Europastraat is weer open
01-07-2022
NA NEGEN MAANDEN ‘MOOI RESULTAAT’

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk voor verkeer. En dat is precies volgens de planning. Dick Veldman, uitvoerder bij NTP, is trots op het resultaat. “Een mooi project en het wordt nog veel mooier als in het najaar het groen wordt aangeplant.”

 

Metamorfose

De straat heeft een volledige metamorfose ondergaan en is ingericht als een 30-kilometerweg, waardoor er meer ruimte is ontstaan voor fietsers, voetgangers, groen en waterberging. Alle kruisingen zijn gelijkwaardig geworden, met als gevolg dat automobilisten op de Europastraat niet hard kunnen rijden, of zouden moeten willen rijden, en daar is de inrichting ook visueel op aangepast. Het vraagt wel gedragsverandering, maar uiteindelijk is het doel dat de situatie door de lagere snelheid ook veiliger wordt en doorgaand verkeer vaker de randwegen om Borne op gaat zoeken.

 

Onder de grond

Tegelijkertijd is het riool onder de Europastraat gedeeltelijk vervangen en een voorziening getroffen om hemelwater separaat van het rioolstelsel af te voeren richting Bornse Beek. Een klus die wat aan het oog onttrokken is, maar de nodige tijd gekost heeft. Vooral in het eerste deel van de Europastraat, ter hoogte van de Grotestraat, waar op grote diepte gewerkt moest worden. “En vanwege de verkeersdrukte moest dat ook met stoom en kokend water klaar zijn. Dat is gelukt en voor ons is dat eigenlijk, mede daarom, wel het mooiste stukje geworden.”

 

Fijne samenwerking

NTP is nog wel een aantal weken bezig om de laatste puntjes op de i te zetten, maar niet meer met het volledige team. “Het varieerde een beetje, maar we waren hier toch wel met 15 tot 35 man aan het werk.” Dick Veldman heeft het als een plezierige klus ervaren. “De samenwerking met de gemeente in een bouwteam verliep uitstekend. Natuurlijk heeft iedereen z’n belangen, maar samen vind je iedere keer wel een oplossing.” Ook met omwonenden was het contact aangenaam. “We hebben geen tegenwerking gehad. Natuurlijk is niet iedereen het altijd met alle details eens, maar uiteindelijk willen we allemaal gewoon een hele mooie straat.” (AJ/BM/DdG)

 

Europastraat

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mariet — 15 jul 2022
Mooie straat, alleen jammer dat er nog hard wordt gereden.
Al 2x bijna een ongeluk gehad omdat ik geen voorrang kreeg van een automobilist.
Mariet — 15 jul 2022
Mooie straat, alleen jammer dat er nog hard wordt gereden.
Al 2x bijna een ongeluk gehad omdat ik geen voorrang kreeg van een automobilist.
Rijschool Hoek Harm — 07 jul 2022
Nieuwe situatie in de 30 km zone Europastraat

Bij elk gelijkwaardig kruispunt/ zijstraat duidelijk (door lichtere klinkers) te zien dat er een gelijkwaardige zijstraat is, behalve bij het kruispunt bij de Plus Markt.
Dat maakt de zijstraat Europastraat - Oude Hengeloseweg (vanaf Jasmijn Garden/ Hengelo) komend wel héél onoverzichtelijk & héél gevaarlijk, omdat die zijstraat rechts daardoor minder goed opvalt.

Niet echt heel consequent van de gemeente Borne
Misschien zal gemeente Borne in de toekomst als blijkt dat op dat kruispunt/zijstraat daardoor meer ongelukken gebeuren, die situatie wel aanpassen zoals dat destijds ook gebeurt is bij
uitweg(lees-uitrit) van ’t Dijkhuis op de Bekenhorst
Dat ging toen om een uitwegconstructie die niet duidelijk te zien was voor iedereen zoals deze in Borne op vele punten wel goed waren toegepast, echter destijds niet daar ter plaatse........

Naar melding en aandringen van mij, heeft gemeente Borne naar verloop van tijd dit toch aangepast.
Egbert — 03 jul 2022
Is inderdaad mooi geworden. Ik hoop voor de bewoners dat het geen racebaan wordt, net zoals de Grotestraat. Hier is vorig jaar de weg opnieuw geasfalteerd en zijn de fietsstroken verbreed. Vanaf de Ennerkedijk tot aan de Europastraat is het niet alleen ?s avonds een racebaan, zoals Herman aangeeft, maar ook overdag. Het is verschrikkelijk en ook al diverse malen bij de gemeente gemeld. Helaas bagataliseren zij dit alles en wordt er geen actie ondernomen. Een wonder dat hier nog geen ongelukken zijn gebeurd.
Helmie — 03 jul 2022
Het is erg mooi geworden en ik vind het heel fijn dat we zo goed op de hoogte gehouden werden met de stand van zaken.
Petje af! ?
Jeannet Sleebos — 03 jul 2022
En nu de Stroom-Eschlaan en Weerselosestraat een 30 km weg van maken.
Hier wordt veel te hard gereden!
HS — 01 jul 2022
Prachtig verhaal maar hier komt niks van terecht Mensen snappen niks van de hele situatie kijken op een kruispunt elkaar aan staan er vier wachtende auto’s En wie gaat zich met het onkruid bemoeien dit wordt een fiasco Kijk eens in de goten in de straten het water loopt niet eens weg in de Jupiter straat gras groeit vast in de putten Dus graag eerst langs de goten We zullen het zien
Herman — 01 jul 2022
Echt mooi geworden. Nu het stuk Grotestraat nog vanaf de Europastraat. Op deze landingsbaan wordt vooral 's avonds veel te hard gereden.
Jan Morsink — 01 jul 2022
Zojuist de gehele route gereden. Het ziet er inderdaad nu al mooi uit. En het vraagt ook wel wat (gedragsverandering) van de weggebruiker. Van wandelaar, fietser, parkeerder tot autobestuurder. Samen moet dat zeker lukken. 30 km!

Hachelijk avontuur koe in Zenderen

Maandagavond is een koe in Zenderen in de sloot beland. Het dier kwam blijkbaar iets te dicht...
08-08-2022

Zeldzame ‘prop’ doodt vele vissen in Bornse Beek

In deze tijd van het jaar hebben vissen het in openbaar water traditioneel moeilijk. Door lage...
08-08-2022

Scooter geschept op Hoofdstraat Zenderen

Op de Hoofdstraat in Zenderen vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een...
03-08-2022

En wéér rijden de vrachtwagens naar Opole

Op vrijdagavond 4 maart vertrok de eerste volle vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Hertme naar...
29-07-2022

Verkeersboete definitief in de prullenbak

De boete die Bornenaar Ruud Leliefeld en Enschedeër Sven Hof om de oren kregen nadat ze...
29-07-2022

Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel

Naar aanleiding van het bericht op BorneBoeit over Bornenaar Ruud Leliefeld, die een forse...
28-07-2022