Beekparkfestival laat wijk weer bruisen
SPORT, SPEL EN ANDER VERMAAK OP ZATERDAG 11 JUNI IN DE BORNSCHE MATEN

Beekparkfestival laat wijk weer bruisen

De Bornsche Maten heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 11 juni is het dan toch zover: de tiende editie van het grote Beekparkfestival. Een jaarlijks hoogtepunt voor jong en oud, waarin de wijkbewoners elkaar ontmoeten, het op tal van (sportieve) vlakken tegen elkaar opnemen en aan het eind van de dag hun ervaringen delen tijdens het grote avondfeest. Merijn Tijhuis, een van de mensen die namens de wijkraad is belast met de organisatie ervan, is verwachtingsvol. “Na twee jaar mogen we weer. Dit betekent dat het Beekpark over vier weken zal worden omgebouwd tot een waar evenemententerrein, met feesttent, storm- en buikschuifbaan, voldoende eet- en drinkgelegenheden en natuurlijk muziek. We hopen ook dit keer weer talrijke wijkbewoners een heel leuke dag te bezorgen.”

 

Zeskamp kinderen
De dag begint traditiegetrouw met een grote kinderzeskamp. Vanaf 10.30 uur strijdt de jeugd op het groen en in en om het water om de bekende ‘eeuwige roem’ en natuurlijk de grote bokaal. Het spectaculair opgebouwde spellencircuit staat garant voor veel vermaak en een grote dosis spanning. Zo gaan de kinderen met elkaar de uitdaging aan op de buikschuif- en rodelbaan, is er het aloude zaklopen en proberen ze klimmend of kruipend de overkant van de beek te bereiken. Na een korte lunchpauze worden rond 13.30 uur de zeskampactiviteiten hervat. Teams (bestaande uit 6 tot 8 kinderen) die zich willen inschrijven kunnen zich nu al aanmelden via de website van de wijkvereniging.

 

Nieuw: volleybaltoernooi voor (jong)volwassenen

Helemaal nieuw in het programma is het volleybaltoernooi, vooral bedoeld om ook de (jong) volwassen bewoners van de wijk een sportieve uitdaging te bieden. Vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur gaan de teams in twee poules (van 12 tot 18 jaar en vanaf 18 jaar) met elkaar de strijd aan om de zich de allereerste volleybalkampioen van het Beekparkfestival te kunnen noemen. Ook hiervoor geldt dat de inschrijving inmiddels is geopend.

 

Merijn Tijhuis ten slotte: “Met dit programma, dat ‘s avonds vanaf 20.00 uur wordt afgesloten met een groot avondfeest voor alle wijkbewoners in de grote tent, waarbij een dj de goede sfeer nog eens extra gaat aanwakkeren, hopen we een geslaagde editie neer te zetten. De wijk gaat weer bruisen. Niet alleen via dit Beekparkfestival trouwens, want komende zondag is er vanaf 10.00 uur ook al de hernieuwde Bornsche Maten Loop.” Voor het festival op 11 juni is de wijkraad overigens nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die een deel van de dag willen helpen om alles in goede banen te leiden. Aanmelden kan via info@wijkraadbornschematen.nl. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024

Brandweer voorkomt incident met gevaarlijke stof

Donderdagmorgen kreeg de brandweer een melding over een mogelijk problematische situatie met...
22-02-2024

Een postuum cadeau van Maaike Leurink-Nijland

In en rondom Oud Borne zijn deze week 12 fraaie nieuwe bankjes geplaatst van hout en gietijzer,...
21-02-2024

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024