Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe
OPBRENGST VOORJAARSMARKT DRAAGT STRAKS BIJ AAN EEN TIPTOP PARKJE

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer zijn hun Bonte Koe, het dierenparkje pal naast Het Dijkhuis, de dagelijkse verzorging te bieden. Er wordt geveegd én gevoederd. Maar bovenal staat er ‘hoog bezoek’ in hun agenda geschreven. Groep 6 van basisschool Het Prisma wordt er zometeen immers verwacht. De veertien kinderen en hun juf Nicole komen een cheque aanbieden, zijnde de opbrengst van de voorjaarsmarkt die kortgeleden op de school werd gehouden.

 

Educatieve rol

Het is overigens niet de eerste keer dat de groep een bezoek brengt aan het parkje. De leerlingen kwamen er al eens eerder voor een spreekbeurt en werden toen ‘gevangen’ door het spel van de natuur die daar zo aaibaar is. De lammetjes, de kippen… op groot en klein blijkt het telkens weer een onophoudelijke aantrekkingskracht uit te oefenen.

 

“Dat klopt helemaal,” aldus Herman. “Ons dierenparkje doet het gewoon goed. Bij de Leaderorganisatie - een subsidieprogramma dat zich richt op de ontwikkeling van het platteland - staat De Bonte Koe zelfs als voorbeeldproject in de boeken. En vergeet ook niet dat onze educatieve rol steeds groter wordt. In mijn jeugdjaren werden we nog met dieren opgevoed, dat is tegenwoordig vaak anders. Daarom zijn dit soort plekken van groot belang.”

 

Even later wordt zijn betoog gestaafd door de realiteit. Als de kinderen bij het parkje aankomen, aarzelen ze geen moment en lopen ze direct naar de lammetjes en geitjes die een plekje in de schaduw hebben opgezocht. De diertjes worden geknuffeld, een enkeling vraagt of ‘ie ook wat voer mag geven. En natuurlijk mag dat. Even later volgt de cheque-overhandiging, in de felle zon op het grasveldje en te midden van de viervoeters en het pluimvee. De trotse kinderen tonen Herman en Hardy de zelfgemaakte cheque, waarop de uitgeknipte en ingekleurde letters zijn geplakt. Én het bedrag natuurlijk: driehonderd euro, door de gehele basisschool bij elkaar gesprokkeld.

 

‘Een tiptop parkje’

De beide mannen verklaren even later superblij te zijn met de bijdrage en er bovendien al een bestemming voor te hebben. Herman daarover: “Toevallig ‘mopperde’ ons onderhoudsteam kortgeleden dat de randen van het gras hoognodig aangepakt moeten worden. Want verval is nu eenmaal een doorn in ons oog. Daarom proberen we met de Prismabijdrage een bermmaaier aan te schaffen. Waarmee we weer een stapje verder komen in ons streven hier een tiptop parkje te hebben dat dag-in-dag-uit een plezier vormt voor groot en klein.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Twence en buurt willen natuur op de vuilstort...

Door alle nieuws over de nieuwe mestverwaardingsinstallatie en de aanleg van een groot zonnepark...
29-09-2023

Wie doet er mee aan belevingsronde door Borne?

Van 2 tot en met 7 oktober is het de Week van de toegankelijkheid. In Borne organiseert de...
28-09-2023

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023