Keren door boerenprotest – 8.700 euro boete?
28-07-2022
BORNENAAR DIE VIA VLUCHTSTROOK OMKEERDE OP DE BON GESLINGERD

Keren door boerenprotest – 8.700 euro boete?

Ruud Leliefeld belandde donderdagochtend door het boerenprotest in de file op de A1/A35, met twee jonge kinderen op de achterbank. Het vooruitzicht om nog tot 20.00 uur te moeten blijven staan was allesbehalve aanlokkelijk. “De jongste moest naar bed en de dochter van drie was vervelend en onrustig. Op de radio hoorden we dat de blokkade tot in de avond zou blijven en we waren er al helemaal klaar mee.” En zij niet alleen. Meerdere voertuigen besloten rechtsomkeer te maken via de vluchtstrook en de afslag Hengelo-Zuid te nemen, in de hoop hun reis te kunnen voortzetten. “Het waren er zeker wel 50, misschien wel honderd. Uiteindelijk hebben wij de keuze gemaakt deze mensen te volgen.”
 

'Zware overtreding'

Maar Ruud en zijn gezin hadden pech. De politie was net gearriveerd en hield twee auto’s staande, waaronder die van Ruud en zijn gezin. “Ze schreven een bekeuring uit en vertelden dat het om een artikel 5 overtreding ging. Het zou aan de rechter voorgelegd worden. Ik begreep dat de maximale boete 8.700 euro is en een jaar rij-ontzegging!” Een boete had hij zich nog wel in kunnen vinden. “Het is natuurlijk ook gevaarlijk gedrag. Zeker ook niet handig met twee kinderen achterin.” Maar de hoogte en de mogelijke rij-ontzegging staan wat hem betreft wel in schril contrast met de acties van de boeren, die grotendeels ongestraft blijven. “Zijn er dan geen verzachtende omstandigheden? Waarom worden wij aangepakt en niet de boeren die het verkeer aan het, laten we zeggen, verstieren zijn?”
 

Afwachten of bezwaar maken?

Tegen de politie bleef Ruud rustig. “Ik ben niet boos geworden en ben gewoon netjes gebleven. Op de politie boos worden is niet terecht, het was ook een overtreding, en boos worden op de boeren heeft toch geen zin.” De frustratie kwam pas later toen het gezin eindelijk thuis was en pas duidelijk werd wat hen boven het hoofd hing. “We weten dus nog niet wat onze straf zal zijn. Een jaar zonder auto zou ik wel heel ver vinden gaan. Die onzekerheid is misschien nog het ergste.”
 

Leliefeld deed zijn verhaal op social media en vraagt zich af of iemand weet wat hem het beste te doen staat. “Afwachten? Bezwaar aantekenen?” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Maria — 30 jul 2022
Het is goed om deze boetes te verscheuren terwijl de boeren ergere overtredingen maken. Zij moeten niet worden ontzien de boeren , terwijl iemand die hier niets mee temaken heeft een boete krijgt. Het moet afgelopen zijn met die boeren terreur. Dikke boetes.
Maria — 30 jul 2022
Het is goed om deze boetes te verscheuren terwijl de boeren ergere overtredingen maken. Zij moeten niet worden ontzien de boeren , terwijl iemand die hier niets mee temaken heeft een boete krijgt. Het moet afgelopen zijn met die boeren terreur. Dikke boetes.
Karin — 29 jul 2022
Ik ben van mening dat deze boete van tafel moet. Omkeren richting afslag was logisch en had best geregeld kunnen worden. Door verkeersregelaars in opdracht van politie. Waar was die politie toen het nodig was? En anders moeten we massaal opstaan tegen het tractorterreur. Via een crowdfunding het geld van de boetes bijeen leggen.
Het wordt tijd dat wij burgers een vuist maken en bescherming tegen die intimiderende terroristen gaan eisen. En geen boetes als we ons en onze kinderen proberen te beschermen.
Mark — 28 jul 2022
Het is geen kwestie van het met elkaar eens worden, of niet. De terreurboeren voeren een achterhoedegevecht. Het is zinloos en zal ze niets opleveren.
Adhesiebetuigingen van types zoals jou, helpen hun zaak overigens ook niet.
Ricardo — 28 jul 2022
Agree to disagree? Want ik ben van mening dat jij er niets van snapt. Je kijkt alleen naar de oppervlakte. Dat we een probleem hebben met migratie, stikstof, en een woningnood komt door de landelijke overheid. De burgers en boeren zijn hier de dupe van. Elke euro subsidie de boeren krijgen komt waarschijnlijk uit eigen zak als netto grootste betaler aan de EU. Nu jij weer.
Mark — 28 jul 2022
He Ricardo, ik moet me van de redactie van Borne Boeit wat netter uitdrukken, maar je begrijpt er niets van.
Het zijn de terreurboeren die dit land naar de kloten helpen, niemand anders. Het is een stelletje idioten, die het tegenovergestelde zullen bereiken van wat ze beogen. En wat mij betreft gaat er geen stuiver EU-subsidie en geen Euro overheidscompensatie naar dit tuig.
Frans Spekschate — 28 jul 2022
Kijk eens, hier gaat ons land aan kapot. De politie doet het nooit goed, de een zegt wel de ander niet bekeuren. En dan valt men over elkaar heen. Het is een land van egoïsten geworden. Bedrijven wordt gevraagd om de boel op te ruimen. Ze worden bedreigd. Als iemand voor of tegen de acties is men wordt bedreigd. Laat iedereen zijn naam onder zijn bericht zetten en zich niet achter een synoniem verstoppen. Of alleen zijn of haar voornaam. We helpen met zijn allen het land naar de kloten.
Lothar — 28 jul 2022
Ik sta achter je Ruud. Een keurig gezin beboeten is tegenwoordig makkelijker dan idiote boeren die asbest dumpen en voor extreme situaties zorgen op de snelwegen. Aanpakken dat zooitje en laat de brave burgers met rust! Wat een land...
Ricardo — 28 jul 2022
Politie voert alleen maar uit en kijkt waar mogelijk ook echt wel naar de mogelijkheden. Kijk liever eerst naar de landelijke politiek, zij zijn de echte aanstichters van deze ellende.
B. Feeldets — 28 jul 2022
Inconsequent gedrag van de politie. Is dit Nederland waar we naartoe gaan?
Jeanne — 28 jul 2022
Waarom regelt de politie niet dat de auto's in de file rechtsomkeert kunnen maken? Zeer slechte zaak!!! A35 was helemaal leeg!

Hachelijk avontuur koe in Zenderen

Maandagavond is een koe in Zenderen in de sloot beland. Het dier kwam blijkbaar iets te dicht...
08-08-2022

Zeldzame ‘prop’ doodt vele vissen in Bornse Beek

In deze tijd van het jaar hebben vissen het in openbaar water traditioneel moeilijk. Door lage...
08-08-2022

Scooter geschept op Hoofdstraat Zenderen

Op de Hoofdstraat in Zenderen vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een...
03-08-2022

En wéér rijden de vrachtwagens naar Opole

Op vrijdagavond 4 maart vertrok de eerste volle vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Hertme naar...
29-07-2022

Verkeersboete definitief in de prullenbak

De boete die Bornenaar Ruud Leliefeld en Enschedeër Sven Hof om de oren kregen nadat ze...
29-07-2022

Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel

Naar aanleiding van het bericht op BorneBoeit over Bornenaar Ruud Leliefeld, die een forse...
28-07-2022