Lintje voor acht ‘Bijzondere Bornenaren’
26-04-2022
ORANJEFEESTEN INGELUID MET JAARLIJKSE LINTJESREGEN

Lintje voor acht ‘Bijzondere Bornenaren’

Vandaag, 26 april 2022, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het niet droog. Maar liefst acht Bornenaren kregen door burgemeester Jan Pierik de versierselen opgespeld, die behoren bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In een vol Kulturhus, waar veel familie, verenigingen en stichtingen aanwezig waren die op de een of andere manier met de gelukkigen zijn verbonden, was het bijna twee uur lang een echt Oranjefeestje.

 

De gedecoreerden

De acht Bijzondere Bornenaren zijn Gerard Adams, Marjan Adams-van Tongeren, Vincent Kuipers, Bert Monnink, Henk Semmekrot, Paul Snijders, Marc Wennekink en Wim Menheere. Op de pagina Lintjesregen 2022 leest u de achtergronden van de gedecoreerden en op basis waarvan zij de onderscheiding hebben ontvangen.

 

In zijn welkomstwoord memoreerde Pierik aan het feit dat de meeste verzoeken voor een onderscheiding komen uit de samenleving zelf. “Dat is mooi”, zo zei hij. “U staat in de schijnwerpers omdat u het verdient en omdat u als voorbeeld dient voor anderen in de samenleving.” Vervolgens riep hij de gelukkigen naar voren, waarna hij in het kort vertelde waarom ze de onderscheiding verdienden.

 

Uit het veld geslagen

Een deel van de gedecoreerden was eigenlijk een beetje uit het veld geslagen door de onverwachte onderscheiding en kreeg pas kort voor het begin van de ceremonie lucht van het feit dat ze zelf in de schijnwerpers zouden komen te staan. Paul Snijders bijvoorbeeld zat doodgemoedereerd op de eerste rij achter de camera omdat hij de opdracht had de bijeenkomst op film vast te leggen. Zijn mond viel open toen de burgemeester zijn naam noemde. Wim Menheere moest verstek laten gaan. Hij verblijft momenteel in Spanje waar hij vrijwilligerswerk verricht. De burgemeester bracht hem eerder dinsdagmorgen via een videoverbinding op de hoogte van het heugelijke nieuws.

 

Na de officiële momenten, waarin de partners van de gedecoreerden het opspelden voor hun rekening mochten nemen, was het tijd voor de in overvloed aanwezige familieleden, vrienden en bekenden om de kersverse Leden te feliciteren met hun onderscheiding. Morgen, tijdens Koningsdag, wordt de huldiging nog eens dunnetjes overgedaan tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Kulturhus, waar de gelukkigen opnieuw in het zonnetje gezet zullen worden. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022