Dat wordt smullen met Pinksteren…
16-05-2024
LIONS BORNE SCHUIFT VANDAAG RUIM 750 ASPERGEKISTJES ‘OVER DE TOONBANK’

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen Verver, president van de Lionsclub Borne, donderdagmiddag tijdens de jaarlijkse uitgifte van de rijkelijk gevulde aspergekistjes vóór de ingang van restaurant Dorset. Zijn woorden behoeven geen nadere uitleg want tussen 15.00 en 18.00 uur is het een komen en gaan van fijnproevers, zowel uit Borne als ook van daarbuiten, die hun bestelde ‘witte goud’ in ontvangst komen nemen. Veel blije gezichten dus, maar het meest blij zullen toch weer de diverse goede doelen zijn die later dit jaar met de opbrengst ervan worden verrast: de Stichting Leendert Vriel, het Baken van Borne, alsook diverse organisaties die vanuit het zogenaamde ‘Steuntje in de rug’ op een bijdrage mogen rekenen.
 

Elk jaar weer spannend

Het is inmiddels voor het zevende jaar dat de Lions deze doneeractie op touw zetten. Van routine is echter geen sprake, elk jaar weer blijft het spannend of het organisatorisch allemaal rondkomt. Gerrit Nijhof, die bij de Lions is gebombardeerd tot voorzitter van de aspergecommissie, kan erover meepraten. “Vanmorgen om 06.00 uur waren we al bij de Aspergeboerderij in Mander om daar het witte goud dat gisteren pas is gestoken in te laden en vervolgens over te brengen naar Ter Brugge Geschenken op de Molenkamp, waar al enkele tientallen leden klaarstonden om alles geproportioneerd te verpakken, samen met de achterham, de biologische eieren, de roomboter, de krielaardappeltjes en het flesje Twentewijn”, zo vertelt hij trots.
 

Daar werden ruim 750 kistjes gevuld, waarna twee derde ervan door diverse equipes werd uitgereden om bij de voordeur van de bestellers afgeleverd te worden. Het resterende deel kon vanmiddag worden afgehaald, uiteraard onder het genot van een glaasje wijn en een toepasselijke aspergesoep. “En dat is toch telkens weer een feestje op zich”, zo weet Nijhof. Zijn woorden worden overstemd door de lachende geluksvogels, de ‘klanten’ die zich de komende dagen kunnen verkneukelen op een overheerlijke aspergemaaltijd. “Want één ding is zeker”, zo besluit de voorzitter, “de kwaliteit van dit alles is werkelijk om je vingers bij af te likken.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024

Bertil Meyer (72) plotseling overleden

Op dinsdag 11 juni is Bertil Meyer vrij plotseling op 72-jarige leeftijd overleden. Bertil was...
11-06-2024

Brand in coniferen aan Tichelkampweg

Aan de Tichelkampweg heeft door nog onbekende oorzaak een coniferenhaag vlamgevat. De brandweer...
09-06-2024

Getuigen gezocht van incident met fakkels

FC Twente kan zich plaatsen voor het Europees Voetbal en wordt door vele fans uitgezwaaid op...
04-06-2024

Principeverzoek voor windturbine op grens met...

De twee beoogde windmolens bij knooppunt Buren, op grondgebied van de gemeente Hof van Twente,...
31-05-2024