Aanrijding op net geopende Europastraat
13-05-2022
FIETSER EN AUTO MET ELKAAR IN BOTSING

Aanrijding op net geopende Europastraat

Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de Europastraat ter hoogte van de Woolderweg. De fietser raakte daarbij gewond en wordt voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.
 

De Europastraat was nog maar een uur weer geopend vanaf de Grotestraat tot aan de Jupiterstraat, na lange tijd voor de herinrichting gesloten te zijn geweest.

 

De voorrangssituatie is sinds de herinrichting gewijzigd. De Europastraat is onder andere geen voorrangsweg meer en alle kruisingen zijn gelijkwaardig geworden. Verkeersdeelnemers worden met borden gewaarschuwd dat de situatie is gewijzigd.
 

De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en de politie start een onderzoek.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Goke — 14 mei 2022
Ik hoop van harte Britt dat ze jouw voorbeeld volgen. Op de fiets en met de auto om Borne heen. Maar de werkelijkheid ligt helaas anders. Wij wonen aan de Tichelweg, welke in principe alleen bestemd is voor aanwonenden !! Sinds de Europastraat dicht zit, is het hier enorm druk.
Wij hopen dat deze drukte straks verleden tijd is, want leuk is anders.
Goke


Jan Morsink — 14 mei 2022
Inderdaad Britt, o.a. daarvoor is/wordt de Europastraat zo grondig onder handen genomen. Volledig met je eens. De veiligheid komt tot stand door de weg gebruikers, ik en allen, dus ook de mensen die hier reageren. Het is vrij normaal dat verkeer van rechts voorrang heeft. Dat de Europastraat geen doorgaande (snel)weg is, is nu wel duidelijk. Het vraagt van ons weggebruikers, van voetganger tot fietser en automobilist even wennen. 30 kilometer maximaal en aandacht voor de medeweggebruikers.
En inderdaad: vernieuwingen en veranderingen vragen om aanpassing van ons gedrag. Een veilige Eiropastraat die er prachtig uitziet. Nu is het aan ons!
Britt — 14 mei 2022
De commentaren hier op BorneBoeit beginnen steeds meer te lijken op de Palestijnse klaagmuur...
Volgensmij "doet" de Europastraat nu precies wat hij moet doen. Het snelle verkeer moet om Borne heen. Dwars door Borne wordt ontmoedigd en fietsen wordt gestimuleerd.
Beste autorijders: geduld, voetje van het gas af op de Europastraat of rij via de Amerikalaan (doe ik ook die spaarzame keren dat ik mijn kinderen met de auto naar NEO) breng.
HS — 13 mei 2022
Wie dit leuke idee heeft bedacht alles van rechts voorrang Hier komen ze op terug want dit gaat veel vaker mis De auto scheren langs de fietser en wie houd zich straks aan de 30 kilometer zone Er moet gewoon nog een keer weer naar gekeken worden Elke verandering is geen verbetering
Lampje — 13 mei 2022
Misschien dat een klein bordje op de weg bij elke kruising met de tekst: alle verkeer van rechts heeft hier voorrang, kapitalen scheelt aan zorgverlening en andere ellende? Het is naar verhouding niet duur en ja, het moet niet volgens de wet..... maar..?
Inge — 13 mei 2022
Ik ben het eens met Henry. Als auto’s elkaar moeten passeren op deze smalle weg, komen de fietsers in de verdrukking. Op zo’n drukke doorgaande weg had toch in ieder geval een veilig fietspad gerealiseerd moeten zijn. En ook gevaarlijk dat de zijstraten nu voorrang krijgen! Je krijgt nu verkeersopstopping omdat auto’s en fietsers moeten stoppen om de auto’s en fietsers uit de zijstraten voorrang te geven. Gevaarlijk!!
Henry — 13 mei 2022
Ik wil geen doemdenker zijn, maar heb het gevoel dat dit niet de laatste keer zal zijn. Hoe kun je een straat zo smal maken, geen afgebakend deel voor fietsers vastleggen en elke zijstraat voorrang geven?
Ik hoop van ganser, dat ik er totaal naast zit, maar houd mijn hart vast…..

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024