Fred wil zo snel mogelijk naar Curaçao
13-08-2022
DAKLOZE HENGELOËR HEEFT DE BUIK VOL VAN ‘HET SYSTEEM’ IN ONS LAND

Fred wil zo snel mogelijk naar Curaçao

Fred (64) verblijft al een aantal weken in een caravan op de carpoolplaats aan de Azelosestraat. “Die heb ik in ruil gekregen voor mijn chalet op ’t Markslag in Buurse”, zegt hij. “Daar werd ik verjaagd omdat ik het aan de stok kreeg met nieuwe buren. De caravan hebben ze toen in Borne neergezet, dus nu zit ik hier in afwachting van de verdere afwikkeling. Als het goed is, koopt een camperhandelaar mijn caravan en kan ik met de centen naar Curaçao. Want één ding is helder, uit Nederland wil ik weg”.
 

Bedreigingen

De afgelopen jaren waren voor de Hengeloër niet de makkelijkste. Zo verhaalt hij over een scheiding van zijn toenmalige vrouw, zelfmoordpogingen, de diverse keren dat hij met justitie in aanraking is geweest, onder meer doordat hij bedreigingen uitte en om uiteenlopende redenen ook bij familie en hulpverleners uit de gratie raakte. Ook zou hij bij een vriend in huis trekken, stalde er zijn geringe inboedel, maar werd al snel daarna de toegang tot het huis ontzegd.

 

“Maar ik moet en zal die spullen terugkrijgen”, zegt hij resoluut. “Als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks.” En dan: “Twee keer heb ik dáár al gezeten”, wijzend naar het iets verderop gelegen Arrestantencentrum. “Ik ben er zo langzamerhand helemaal klaar mee. Het systeem in ons land klopt gewoon niet. Ik heb geen dak boven mijn hoofd, heb geen geld en wordt niet gehoord.”
 

Toch heeft hij ook lovende woorden over de boa’s van de gemeente, die een aantal keren bij hem op bezoek zijn geweest. “Zij toonden wel begrip voor mijn situatie, want natuurlijk mag ik hier eigenlijk niet zo lang staan. Maar wat moet ik dan? Mijn kleine oude auto kan de caravan niet trekken, dus ik kan ook nergens anders naartoe. De laatste dagen ben ik echter weer vreselijk boos op de politie, want ineens had ik een bekeuring van 109 euro achter de ruitenwissers zitten. En weet je waarom? Omdat ik met een zelfgeschreven kartonnen kentekenplaat rijd; het origineel hebben ze in Duitsland van me gestolen.”
 

‘Het kost me veel energie’

Fred houdt goede moed dat ‘ie de komende week de carpoolplaats vaarwel kan zeggen. “De mensen in Buurse hebben de overschrijving van de caravan in gang gezet en het nieuwe eigendomsbewijs moet ik ‘vandaag of morgen’ dus krijgen. Dan kan de camperhandelaar mij de overeengekomen 13.500 euro betalen. Met dat geld wil ik naar Curaçao, om daar helemaal opnieuw te beginnen. Want hier heb ik het wel gezien. En weet je, het kost me ook enorm veel energie om alles op de rij te krijgen.”
 

Een woordvoerster van de gemeente Borne bevestigt dat er contacten zijn met de tijdelijke kampeerder. “Volgens de APV mag je hooguit drie dagen met de caravan aan de openbare weg staan. Deze situatie duurt al veel langer. Wij hebben de man tot vrijdag 19 augustus de tijd gegeven om te vertrekken. Doet ‘ie dat niet, dan zal de gemeente de caravan zelf verwijderen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Michaela — 31 aug 2022
https://www.tubantia.nl/borne/borne-verhaalt-kosten-afslepen-caravan-op-eigenaar~ab8f31fa/

En terecht.
Louis van Rasten — 21 aug 2022
@Carola Koelman, wanneer deze man tot overlast zorgt is dit inderdaad een zeer moeilijk dilemma. Aan de andere kant heeft hij -net als een ieder in Nederland - recht op zorg, etc. Maar goed hij gaat naar de Antillen.
Carola Koelman — 21 aug 2022
Ik wil wel even reageren op dit stuk.
Ik woon op markslag en dit hele verhaal klopt niet.
Fred treiterde de buren continu.
Bedreigde ze en maakte ze het leven zuur.
Ook heeft hij vernielingen gepleegd hier op het park.
Er is door het park allerlei hulp aangeboden maar werd allemaal afgewezen door Fred.
Er is echt met fred mee gedacht.
Doordat fred niks aan nam is zijn chalet verkocht met goed keuring van fred.
Daar voor heeft hij deze caravan gekocht en een week of 2 op een andere camping gestaan.
Ook hier bezorgde hij overlast en hebben ze hem van de camping gezet.
Het is allemaal erg triest maar deze meneer wil niet geholpen worden.
Ik hoop dat hij in de toekomst toch hulp aanvaard.
Michaela — 16 aug 2022
Ben ik dan de enige die door heeft dat dit een zeer moeilijk heerschap is. Die mensen en instanties bedreigt. Die overal ruzie maakt? Die dan ook nog doet alsof hij zielig is. Hij maakt een zooitje van zijn leven en zijn omgeving. Maar zoals altijd maken zachte heelmeesters stinkende wonden. Dat wordt nu wel heel pijnlijk duidelijk in Nederland.
Mark — 15 aug 2022
Je kunt een hoop zeggen, maar het is wel een mooie caravan!
marion — 14 aug 2022
Man man wat maken jullie je druk om die man . Laat lekker staan .want het is ook zo druk op die parkeerplaats. En als hij naar Curaçao wilt gaan laat die man gaan , dacht dat iedereen zelf mag weten waar hij /of zei gaat wonen
Bas — 14 aug 2022
@Michaela

Ik kan niet zeggen dat ik de man in kwestie ken, maar zoals het verhaal nu wordt geschetst valt hij weinig mensen lastig met zijn aanwezigheid op de carpool plaatst. Alleen mensen die zo verzuurd zijn als jij. Persoonlijk denk ik dat mensen als jij het probleem zijn.

Leven en laten leven. Erger je niet zo aan andere mensen.
Henk — 14 aug 2022
Hoe groter de afstand van het gemeentehuis, hoe meer er kan! Waarom wordt op deze manier de woningnood niet opgelost. Tijdelijke huisvesting van caravans op de Bornse Maten of de hoek Prins Bernardlaan / Oonksweg of andere braak liggende stukken in Borne.
Ps Hoe is die caravan daar eigenlijk gekomen? Toch niet spontaan uit de lucht komen vallen? Wel auto rijden maar geen geld voor een geldige kentekenplaat en daarom een kartonnen bordje met daarop het kenteken. Het bevreemd mij ten zeerste!
Herman — 14 aug 2022
@michaela , wat is nu voor jou het probleem dat meneer hier staat met z'n caravan?
Louis van Rasten — 14 aug 2022
@Ron, de gemeente zou zich inderdaad meer moeten gaan inleven in deze situatie m.a.w. meer moeten gedogen richting deze meneer. De menselijke maat is hierbij volledig verdwenen.

Zijn camper staat niemand in de weg: hij zou hier gerust voor langere tijd kunnen gaan staan in afwachting van de procedures dus niet meer zo van de regeltjes doch meer de menselijke maat!
Michaela — 14 aug 2022
@Ron ik heb hetb verhaal goed gelezen en het is niet zo dat hij zo zielig is. Het is gewoon een zeer moeilijk mens. Wil zich niet conformeren aan regels en maakt met iedereen ruzie. Het zou inderdaad fijn zijn om hem naar Curaçao te zien vertrekken. Masr ook daar krijgt hij gegarandeerd problemen.
Ron — 14 aug 2022
@Michaela

Uit uw reactie merk ik op dat u het artikel niet gelezen heeft en daarmee niet begrijpt waaróm Fred daar staat. Blijkbaar is zijn aanwezigheid op een redelijk afgelegen carpoolplaats, zonder dat Fred dit bepaalt heeft, u een doorn in het oog. Staat Fred toevallig op het ene stukje parkeerplaats welke u altijd gebruikt en u zelf toegeëigend heeft? Het feit dat de gemeente enige medeleven toont in deze hete dagen is geen schande, maar dat u enkel en alleen zijn aanwezigheid vervelend vind en Fred via de politie en gemeente weg wilt hebben. Dat is pas betreurenswaardig.

Ook de gemeente kan hier beter haar best doen. Fred kan fysiek niet weg én hij doet er alles aan om er weg te komen. Hier gelden ook uitzondering voor. Fred verzuimd hier niet, hij heeft alles in werking gesteld en is afhankelijk van derden die hem nu verder helpen (lees: de caravan ophalen).

Wellicht kunnen wij melbuul'n laten zien dat Borne niet enkel bestaat uit mensen als Michaela en gelijkgestemden.
Michaela — 13 aug 2022
Ik heb de politie diverse malen op de hoogte gebracht. Ben op het gemeentehuis geweest. Daar zeiden ze vorige week maandag dat hij uiterlijk 12 augustus moest vetrekken. Nu is het al weer 19 sugustus. Het is een schande hij staat daar straks gewoon al 6 weken.

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024