‘Onze feesten zijn goed voor de saamhorigheid’
VOLKSFEESTEN ZENDEREN GAAN WEER LOS OP 8, 9 EN 10 JULI

‘Onze feesten zijn goed voor de saamhorigheid’

“Eigenlijk moet heel Zenderen ernaar uitkijken”, mijmert Wiert Evers als hij nadenkt over de vraag hoe belangrijk de Volksfeesten zijn voor het kerkdorp. “In Zenderen is nu eenmaal niet zoveel te doen. Er zijn geen cafés, je hebt het carnaval en nog wat kleinere dingen, maar dat is het ook wel.” Volgens hem en zijn medebestuursleden Bryan Sonder en Robert Dries hebben de komende feesten dan ook wel degelijk een rol. “De saamhorigheid is belangrijk. Je organiseert het samen en viert het met elkaar. Iedereen in Zenderen zou er op de een of andere manier bij betrokken moeten zijn.”
 

Voor elk wat wils

Afgaande op het programma dat de drie bestuursleden, samen met hun acht (jonge) werkgroepleden hebben samengesteld, wordt er in elk geval voor elk wat wils geboden. En waar het kan ook samen met andere Zenderense partijen. Zo begint het allemaal op vrijdag 8 juli vanaf een uur of vijf. Een aftrap met de bedrijvenborrel die in nauwe samenwerking met de Ondernemersvereniging Zenderen zal plaatsvinden. “Een mooi begin van een hopelijk geweldig weekend, waarin ruimte is om te netwerken. Maar ook om gewoon samen een lekker biertje te drinken. Het is immers vrijdagmiddag,” vertelt Robert.
 

Enkele uurtjes later, vanaf 20.00 uur, gaat het écht los in de feesttent aan de Lidwinaweg. Het is de avond van het Oktoberfest. Compleet met Lederhosen en Dirndls én met Die Reeperbahner Stimmungsmacher die ervoor zullen zorgen dat de noviteit van deze Volksfeesten ook in de toekomst tot een vaste waarde zullen gaan behoren. Kaarten zijn voor 5 euro verkrijgbaar bij de ingang.
 

Crazy-opdrachten, foamvolleybal en Headline

Zaterdagmorgen 9 juli is traditiegetrouw gereserveerd voor de jongste inwoners van het kerkdorp. Samen met Jong Zenderen wordt dan Crazy 88 gespeeld, een spellencircuit waarbij de kinderen tussen de 7 en 14 jaar de wijken ingaan om daar de gekste opdrachten uit te voeren en punten te verzamelen. Rond het middaguur zal dan de Crazy 88 Champion 2022 bekend worden gemaakt.
 

De zaterdagmiddag staat als vanouds in het teken van het foamvolleybal. “Een verdere toelichting is overbodig”, aldus Wiert.”Het is al jaren een van de succesnummers tijdens de feesten.” De dag wordt ’s avonds afgesloten met de tweede feestavond; dit keer met de band Headline. De band die op Koningsavond en Koningsdag al zo’n onvergetelijke indruk maakte in Borne. Ook hiervoor zijn kaarten voor 5 euro verkrijgbaar bij de ingang.
 

Vogelschieten en Pianohouse op zondag

Zondagmiddag wordt de derde en laatste dag van de Volksfeesten om 12.00 uur ingeluid met het vogelschieten. Tegen de tijd dat de nieuwe Schutterskoning -of koningin bekend zal zijn (zo rond 14.00/14.30 uur) neemt de band The Pianohouse het stokje over om er met alles en iedereen een geweldige middag uit te persen en de editie 2022 tot een onvergetelijke te maken. (AJ/BM)

 

(Op de foto van de organisatie: Staand van links naar rechts: Coen Ragbourn, Bryan Sonder, Matthijs Heideman, Juliët Schroer, Robert Dries, Wiert Evers en Freek Vlaskamp. Gehurkt van links naar rechts: Anique Ebbers, Jinke Mulder, Ramon van Os, Jordy Sonder en Jens Welles (is inmiddels gestopt))

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024