De bouw vordert weer gestaag in Hertme
BIJNA 40 KINDEREN LEVEN ZICH UIT IN NIEUW HOUTDORP

De bouw vordert weer gestaag in Hertme

De bouwactiviteiten op het trapveldje bij het Openluchttheater zijn woensdag pas enkele uurtjes gaande, als de eerste contouren van wat het ‘Houtdorp 2022’ moet worden al duidelijk zichtbaar zijn. Volgens de jeugdige timmerlieden verschijnen er vandaag en morgen bijvoorbeeld een hotel, een kasteel, een boerderij, ‘gewoon een hut’, of iets waar pas na gereedkoming een naam aan gegeven zal worden. Dit jaar hebben zich 39 kinderen aangemeld voor deelname. Laurens en Inge Snieders, de organisatoren, zijn de enthousiaste bouwprojectleiders. Nog wel, want na volgend jaar willen ze er mee stoppen.
 

Als vanouds

“Het gaat weer als vanouds”, vertelt Laurens trots. “Zoals elk jaar is ook dit keer de animo om in twee dagen tijd iets fraais met elkaar te gaan creëren, weer groot.” Deelnemertjes zijn de kinderen die in Hertme wonen en anderen die in de groepen 3 tot en met 8 van de St. Aegidiusschool hun lessen volgen. “Gelukkig hebben we een groot aantal sponsoren die dit telkenjare weer mogelijk maken. Zo kregen we kosteloos de beschikking over een groot aantal houten pallets, die de basis voor alle bouwactiviteiten vormen.”
 

Timmermansoog

De kinderen vinden het allemaal prachtig. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten en waar nodig een beroep doen op handige papa’s en mama’s, die te hulp schieten als er met professionele apparatuur gezaagd moet worden of anderszins hun timmermansoog ter beschikking moeten stellen om de bouwsels zo getrouw mogelijk te doen worden.

 

Laurens: “Het is leuk om te zien hoe enkele groepen eerst heel nauwkeurige schetsen maken van wat ze willen bouwen, terwijl een andere groep gewoon spontaan begint te spijkeren en na verloop van tijd pas de uiteindelijke functie van het gecreëerde bepaalt.” En Inge: “Vandaag is vooral het ruwe werk aan de orde. Morgen wordt het de dag van het mooi maken. Dan zul je zien dat kinderen spullen uit hun huis meeslepen om er hun creatie mee aan te kleden en zo echt mogelijk te doen lijken. De vorige keren namen ze zelfs verlichting mee, maar ook een varken en konijnen.”
 

Donderdag aan het eind van de dag volgt dan de jurering. Grote prijzen liggen er niet op de bouwvakkertjes te wachten. Het is vooral de eer. En daarna kunnen alle bouwwerken dan weer met de grond gelijk worden gemaakt en als restafval worden afgevoerd. Waarmee er voor Laurens en Inge wéér een jaar van organiseren opzit. “Na volgend jaar willen we er echt mee stoppen. Onze eigen kinderen worden ook groter, dus wordt het dan tijd het stokje over te dragen aan nieuwe mensen.” Tot op heden hebben ze de opvolgers nog niet gevonden. “Maar ook dat zal uiteindelijk wel goed komen”, weten ze. (AJ/BM)

 

Houtdorp Hertme 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
wgkub — 19 aug 2022
geweldig!!
wgkub — 19 aug 2022
geweldig!!
HS — 17 aug 2022
Super leuk
22 jaar geleden stonden wij als ouders ook in zo, n hout dorp te kijken naar onze Zoon
En zeker weten dit doet meer met de kinderen samen spelen en overleggen en wat bouwen
Heel leuk dank je wel organisatie.
Herman — 17 aug 2022
Mooi initiatief en voor de bouwers 100 keer beter dan achter de telefoon, ipad of spelcomputer,
hou het in ere.
Organisatie en alle sponsoren bedankt dat het weer kan.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024