Bewoners proosten op ‘hun’ hoogste punt
22-07-2022
NIEUWE WOONLOCATIE AVELEIJN AAN OUDE ALMELOSEWEG NADERT VOLTOOIING

Bewoners proosten op ‘hun’ hoogste punt

Eigenlijk was er dinsdagmiddag al een feestje voorzien voor de bouwers van aannemersbedrijf Bramer en de huidige bewoners van de Kloosterhof, de Aveleijnlocatie aan de Stationsstraat. Het hoogste punt van hun nieuwbouw aan de Oude Almeloseweg, daar waar eerst de Eschschool en gymzaal stonden, was immers bereikt en daar hoort nu eenmaal een feestje bij. Maar… de 38 graden gooiden roet in het eten en dus werd het enkele dagen uitgesteld tot vrijdagmiddag. Het feest bleek er niet minder om.
 

‘Je bent een topper’

Als rond 15.15 uur de bouwvakkers van de ladders afdalen om zich bij de gereedstaande bewoners te voegen, barst er direct al een uitbundig applaus los. Blozend nemen de stoere mannen hun eerbetoon in ontvangst. Daarna is het de beurt aan Hanny Rouwenhorst, de locatiemanager, om de mannen te danken voor hun noeste arbeid tot nu toe, waarna ze even later iedere bewoner uitnodigt de harde werkers te belonen met een koel Borns biertje, waaraan ze een zelfgemaakt label hebben gehangen met de tekst ‘Bedankt. Je bent een topper. Proost’.
 

De koele verwennerij wordt in dank aanvaard en gaat even later nog eens vergezeld van een rijkelijk gevulde schaal met hapjes. De bewoners glunderen ondertussen van oor tot oor en laten niet na te roepen dat ze er na oud en nieuw komen te wonen. “Met het bereiken van het hoogste punt is weer een belangrijke mijlpaal gehaald. Nu tellen we af en kijken we uit naar ons nieuwe onderkomen dat ons nog meer woon- en werkplezier zal brengen”, vertelt Hanny.
 

Duurzaamheid

Het nieuwe onderkomen voor de 32 bewoners ligt middenin het centrum van Borne. Hierdoor kunnen ze met gemak even een boodschapje doen of meegenieten van de reuring en kleuring van het centrum. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij de bouw. Er zijn bewuste keuzes gemaakt voor de toepassing van duurzame, onderhoudsarme en hernieuwbare bouwmaterialen. Het gebouw is volledig gasloos en zal verwarmd en gekoeld worden door middel van bronnen in de bodem. Elektra wordt opgewekt met zonnepanelen. Daarmee is het gebouw straks nagenoeg energieneutraal.
 

Het gebouw met twee woonlagen wordt in de vorm van een hof gebouwd, dit biedt beschutting en privacy voor bewoners. De appartementen zijn levensloopbestendig en eenvoudig aanpasbaar naar de hulpvraag van de cliënt. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 22 jul 2022
goed dat de eeuwenoude traditie van "pannenbier" in ere werd gehouden

Hachelijk avontuur koe in Zenderen

Maandagavond is een koe in Zenderen in de sloot beland. Het dier kwam blijkbaar iets te dicht...
08-08-2022

Zeldzame ‘prop’ doodt vele vissen in Bornse Beek

In deze tijd van het jaar hebben vissen het in openbaar water traditioneel moeilijk. Door lage...
08-08-2022

Scooter geschept op Hoofdstraat Zenderen

Op de Hoofdstraat in Zenderen vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een...
03-08-2022

En wéér rijden de vrachtwagens naar Opole

Op vrijdagavond 4 maart vertrok de eerste volle vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Hertme naar...
29-07-2022

Verkeersboete definitief in de prullenbak

De boete die Bornenaar Ruud Leliefeld en Enschedeër Sven Hof om de oren kregen nadat ze...
29-07-2022

Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel

Naar aanleiding van het bericht op BorneBoeit over Bornenaar Ruud Leliefeld, die een forse...
28-07-2022