Bertil Meyer (72) plotseling overleden
11-06-2024
DRIJVENDE KRACHT ACHTER LIVING STATUES EN BORNEBOEIT

Bertil Meyer (72) plotseling overleden

Op dinsdag 11 juni is Bertil Meyer vrij plotseling op 72-jarige leeftijd overleden. Bertil was op vele fronten actief in Borne. Zo was hij de initiatiefnemer van het Living Statues festival tijdens Borne op z’n Best en wist hij het door zijn enthousiasme en goede contacten in de wereld van de levende standbeelden uit te breiden tot het op een na grootste Living Statues festival in Nederland.
 

Sinds 2014 was Bertil Meyer betrokken bij BorneBoeit en een van de drijvende krachten achter het nieuwsplatform. Met een oprecht gemeende interesse in mensen en een groot hart voor de Bornse samenleving was Bertil onvermoeibaar, maar met veel plezier, dagelijks actief voor zijn BorneBoeit. Het vervulde hem met ongelofelijk veel trots wat hij samen met het team wist te bereiken met BorneBoeit. Schrijven was zijn lust en zijn leven. In virtuoos taalgebruik vloeide er een veelheid aan onderwerpen uit zijn pen. Van uiterst ernstig en emotioneel tot luchtig en humorvol. Altijd vooral respectvol naar iedereen.
 

BorneBoeit verliest met Bertil Meyer een lieve, bescheiden en zorgzame collega en vooral een hele dierbare vriend. Wij zullen zijn pretoogjes, scherpe analyses, opbeurende woorden, relativeringsvermogen, oprechte aandacht, perfectionisme en gevoel voor humor vreselijk gaan missen!
 

Wij wensen Jorike en Wout, Koen en de kleinkinderen heel erg veel sterkte met het verwerken van dit immense verdriet. Ook bij BorneBoeit hebben we allemaal even tijd nodig om het grote verlies een plek te kunnen geven. De komende dagen zullen er dan ook geen nieuwsberichten verschijnen op BorneBoeit.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Kevelham — 15 jun 2024
Ontzettend verdrietig en schokkend. Dank je Bertil voor alle medewerking aan de publiciteit voor het Borns Kleinkoor. We wensen familie en medewerkers van Borne Boeit veel steun van en aan elkaar.
Siny Boer — 14 jun 2024
Wat verdrietig! Heel veel sterkte voor zijn familie, vrienden en collega 's. Borne verliest een uitstekende verslaggever en sympathiek mens.
Maria Verheijen — 14 jun 2024
Bertil, in jouw laatste app stond dat je tijd moest nemen om te herstellen en dat dit een grote uitdaging voor jou was. Die tijd is jou niet meer gegund.
Jouw manier van verslaglegging was onnavolgbaar, to the point en uiterst correct. Je had een prachtige, duidelijke schrijfstijl en je interviews waren helder met goede vragen. Met een lach op mijn gezicht las ik vaak je reacties op een door mij gestuurd bericht, je reageerde altijd heel vlot en ad rem. Dit gaan we allemaal ongelooflijk missen.
We wensen alle naasten heel veel sterkte toe.
Gerard Assen — 13 jun 2024
Het bovenstaande is niet compleet .
Anke en Ronnie Hondeveld over ons project de Veste
Hij sprak bescheiden maar trots over wat er bereikt is met Borne Boeit o a dat het bereik van Borne Boeit in Borne groter is dan Tubantia wij wensen zijn familie en Anke veel sterkte en het zwarte gat wat hij nalaat bij Borne Boeit en dat Anke en zijn mogelijke opvolger(s) in de geest en trots van Bertil voortzetten

Gerard Assen
Gerard Assen — 13 jun 2024
We zijn geschokt door het bericht dat Bertil Meyer is overleden
Wij hebben onlangs een uitgebreid gesprek gehad samen met
Liesbeth Hassink — 12 jun 2024
Bertil, Het was fijn je gekend te hebben. Je was altijd en overal aanwezig, geïnteresseerd in de mensen en gebeurtenissen om je heen. Familie en vrienden wens ik fijne en liefdevolle herinneringen!
Annemie Mulders — 12 jun 2024
Bertil, de man die de verhalen van en over Borne op zo’n persoonlijke manier weer kon geven, kan dat niet meer doen. Hij is niet meer op deze aarde. Voor zijn familie en voor BorneBoeit is het een vreselijke slag, zo onverwacht. Ik wens iedereen die van hem houdt heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Persoonlijk denk ik met plezier aan de samenwerking met Bertil terug, hij wordt gemist.
Marja Zandjans — 12 jun 2024
Wat enorm verdrietig. Iemand met een warme uitstraling voor alle inwoners van Borne, gedreven en iemand die prachtige verhalen kon schrijven.
Wim Arns — 12 jun 2024
Onvoorstelbaar dat Bertil er niet meer is. Wat zullen wij hem gaan missen. Voor zijn schrijf partner, Anke, moet dit ook verschrikkelijk zijn. Ik bewaar hartelijke herinneringen aan Bertil bij al die gelegenheden die wij samen aan de media toevertrouwden. Nabestaanden heel veel sterkte toegewenst.
Wim Arns.
Ria van Leuteren - Brundel — 12 jun 2024
Bertil...
Jij bent gegaan. We wensen jouw lieve familie, jouw dierbare collega's/vrienden van Borneboeit samen met alle vrienden van dichtbij en ver weg en eenieder, die het verdriet voelt om jouw heen gaan, alle sterkte voor nu en later. 15 jaar lang organiseerde je het Kampioenschap voor Living Statues in Borne, een mega-prestatie. Waar wat te doen was, daar was jij erbij, gezellig, belangstellend, oprecht en eerlijk voor de mensen die je ontmoette. Je schreef prachtige artikelen voor 'jouw' Borneboeit. Je was een leermeester voor jouw opvolgers, in Borne en daarbuiten. Je was beeld, stilzwijgend op een sokkel. Je keek en genoot. Je leerde ons zoveel. Dank je wel goede vriend. Borne huilt. We missen je. Een kaars brandt voor jou. Jij weet wel waarom. We nemen mooie herinneringen aan jou mee in ons leven. Rust zacht.
Diny — 12 jun 2024
Geschrokken van dit trieste nieuws: Bertil, voor mij Mister BorneBoeit, is plotseling overleden. Afgelopen week heb ik hem nog via de app gesproken. Als ik hem zag dacht ik: Oh, Borne Boeit is er ook. Groot gemis voor Borne, voor zijn collega's, maar vooral voor zijn familie natuurlijk. Heel veel sterkte voor allen. Rust zacht, Bertil.
Gustaaf Boerjan — 12 jun 2024
We worden stil van dit toch onverwachte bericht. Een bijzondere man is van ons heengegaan. We zullen zijn betrokkenheid met de lokale kerken missen.
Veel sterkte voor zijn familie, vrienden en collega?s.
Namens de Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen
Ingrid ten Hove — 12 jun 2024
We zijn een prachtig mooi mens verloren! Sterkte voor alle naasten. 🤍
Laura Reymer — 12 jun 2024
Fijn en lief mens Bertil. Wat een ontzettend verdrietig bericht. Ik heb je leren kennen in de begindagen van Kulturhus Borne en wat hebben we toen regelmatig fijn samengewerkt. Zo’n positieve en creatieve man. Ik heb veel van jou mogen leren en wat hebben we samen heerlijk gelachen. Bedankt daarvoor.
Borne mist een ster, de hemel heeft er eentje bij. Ik wens jouw familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte toe bij dit immense verlies.
Miranda Mulder — 12 jun 2024
Vol ongeloof en met een brok in de keel lees ik dit nieuwsbericht. Wat een lieve, bijzondere en oprechte man is ineens weg.....

Bertil,dank voor de samenwerking in mijn 'Bornetijd' en dank voor je inspiratie, zoals bij de Living Statues waar je mijn jongste zelfs een editie voor wist te enthousiasmeren.

Veel sterkte voor iedereen die hij achterlaat.
JHG ijland, Hanny — 12 jun 2024
Lieve Bertil, grote vriend❤️
Ik kan je dit niet meer persoonlijk vertellen, maar geef het door aan de kinderen en vrienden. Dit is het moment waarop ik niet had gehoopt, maar waarvan ik wel wist dat het ooit zou komen..ik wil je bedanken. Wat heb ik van je mogen leren en genieten in de afgelopen 15 jaar. Jouw aandacht, humor en gezelligheid was een baken om me heen in de periode na het overlijden van mijn man. Jaren met onmisbare momenten samen. Ons golfavontuur in Amsterdam, tot diep in de nacht praten over onze kinderen, Borne Boeit voorvallen, liefde voor het leven. Dan riep je: “Han, deze momenten zijn goud waard”. Je bent/was een ongelofelijk mooi mens en ik heb van jou in onze onvoorwaardelijke vriendschap genoten. Dankjewel! Ik ga je missen, vriendje.
Andre Roeleveld — 12 jun 2024
Bertil, rust zacht. Dank voor je verbindende taak in Borne en je dienende taken in onze jonge jaren.
Leo — 12 jun 2024
Stil staan, jouw passie, jouw twinkeling in de ogen de rust die je naar mijn idee altijd uitstraalde
Waarde collega, organisator we gaan je missen rust zacht en voor de familie vrienden nabestaande en al die mensen rondom jou sterkte met grote gemis!
Wim Oldenbeuving. — 12 jun 2024
Bertil. Ik zal jouw warme belangstelling en inzet voor de columns van de Raad van Kerken erg missen. Sterkte voor familie en vrienden. Rust in Vrede. Wim Oldenbeuving.
Fons Lohuis — 12 jun 2024
We zijn er nog beduusd van en kunnen het nog nauwelijks beseffen. Bertil plotseling overleden. Zijn humor, relativeringsvermogen, scherpe observaties zullen we missen We wensen familie, Anke, redactie, vrijwilligers en bestuur veel sterkte.
Namens Borns Onderzoeks Platform (BOP),
Fons Lohuis
Tamara Bos — 12 jun 2024
Heel veel sterkte gewenst vanuit de Achterhoek, mede namens het hele team van Agem Energie Experts (collega's Albert).
Dennis Wilt — 12 jun 2024
Ongeloof en wat een groot gemis! Elkaar de afgelopen dagen nog meermaals gesproken, herstellende maar altijd positief en al weer vol goede plannen. En dan houdt het ineens op?
Heel veel sterkte voor iedereen die dicht bij hem stond.
Sjoerd Verver — 12 jun 2024
Gister kregen we dit zeer droevige bericht en kunnen de realiteit nog niet echt bevatten.
Als ex-buurman kunnen we zeggen dat een humorvolle, positieve én altijd goedlachse man, ‘niet meer is’. Bertil maakte altijd tijd voor een gefundeerd gesprek op een mooi moment, waar kort de actualiteiten besproken werden onder het genot van een gezellig drankje en veel lachen natuurlijk. Wat jammer, wat jammer

Aan familie, vrienden en iedereen die hem kenden wensen we veel sterkte de komende tijd. Onthoud de mooie dingen !!!


Simone ten Veldhuis & Sjoerd Verver
Diane Rutten — 12 jun 2024
Wat een verdrietig nieuws! Wat een gemis om zijn vrolijke verschijning bij ieder event in Borne te moeten missen. Wat heeft hij z’n steentje bijgedragen aan Borne Boeit..!
Veel hebben we opgetrokken samen om toeristisch Borne op de kaart te zetten wat goed gelukt is. Deze man laat beslist een mooi spoor achter….
Veel sterkte aan de familie en ook aan z’n partner in de pen/met camera Anke.
Jack Manders — 12 jun 2024
Beste familie en Borne boeit collegae,

Geschikt door zijn plotselinge dood wil ik de familie en Borne Boeit collega's condoleren en veel sterkte wensen met dit zware verlies.
Als living Statue kwam ik vanuit Limburg naar Borne en kwam Bertil naar Thorn om zijn typische prachtige beelden te tonen.
Hij zal verschrikkelijk gemist worden.
Rust zacht Bertil.

Jack Manders
Marijke — 12 jun 2024
Wat een schokkend en verdrietig bericht.
Familie en team BorneBoeit veel sterkte.


Wilma Markslag — 12 jun 2024
Met ongeloof lees ik dat Bertil is overleden😔. Een man actief op vele fronten in Borne.. Borne lag aan zijn hart.. Zoals hij zei: ik woon weliswaar ‘hoog’ in Hengelo maar ik kan Borne toch nog blijven zien. Hij zal Borne blijven zien .. maar dan vanaf een nog ‘hoger’ plekje..
Je zult door velen worden gemist Bertil.. Veel sterkte voor zijn familie, vrienden en collega’s .
J.C.Kruidenier — 12 jun 2024
Verschrikkelijk nieuws. Groot verlies voor heel Borne. Ik ben hem dankbaar voor alle aandacht die hij samen met Anke gaf aan de ontwikkelingen in Zenderen. Sterkte toegewenst aan zijn familie en aan het BorneBoeit team.
Annemarie — 11 jun 2024
Borne Boeit gaat de man missen die Borne op zoveel manieren liet boeien met de verhalen die op zijn pad kwamen.
Bertil, jouw manier van schrijven, jouw interesse voor boeiend nieuws, Borne gaat dat maar vooral ook jou enorm missen.
Gerja Muis — 11 jun 2024
Heel veel sterkte aan familie, vrienden en collega's van Bertil.
Hij zal enorm gemist worden in Borne.
Annemieke Wolff — 11 jun 2024
Wat een vreselijk verdrietig bericht. Familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte gewenst.

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024