Anne viert 40 jaar in de pillen en poeders
09-06-2022
APOTHEKERSASSISTENTE DIJKHUIS GENIET NOG DAGELIJKS VAN HET TEAMWORK

Anne viert 40 jaar in de pillen en poeders

Ruim een half jaar geleden vierde Margot Stoop bij de apotheek in Het Dijkhuis haar 40-jarig jubileum als apothekersassistente. Woensdag was het de beurt aan nummer twee: Anne Schopman-Nijhuis. Ook zij kon het veertigste streepje zetten achter haar veeljarig dienstverband. Een hele prestatie, al denkt ze er zelf heel anders over. “Ik heb nog geen seconde overwogen om hier weg te gaan. Want ondanks dat het vak in al die jaren enorm is veranderd, blijft het geweldig en is de samenwerking in ons team gewoon hartstikke fijn.”
 

Zelf medicijnen maken

De woorden van de jubilaris worden deze dagen in de apotheek kracht bijgezet door een groot spandoek waarop de collega’s zich in niet mis te verstane bewoordingen over Anne uitspreken. Ballonnen en een vlaggenlijn doen de rest. Toch blijft Anne (inmiddels 60) er heel rustig onder. “Ach, eigenlijk gaan die veertig jaar vanzelf en als je erop terugkijkt, is het voorbij gevlógen. Veertig jaar geleden begon ik in de apotheek aan de Grotestraat en sinds 2007 alweer zitten we hier in Het Dijkhuis. Ik koos het vak vooral omdat we toen zelf de medicijnen konden maken. Dat is alweer lang verleden tijd, maar wat is gebleven zijn de warme contacten die je hebt met de mensen die aan de balie komen. En natuurlijk ook ons teamwork. Dagelijks werken we hier met 15 collega’s en de sfeer is gewoon goed.”
 

Natuurlijk zijn er minder leuke kanten. En daarbij doelt de jubilaris vooral op de veranderende structuren in de zorg. “Er komen telkens zoveel veranderingen waar we rekening mee moeten houden, dat is haast niet bij te benen. En dat voelt dan soms wat klungelig. Maar ook de zorgverzekeraars maken het ons niet gemakkelijk. Ze hebben allemaal zo hun eigen voorwaarden en restricties, maar ondertussen wil je voor iedere klant gewoon het beste doen. Ongeacht hoe hij of zij verzekerd is.”
 

‘Absolute mijlpaal’

Eric Mijnhardt, de directeur van de apotheek die Anne met een groot boeket bloemen verraste, hoort de woorden van zijn trouwe medewerkster bevestigend aan. En naar Anne toe: “Jouw jubileum is een absolute mijlpaal. Zo vaak maak je het tegenwoordig niet meer mee dat iemand zich 40 jaar aan één werkgever verbindt. Dan is het fijn te horen dat de teamsfeer toch een van de doorslaggevende elementen is. En jij Anne, jij past daarin als geen ander. Je bent mensgericht, warm, loyaal en betrokken.” Binnen enkele weken zullen de mooie woorden een vervolg krijgen als er samen met het team een uitbundig jubileumfeest gevierd gaat worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hermien — 11 jun 2022
Proficiat met deze mijlpaal!!!
Wil WissinkSanders — 10 jun 2022
Gefeliciteerd Anne met deze bijzondere mijlpaal!
Hans Hobert — 10 jun 2022
Van harte gefeliciteerd Anne, geweldig. De ServiLocker kan het niet van jou winnen! Goede herinneringen.

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024