Hospice-harten lonken naar donateurs
20-08-2022
START MELBUUL’N RUN VOOR HET GOEDE DOEL NADERT CLIMAX

Hospice-harten lonken naar donateurs

Ruim een maand geleden lanceerden Patrick, Rob, Albert en Richard hun plan om deel te nemen aan de zomereditie van de Carbage run, die hen uiteindelijk in Montenegro moet brengen. Ruim 5.000 km in een oude auto, met onderweg tal van niet alledaagse opdrachten. “Maar…”, zei Richard destijds, “dat is nog niet alles, want aan deze uitdaging willen we nóg een uitdaging koppelen. We willen er namelijk zoveel mogelijk geld mee ophalen om het toekomstige Hospice Borne een stapje verder te kunnen brengen.” Vrijdagavond toonden de mannen op het Dorsetplein hoever ze met hun voorbereidingen waren, waarbij de oude zwarte Mercedes, bont bestickerd met tal van harten, de onvermijdelijke oogappel was.
 

Stille getuigen van de morele steun

“Tot op heden liggen we volledig op koers”, aldus dezelfde Richard. “De afgelopen week is de auto helemaal technisch gekeurd én goed bevonden en daarnaast hebben we de eerste gesponsorde harten kunnen plakken. Met daarop namen van de donateurs, maar ook anonieme harten met slechts een motiverende kreet bijvoorbeeld. Het zijn de stille getuigen van de morele steun die we van een aantal sponsoren ontvingen. Bovendien zijn inmiddels de eerste kleinere harten geplakt, de komende week wordt hun aantal verder aangevuld.”
 

Doneren tijdens de Melbuul’nbraderie

Over een week, op zaterdag 27 augustus, zal de Mercedes met de vier mannen een prominente plek krijgen tijdens de Melbuul’nbraderie. Ter hoogte van supermarkt Lidl aan de Grotestraat kunnen bezoekers van de festiviteiten dan nog een laatste donatie doen en een van deze harten van een zelfgekozen tekst voorzien. “We hopen echt dat we op deze wijze een mooi bedrag voor het hospice bijeenbrengen en met een goed gevoel zondag in de heel vroege ochtend naar Oostenrijk kunnen afreizen om daar tijdig aan de officiële start te kunnen te staan van het vijfdaagse avontuur.” (AJ/BM)
 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Vijfduizend km voor het Hospice’ en de speciale Facebookpagina https://www.facebook.com/melbuuln4hospice. Via polarsteps.com is het vierdaagse avontuur te volgen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023

Trots op Zenderenaar Titus Brandsma

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is het adagium dat zeker ook in Twente...
14-05-2023

Avontureneiland officieel geopend

Met een tochtje op het fonkelnieuwe Pontje van Maris Stella opende wethouder Michael Geerdink...
13-05-2023