Natte buitenspeeldag in t Oldhof
08-06-2022
REGEN WEERHOUDT EEN KLEINE HONDERD KINDEREN NIET VAN STRAATVERMAAK

Natte buitenspeeldag in t Oldhof

Vandaag, woensdag 8 juni, is het de Landelijke Buitenspeeldag. Op ruim 600 plekken in Nederland vinden dan buitenspeelactiviteiten plaats. Volgens organisator Jantje Beton en Nickelodeon op de eerste plaats bedoeld om de kinderen weer de straat op te krijgen, maar de bijvangst van ‘verbinding’ is zeker zo groot. Zo ook in de Bornse wijk ’t Oldhof, waar de Röringstraat/Beerninksweg woensdagmiddag wordt vrijgehouden voor de spelende kinderen. Een zeephelling, tal van kraampjes en vooral veel gezelligheid doen de rest.
 

‘Hele gezellige avondjes’

Ruim drie maanden geleden begonnen Nienke, Richelle, Marlon, Maaike en Linda al met de voorbereidingen voor deze middag. Onder het motto ‘Alles mag en kan weer’ vatten ze de spreekwoordelijke koe na twee jaar stilstand weer bij de horens, gingen op zoek naar sponsoren en vrijwilligers en probeerden ze er met elkaar een leuke invulling aan te geven. “Het waren vaak heel gezellige avondjes,” aldus een van hen lachend om even later op serieuze toon toch wel haar zorgen uit te spreken over het vinden van vrijwilligers. “Dat is gewoon moeizaam. Dat zie je ook in de Bornsche Maten. Daar is de Buitenspeeldag zelfs geannuleerd omdat ze niet voldoende vrijwilligers bij elkaar konden krijgen.”
 

De bijna honderd kinderen die zich vandaag wél in ’t Oldhof konden vermaken, hebben er eigenlijk geen boodschap aan. Ze leven zich uit op een stormbaan, zeephelling en met het blikgooien, kunnen met hun zieke of kapotte pop terecht bij een poppendokter, er is een clown, de snuitjes kunnen worden geschminkt en de nageltjes gelakt, de handige Harry’s kunnen spijkeren en zagen en natuurlijk zijn er pannenkoekjes, ijs, kaas en worst. Want ja, een beetje smikkelen hoort erbij.
 

Verbinding

De enige dissonant is de regen die rond half drie begint te vallen. Maar de meeste kinderen laten zich niet uit het veld slaan want het gebeurt nu eenmaal niet dagelijks dat jouw straat helemaal wordt vrijgehouden om te spelen. En ook de moeders vermaken zich prima onder de luifels van de kramen; zij blijven tenminste droog. Brenda Jansen, de wijkcoördinator van de gemeente Borne die ook een kijkje komt nemen bij de Buitenspeeldag, is blij verrast als ze het vermaak ziet. “Zo moet het zijn,” zegt ze. “Het is toch een van de manieren om de verbinding te zoeken. Eigenlijk zouden we dat veel vaker moeten doen.” (RH/AJ/BM)

 

Buitenspeeldag t Oldhof

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bij sommige aanvragen denk ik: wow

Voor Benedicte Tijhuis, secretaresse van de burgemeester en belast met...
30-03-2023

Iedereen wil windbeleid, raadsvoorstel toch...

De provincie voert de druk op gemeenten op om haast te maken met beleid voor windturbines....
29-03-2023

Wooldrik: scholen moet toch nog even geduld hebben

Het college krijgt van de gemeenteraad de tijd om drie denkrichtingen uit te werken over hoe nu...
28-03-2023

Lars, Jasper en Job maken Borne veiliger

Cybercriminaliteit. We hebben er allemaal weleens van gehoord. Digitale ongewenstheid die steeds...
28-03-2023

Krachtig geluid uit het onderwijs

‘De maat is vol’, ‘het kan zo niet langer’, ‘de rek is...
23-03-2023

Handtekeningen gezet. Aan de slag.

Woensdagmiddag werden door wethouder David Vermorken en Paul Bonekamp van Dusseldorp Infra,...
22-03-2023