Natte buitenspeeldag in ‘t Oldhof
08-06-2022
REGEN WEERHOUDT EEN KLEINE HONDERD KINDEREN NIET VAN STRAATVERMAAK

Natte buitenspeeldag in ‘t Oldhof

Vandaag, woensdag 8 juni, is het de Landelijke Buitenspeeldag. Op ruim 600 plekken in Nederland vinden dan buitenspeelactiviteiten plaats. Volgens organisator Jantje Beton en Nickelodeon op de eerste plaats bedoeld om de kinderen weer de straat op te krijgen, maar de bijvangst van ‘verbinding’ is zeker zo groot. Zo ook in de Bornse wijk ’t Oldhof, waar de Röringstraat/Beerninksweg woensdagmiddag wordt vrijgehouden voor de spelende kinderen. Een zeephelling, tal van kraampjes en vooral veel gezelligheid doen de rest.
 

‘Hele gezellige avondjes’

Ruim drie maanden geleden begonnen Nienke, Richelle, Marlon, Maaike en Linda al met de voorbereidingen voor deze middag. Onder het motto ‘Alles mag en kan weer’ vatten ze de spreekwoordelijke koe na twee jaar stilstand weer bij de horens, gingen op zoek naar sponsoren en vrijwilligers en probeerden ze er met elkaar een leuke invulling aan te geven. “Het waren vaak heel gezellige avondjes,” aldus een van hen lachend om even later op serieuze toon toch wel haar zorgen uit te spreken over het vinden van vrijwilligers. “Dat is gewoon moeizaam. Dat zie je ook in de Bornsche Maten. Daar is de Buitenspeeldag zelfs geannuleerd omdat ze niet voldoende vrijwilligers bij elkaar konden krijgen.”
 

De bijna honderd kinderen die zich vandaag wél in ’t Oldhof konden vermaken, hebben er eigenlijk geen boodschap aan. Ze leven zich uit op een stormbaan, zeephelling en met het blikgooien, kunnen met hun zieke of kapotte pop terecht bij een poppendokter, er is een clown, de snuitjes kunnen worden geschminkt en de nageltjes gelakt, de handige Harry’s kunnen spijkeren en zagen en natuurlijk zijn er pannenkoekjes, ijs, kaas en worst. Want ja, een beetje smikkelen hoort erbij.
 

Verbinding

De enige dissonant is de regen die rond half drie begint te vallen. Maar de meeste kinderen laten zich niet uit het veld slaan want het gebeurt nu eenmaal niet dagelijks dat jouw straat helemaal wordt vrijgehouden om te spelen. En ook de moeders vermaken zich prima onder de luifels van de kramen; zij blijven tenminste droog. Brenda Jansen, de wijkcoördinator van de gemeente Borne die ook een kijkje komt nemen bij de Buitenspeeldag, is blij verrast als ze het vermaak ziet. “Zo moet het zijn,” zegt ze. “Het is toch een van de manieren om de verbinding te zoeken. Eigenlijk zouden we dat veel vaker moeten doen.” (RH/AJ/BM)

 

Buitenspeeldag ’t Oldhof

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Azc wordt ‘Landgoed Groot Azelo’

Van de vier projectontwikkelaars die wel iets zagen in de herontwikkeling van het Maria...
04-07-2022

Wethouders in de startblokken

Als het aan de partijen VVD, CDA en Borne-Nu ligt dan worden dinsdagavond Michael Geerdink...
04-07-2022

Borne start met was- en strijkservice

In navolging van meerdere Twentse gemeenten krijgt ook Borne een was- en strijkservice. Met deze...
30-06-2022

Nieuw zeer in de gemeenteraad

Na de verkiezingen waren alle partijen eensgezind in het voornemen om voortaan beter met elkaar...
23-06-2022

Subsidie voor afkoppelen regenwater

Gemeente Borne wil inwoners stimuleren om regenwater af te koppelen van het riool en stelt...
23-06-2022

Flink meer lucht in de begroting

Het financieel perspectief voor de gemeente Borne ziet er een stuk rooskleuriger uit dan de...
22-06-2022