Bewoners proosten op ‘hun’ hoogste punt
22-07-2022
NIEUWE WOONLOCATIE AVELEIJN AAN OUDE ALMELOSEWEG NADERT VOLTOOIING

Bewoners proosten op ‘hun’ hoogste punt

Eigenlijk was er dinsdagmiddag al een feestje voorzien voor de bouwers van aannemersbedrijf Bramer en de huidige bewoners van de Kloosterhof, de Aveleijnlocatie aan de Stationsstraat. Het hoogste punt van hun nieuwbouw aan de Oude Almeloseweg, daar waar eerst de Eschschool en gymzaal stonden, was immers bereikt en daar hoort nu eenmaal een feestje bij. Maar… de 38 graden gooiden roet in het eten en dus werd het enkele dagen uitgesteld tot vrijdagmiddag. Het feest bleek er niet minder om.
 

‘Je bent een topper’

Als rond 15.15 uur de bouwvakkers van de ladders afdalen om zich bij de gereedstaande bewoners te voegen, barst er direct al een uitbundig applaus los. Blozend nemen de stoere mannen hun eerbetoon in ontvangst. Daarna is het de beurt aan Hanny Rouwenhorst, de locatiemanager, om de mannen te danken voor hun noeste arbeid tot nu toe, waarna ze even later iedere bewoner uitnodigt de harde werkers te belonen met een koel Borns biertje, waaraan ze een zelfgemaakt label hebben gehangen met de tekst ‘Bedankt. Je bent een topper. Proost’.
 

De koele verwennerij wordt in dank aanvaard en gaat even later nog eens vergezeld van een rijkelijk gevulde schaal met hapjes. De bewoners glunderen ondertussen van oor tot oor en laten niet na te roepen dat ze er na oud en nieuw komen te wonen. “Met het bereiken van het hoogste punt is weer een belangrijke mijlpaal gehaald. Nu tellen we af en kijken we uit naar ons nieuwe onderkomen dat ons nog meer woon- en werkplezier zal brengen”, vertelt Hanny.
 

Duurzaamheid

Het nieuwe onderkomen voor de 32 bewoners ligt middenin het centrum van Borne. Hierdoor kunnen ze met gemak even een boodschapje doen of meegenieten van de reuring en kleuring van het centrum. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij de bouw. Er zijn bewuste keuzes gemaakt voor de toepassing van duurzame, onderhoudsarme en hernieuwbare bouwmaterialen. Het gebouw is volledig gasloos en zal verwarmd en gekoeld worden door middel van bronnen in de bodem. Elektra wordt opgewekt met zonnepanelen. Daarmee is het gebouw straks nagenoeg energieneutraal.
 

Het gebouw met twee woonlagen wordt in de vorm van een hof gebouwd, dit biedt beschutting en privacy voor bewoners. De appartementen zijn levensloopbestendig en eenvoudig aanpasbaar naar de hulpvraag van de cliënt. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 22 jul 2022
goed dat de eeuwenoude traditie van "pannenbier" in ere werd gehouden

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024