Twee jaar alternatieve voedselbank
NOG STEEDS GROTE BEHOEFTE AAN HULP VAN HET DREAMTEAM

Twee jaar alternatieve voedselbank

Op 14 maart is het precies twee jaar geleden dat de alternatieve voedselbank heel spontaan begon. De aanleiding was dat de officiële Voedselbank Midden-Twente de deuren sloot, omdat men het vanwege corona onverantwoord achtte het werk voort te zetten. Een groep vriendinnen, onder leiding van Stacey Bosman, vond het onverteerbaar dat daardoor vele gezinnen hun broodnodige wekelijkse voedselpakket moesten missen. Vanuit het clubgebouw van BVV Borne werd razendsnel een alternatief opgezet, waardoor op zo’n 80 adressen alsnog de dozen met noodzakelijke etenswaren konden worden bezorgd in die eerste weken dat de coronapandemie de wereld in z’n greep had.
 

Meer dan alleen voedselpakketten

Twee jaar later is de alternatieve voedselbank, onder de naam Dreamteam, nog steeds een organisatie waar vele gezinnen dankbaar gebruik van maken. De Voedselbank Midden-Twente ging na die eerste hectische weken in 2020 weer open, maar er bleven nog steeds voldoende mensen die niet meer of net niet in aanmerking kwamen voor de Voedselbank. En dus ging het Dreamteam door. En die behoefte bleek er zeker te zijn.
 

“We begonnen met 15 gezinnen, binnen twee maanden waren het er al 38 en vandaag de dag zelfs meer dan vijftig”, vertelt Stacey Bosman. “Gelukkig konden er in de loop der tijd ook 35 gezinnen weer op eigen benen staan. En dat is natuurlijk het ultieme doel!” Stacey verwacht dat het alleen maar drukker gaat worden. “Alles wordt duurder en het wordt voor veel mensen steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Daarnaast is ons gevraagd om ook een rol te spelen bij de vluchtelingen uit de Oekraïne, die binnenkort in Azelo komen. We gaan zeker kijken of we daarbij kunnen helpen.”
 

Steun is er niet alleen in de vorm van een, met hulp van vele sponsoren, goed gevuld wekelijks pakket. “We doen veel meer en proberen te helpen met de maatschappelijke problemen waar mensen tegenaan lopen. Vaak weet men niet goed de weg naar de gemeente en naar de bestaande regelingen. Daar helpen we bij.”
 

‘Gigantisch, wat ze hier allemaal doen!’

Alleenstaande moeder Marijke maakt noodgedwongen even gebruik van de voorzieningen van het Dreamteam. “Ik val eigenlijk net tussen wal en schip. Verdien iets te veel voor de Voedselbank, maar het helemaal alleen redden lukt ook nog niet.” Ze is lovend over de inhoud van de voedselpakketten, maar misschien nog wel meer over alle andere steun die ze ondervindt. “Het is echt gigantisch wat ze hier allemaal doen! Zo was er voor mijn zoontje met kerst en Sinterklaas iets extra’s en zelfs toen hij uit het ziekenhuis kwam. En het is ook gewoon leuk om hier te zijn en even te kletsen. Het geeft een fijn gevoel om te weten dat je niet de enige bent die hulp nodig heeft. Er zitten meer mensen in zo’n lastig parket.” Ze hoopt snel de voorziening niet meer nodig te hebben. “Maar ik denk dat ik dan de vrijdagmiddaguitgifte hier gewoon ga missen!” (AJ)
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ellen Slettenhaar — 11 mrt 2022
Super wat jullie doen, maar eigenlijk zouden jullie niet nodig moeten zijn!
Een salaris of een uitkering moet voldoende zijn om van te leven.

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024