedingen mee, soms zitten ze tegen”, verzucht wethouder David...
20-06-2024

Parkeergarage tijdelijk dicht

De voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van het Huis van Borne zijn inmiddels...
19-06-2024

Champagne voor sportcomplex Borne-West

“Prachtig! Ik denk toch al snel aan goud,” riep Marja Zandjans (GrLi/PvdA)...
19-06-2024

Stukje F35 feestelijk geopend

Begin april was het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg al berijdbaar,...
07-06-2024

Positieve geluiden uit de stemlokalen

“Het was een makkie”, vindt Ellen Detert. “Ik denk dat dit stembiljet wel een...
06-06-2024

Alles pais en vree op de Joodse begraafplaats

Na een roerige periode met klachten en conflicten over het onderhoud van de Joodse begraafplaats...
05-06-2024