Bornsche Maten laaft zich weer
11-06-2022
BEEKPARKFESTIVAL STRALEND TERUG VAN WEGGEWEEST

Bornsche Maten laaft zich weer

“Goh, wat hebben we dít gemist,” verzucht Merijn Tijhuis als ‘ie tussen alle sportieve bedrijven door even de tijd neemt om met zijn medeorganisatoren van de wijkraad te poseren voor de fotograaf. De in opvallend paars gestoken equipe beleeft zaterdag een dag uit het boekje. Stralend weer, een grote opkomst en allemaal blije gezichten. Het Beekparkfestival in de Bornsche Maten is terug van twee jaar weggeweest. En hoe!

 

Plezier en fanatisme gaan hand in hand

Het groen langs de Bornsche Beek, in het hart van de wijk, is deze zaterdag voor de (jonge) bewoners the place to be. Ze kunnen er zich uitleven in een zeskamp, met tal van spellen. De ene keer vol avontuur en dan weer met simpel vermaak. In totaal hebben zich 23 teams aangemeld die de hele ochtend en een deel van de middag met elkaar de strijd aangaan. Of het nu zaklopen betreft, kanovaren, met een dienblad lopen of klauteren over een touwbrug. Het plezier en fanatisme gaan hand in hand, een nat pak wordt lachend op de koop toe genomen.
 

Tussendoor is er voldoende aandacht voor de inwendige mens. De puntzakken patat doen het rond het middaguur uitstekend, maar ook de suikerspin, het schepijsje en ander lekkers gaat erin als koek. Voor de allerkleinsten is er zelfs een kinderdorp opgezet, waar geschminkt wordt, mooie zandtekeningen het licht kunnen zien en ritje gemaakt kan worden in een op een achtbaan gelijkende kermisattractie. Springkussens en een zeephelling doen de rest.
 

Noviteit

Halverwege de middag wordt het festival voortgezet met een volleybaltoernooi, waar ook de volwassen bewoners aan kunnen meedoen. Negen teams hebben zich vooraf al aangemeld. Tijhuis daarover: “Dit is een noviteit op ons festival. In voorgaande jaren werd de ruimte van de velden nog ingenomen door de fair, waarin tal van organisaties het wonen in de wijk konden promoten. Die urgentie is er niet meer, dus zagen we onze kans schoon. Bovendien hebben we op ons middenterrein een soort van centre court ingericht. Met picknicktafels eromheen, zodat het daar vanmiddag heel gezellig toeven is.”

 

Tegen de tijd dat de allerkleinsten op één oor gaan, breekt dan nog het afsluitende avondfeest aan. Een vaste waarde van het Beekparkfestival. Net zoals het hele festival ongetwijfeld ook een volgend keer weer de jaarkalender van de wijk zal sieren. “Het Beekparkfestival leeft in de Bornsche Maten,” besluit Tijhuis. “Het vermaak op zo’n dag zorgt voor een enorme binding onder de bewoners en daar is het ons uiteindelijk ook om te doen.” (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Beekparkfestival 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Oekraïners ruiken aan het boerenleven

Ruim vijftig Oekraïense vrouwen en kinderen sprongen zaterdagmiddag op de fiets of in de...
02-07-2022

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk...
01-07-2022

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022