Ook elektrische deelscooters en e-bikes in Borne
18-08-2022
DEELVERVOERSBEDRIJF GO SHARING START 18 AUGUSTUS MET PLAATSEN VAN 50 DEELVOERTUIGEN

Ook elektrische deelscooters en e-bikes in Borne

In meerdere plaatsen in Twente zijn de groene deelscooters en –fietsen al een bekend verschijnsel in de straten. Vanaf vandaag start deelvervoerbedrijf GO Sharing met het plaatsen van circa 50 elektrische deelvoertuigen in Borne. Het bedrijf heeft met de gemeente Borne contact opgenomen omdat de vraag vanuit de gebruikers in Hengelo (waar Go Sharing al actief is) en bewoners van Borne is gekomen om deelmobiliteit ook in Borne uit te rollen. Het gaat in eerste instantie om elektrische deelscooters en deelfietsen. Het bedrijf wil hiermee een duurzamer alternatief bieden voor autoritten in de regio en de druk op parkeerplaatsen tegengaan.

 

Vanaf vandaag worden de eerste elektrische deelscooters en -fietsen in Borne geplaatst. De deelvoertuigen zijn via de GO Sharing app terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelvoertuigen. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de deelvoertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

 

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s

De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod - elektrische scooters, e-bikes en auto’s - waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

 

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag. In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk, en het is ons doel om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.” De klantenservice van GO Sharing is te bereiken via support@go-sharing.nl of 085 90 22 901

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henry — 25 aug 2022
Helaas blijkt het waar te zijn: zet de scooter of de fiets maar ergens neer, maakt niet uit waar! Midden op het trottoir aan de Parallelweg, waar elke dag mensen met rollator en scootmobielen langs rijden. Dus? Even gebeld met de opmerking dat er 1 staat. Tegenvraag: kunt u de scooter zelf even wegzetten?
Niets tegen deelscooters en fietsen, goed initiatief, maar op deze wijze?
Michiel — 19 aug 2022
Borne, het dorp vol zuurpruimen, althans aan de reacties af te leiden. Snel daarom met de go scooter naar Hengelo.
Dirk — 19 aug 2022
Fijn, al die goedbedoelde reacties dat een ander actie moet ondernemen om gedaan te krijgen dat go sharing zijn eigendommen opruimt die door een huurder zijn achtergelaten, ofwel de omgekeerde wereld. Misschien wel een aardig idee, maar de bedrijfsuitvoering is ronduit knudde, en dit geldt niet alleen voor Borne....
HS — 19 aug 2022
Vanmorgen lagen de eerste scooters al in de heg Nog meer zooi in Borne Het eens zo het mooiste dorp van Overijssel
En nu waren mensen op vakantie die hier een aantal jaren niet zijn geweest die schrokken van de chaos in Borne Het onkruid groeit uit de putten de trottoirs staan vol onkruid De ovonde groeit uit tot een waar paradijs
Mensen worden geregeld aangereden Borne het is hier geen Den Haag alleen maar praten en overleggen en niets doen Maar pak die groene scooters op een vrachtwagen en breng ze weer terug
Louis van Rasten — 19 aug 2022
Een heel goed initiatief, De Nederlandse overheid had een verbod op verkoop snorfietsen op benzine in 2025 in heel Nederland willen bewerkstelligen doch EU-regels gooien -helaas weer- roet in het eten: het blijkt nl niet te mogen. Het één en ander heeft te maken met concurrentieregels.

Erik — 19 aug 2022
Vanaf nu hebben de HANDHAVERS (Peppi & Kokki) eindelijk wat te doen!
Als advies wil ik nog meegeven: maak wat vaker gebruik van de dienstfiets i.p.v. de patrouilleauto.
Mar — 19 aug 2022
Dit is een prima initiatief.
Al die negatieve reacties meteen.
Alles moet groener, maar zodra het voor je voordeur staat is de wereld te klein.
Niemand van jullie die ooit zoiets gebruikt heeft.
Ik wel en ze rijden heerlijk. Ik ben heel blij dat nu Borne er ook bijhoort.
Even snel naar Hengelo, winkel of de supermarkt zorgt ervoor dat je de auto laat staan.
Geen vervuiling, mooi stil.
Niet dat geknetter van die stinkende snorscooters die ook nog veel te hard rijden!
Wat betreft dat parkeren, lees de regels eerst bij go sharing wat ze ertegen doen.
wgkub — 19 aug 2022
in de "plomp" ermee!!!troep!!
wgkub — 19 aug 2022
Vreemd .....of niet Martin Tikken?!
Arno — 19 aug 2022
Het principe is in basis wel erg mooi. Alleen het wildparkeren zorgt voor de nodige verloedering. Zie ze nou hier en daar zelfs minder dan 50 meter van een stalling af staan.

De oplossing is denk ik simpel: reserveer er plekken voor op centraal gelegen punten. Bijvoorbeeld bij bushaltes of bij winkels in de buurt.

En tot die tijd denk ik er erg over om een verkeerd geparkeerde scooter even naar het gemeentehuis te rijden in afwachting van regelgeving ;)

Een ander alternatief is de link van Hendrik: even de wildgeparkeerde scooter aangeven in de app.
Hendrik — 19 aug 2022
Zie;

https://indebuurt.nl/amersfoort/nieuws/verkeer/foutgeparkeerde-go-sharing-scooter-dit-kun-je-er-tegen-doen~124302/

Hoe zit het met de zone?s in Borne?

Martin Tikken — 19 aug 2022
Helemaal eens met de reacties hier op BorneBoeit . Heel vreemd dat hier na mijn weten niet over gesproken is binnen de Bornse gemeente raad.
Dirk — 19 aug 2022
Donderdag 18-8 gestart met deze ongein; een dag later staan in de omgeving van het station, dwz stationsstraat en parallelweg al 2 e-bikes en 2 e-scooters kris-kras gestald op de stoep. Misschien kan de BOA-club in Borne eens een kijkje nemen en de eigenaar van Go Sharing even vriendelijk verzoeken om z'n spullen op te ruimen. Als ik mijn fiets namelijk 'verkeerd' stal in het dorp, wordt dit terecht ook niet gewaardeerd....
Dennis — 18 aug 2022
Mooi klaar mee. In Hengelo staan die krengen al overal en veelal compleet gesloopt.

Ik zie er nooit iemand op rijden behalve wat schooljeugd.

Wat een verloedering van het straatbeeld. Als hier zo'n ding in de weg staat dan gaat hij aan de kant!
Dirk — 18 aug 2022
De vraag is gekomen vanuit de gebruikers in Hengelo om deelmobiliteit ook uit te rollen in Borne, aldus het artikel. Begrijp ik het goed dat een buurgemeente invloed heeft op de invoering van iets in Borne. Op welk niveau heeft de besluitvorming hierover plaatsgevonden, of durft politiek Borne (wederom) geen nee te zeggen tegen een dergelijk commercieel verzoek???
Jos Kok — 18 aug 2022
Het is werkelijk onbegrijpelijk. De verloedering van Borne. Auto’ s worden willekeurig op het trottoir geparkeerd, alleen omdat men zo dicht mogelijk bij de voordeur wil uitstappen. Nu komen daar de scooters nog bij. Er wordt totaal geen rekening gehouden met moeders met kinderwagens, scootmobiels en rollators. Zij moeten zich maar redden. En dan spreek ik nog maar niet van de veiligheid van onze kinderen. Waarom wordt er niet gehandhaafd door politie of Boa’s. Heeft zeker weer geen prioriteit of te weinig personeel. Kun je je makkelijk achter verschuilen.
Regi — 18 aug 2022
Nu de helft van de auto s staan al op de stoep nu de scooters nog kunnen we met z n allen fijn over straat lopen
Hendrik — 18 aug 2022
Plaatsen van maar liefst 50 exemplaren? Benieuwd of daar op Bornse schaal behoefte aan is.

Mijn grote angst is dat het rondslingeren dan deze scooters en fietsen zal leiden tot een verrommeling van het straatbeeld zoals in andere plaatsen.

Omgevallen exemplaren die stoepen blokkeren voor voetgangers,en rolstoelgebruikers bijvoorbeeld.
Gaat daar door de gemeente op gehandhaafd worden?

Een eigen fiets/scooter parkeer je na gebruik op een vaste (eigen) plek en neemt dus juist geen openbare ruimte in beslag. Deze exemplaren dus wel.

We gaan het meemaken....
Henri — 18 aug 2022
Kijk aan, na de vervuiling van het straatbeeld in de grote steden nu ook in ons mooie Borne. Onvoorstelbaar dat hier niets aan gedaan kan worden.

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023