Nieuwe kartrekkers voor Borne Schoon
BRENDA JANSEN EN RICHARD PIETERSON: ‘WE SPRINGEN OP EEN RIJDENDE TREIN’

Nieuwe kartrekkers voor Borne Schoon

Wie kent het niet? Borne Schoon, de lokale variant van de Landelijke Opschoondag, die jaarlijks op de derde zaterdag in maart wordt gehouden. Enkele honderden vrijwilligers steken dan enkele uurtjes hun handen uit de mouwen om Borne, Hertme en Zenderen te ontdoen van zwerfafval. “Maar er is nog zoveel meer”, zei Wim Geul, de aanjager en projectleider telkenjare. Het ging vooral ook om de verbondenheid en het sociale aspect. Nu Geul is overleden moest worden gezocht naar opvolging. Het werd geen lange zoektocht. Sinds kort is het stokje overgenomen door wijkcoördinator Brenda Jansen én Richard Pieterson, de Bornse buurTman vanuit Twente Milieu.

 

Hartverwarmend

“Richard en ik waren al verbonden aan Borne Schoon en we trokken samen met Wim op om de lokale dag stevig op de kaart te krijgen”, vertelt Brenda. Volgens haar zit de opschoondag steeds vaster in het Bornse zadel en is de motivatie van alle vrijwilligers gewoonweg hartverwarmend te noemen. “Ze doen het toch maar weer elke keer: enkele uurtjes het centrum, de wijk of de kerkdorpen in om het allemaal weer spic en span te krijgen.”

 

Richard Pieterson kan de woorden van Brenda alleen maar beamen. Sinds jaar en dag is hij de schakel tussen alle vrijwilligers en Twente Milieu. “We gaan op dezelfde voet verder en hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wim had het allemaal uitstekend voor elkaar en wat dat betreft springen we nu echt op een rijdende trein.” En Brenda: “Helemaal eens, het komende jaar - op zaterdag 18 maart 2023 - vervolgen we gewoon de weg die we de afgelopen keren met Wim zijn ingeslagen om de coördinatie in de wijken met hun zogenaamde hotspots nog verder te verfijnen. Zo zoeken we nog enkele schakels, met name in de omgeving van De Veldkamp.“ Geïnteresseerden kunnen mailen naar wijkcoordinator@borne.nl. Zie ook www.borneboeit.nl/borneschoon.

 

World Cleanup Dag op 17 september ook in Borne

Naast Borne Schoon in maart is er de World Cleanup Day op zaterdag 17 september, met als doel de plasticvervuiling de wereld uit te bannen. Ook in Borne worden daartoe (particuliere) initiatieven ontwikkeld, waarbij de focus met name ligt op het buitengebied en rondom vijvers en beken. Het plan is om met zo’n 20 à 30 enthousiastelingen vanaf 10.30 uur aan de slag te gaan. Plaats van samenkomst is de Weideplas. Er zijn routes voorhanden, maar een eigen route volgen kan ook. Materialen zoals grijper, zak en houder worden verzorgd. Meer info en aanmelden: www.worldcleanupday.nl/actie/john-kruizenga. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Oldenbeuving — 06 sep 2022
Fijn dat het werk van Wim Geul wordt voortgezet. Succes Brenda en Richard. Ik doe mee! Wim.

EstafetteRun brengt 35.000 euro op

In alle vroegte zaterdagmorgen, het was net 07.00 uur, gingen vijf Bornse lopers aan de...
24-09-2022

Weerselosestraat is weer open

Sinds vrijdag is de Weerselosestraat weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Reconstructie van...
23-09-2022

Mishandeling boa op station

Een medewerker van Blauwnet is zaterdagavond mishandeld door een groep jongeren op het station...
19-09-2022

Woensdag wandeling naar de Vredesboom

Deze week is het Vredesweek, dit keer met het thema ‘Generatie Vrede’. De Raad van...
19-09-2022

Ernstig ongeval door vuurwerk

Rond 00.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een ongeval...
18-09-2022

Goede doelen bundelen de krachten

Met ingang van dit jaar gaat in Zenderen het collecteren voor het goede doel drastisch...
15-09-2022