Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis
01-07-2024
EN TWEEDE VESTIGING IN VOORMALIG PAND LEMERIJ

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam Fysiotherapie Borghende en dat heeft alles te maken met de opening van een tweede praktijkruimte in het voormalige pand van de Lemerij. De praktijk van Hans en Miriam Groote Schaarsberg is in ’t Dijkhuis volledig uit haar jasje gegroeid. Wachten op de nieuwe praktijkruimte in het sportcomplex Borne-West kon niet langer. Sinds een aantal weken kunnen cliënten nu terecht in de prachtig verbouwde nieuwe ruimte aan de Woolderweg 56A. In principe tijdelijk totdat de praktijk daadwerkelijk met een tweede vestiging in het sportcomplex kan trekken.
 

Uit het jasje gegroeid

Hans Groote Schaarsberg: “We zijn in 2007 in ’t Dijkhuis gestart met aanvankelijk vier personen. Een prachtige locatie waarvan we toen dachten ‘krijgen we dit wel gevuld?’” De praktijk groeide echter als kool. “Nu bestaat ons team uit 15 mensen, waarvan 13 fysiotherapeuten. De laatste jaren werd het nog drukker en moesten we zelfs met wachtlijsten gaan werken. Absoluut niet leuk.” Al langer werd gezocht naar een tweede ruimte. “En toen kwam ’t Wooldrik op ons pad. Fantastisch mooi! Een geweldige kans met ook meer mogelijkheden, met name voor de sportfysiotherapie.” Het was de stip aan de horizon. “Maar dat stipje spatte vorig jaar ineens uiteen, toen het lopende project werd afgeblazen. Het was voor ons een enorme domper. We hadden er zo naartoe geleefd.”
 

Tweede, tijdelijke vestiging

Nog langer wachten totdat het nieuwe sportcomplex gereed is kon echter niet. “Vooral onze sportfysiotherapeuten hebben momenteel gewoon te weinig ruimte.”

 

Op zoek dus naar een tijdelijk extra onderkomen en dat werd gevonden in het deels leegstaande pand van de Lemerij. Mirjam: “Een fantastische plek. Mooi centraal gelegen en redelijk dicht bij onze hoofdvestiging in ’t Dijkhuis.” Wie ooit wel eens gereedschap heeft gehuurd bij de Lemerij toen deze nog aan de Europastraat gevestigd was, zal de ruimte niet herkennen. Een prachtige praktijk, met veel ruimte en therapiemogelijkheden. Het is bijna jammer dat het slechts voor twee of drie jaar is.
 

Borghende

Aan de buitenzijde prijkt ook al het nieuwe logo en de nieuwe naam ‘Fysiotherapie Borghende’. Naar de historische naam van Borne. “We voelen ons echt verbonden met Borne. Wij zijn er beiden geboren en meer dan de helft van de collega’s woont in Borne.” Hans stapte destijds in bij de praktijk van Harrie Besselink. “Natuurlijk ook een Bornenaar in hart en nieren.” In december 2010 heeft Harrie zijn werkzaamheden in de praktijk beëindigd en heeft Mirjam zijn maatschapsdeel overgenomen.
 

Zaterdag 6 juli tussen 10.00 uur en 13.00 uur staan de deuren open aan de Woolderweg voor iedereen die in de tweede, tijdelijke, vestiging van Fysiotherapie Borghende een kijkje wil nemen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bea Penders — 03 jul 2024
Ik wens jullie heel veel werkplezier op deze nieuwe locatie die er schitterend uitziet.

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024

Een speld in de hooiberg

Thijmen Knulst (8 jaar) wandelt graag en veel. Onder andere in de Harz in Duitsland heeft hij...
22-06-2024