Nieuwe kartrekkers voor Borne Schoon
BRENDA JANSEN EN RICHARD PIETERSON: ‘WE SPRINGEN OP EEN RIJDENDE TREIN’

Nieuwe kartrekkers voor Borne Schoon

Wie kent het niet? Borne Schoon, de lokale variant van de Landelijke Opschoondag, die jaarlijks op de derde zaterdag in maart wordt gehouden. Enkele honderden vrijwilligers steken dan enkele uurtjes hun handen uit de mouwen om Borne, Hertme en Zenderen te ontdoen van zwerfafval. “Maar er is nog zoveel meer”, zei Wim Geul, de aanjager en projectleider telkenjare. Het ging vooral ook om de verbondenheid en het sociale aspect. Nu Geul is overleden moest worden gezocht naar opvolging. Het werd geen lange zoektocht. Sinds kort is het stokje overgenomen door wijkcoördinator Brenda Jansen én Richard Pieterson, de Bornse buurTman vanuit Twente Milieu.

 

Hartverwarmend

“Richard en ik waren al verbonden aan Borne Schoon en we trokken samen met Wim op om de lokale dag stevig op de kaart te krijgen”, vertelt Brenda. Volgens haar zit de opschoondag steeds vaster in het Bornse zadel en is de motivatie van alle vrijwilligers gewoonweg hartverwarmend te noemen. “Ze doen het toch maar weer elke keer: enkele uurtjes het centrum, de wijk of de kerkdorpen in om het allemaal weer spic en span te krijgen.”

 

Richard Pieterson kan de woorden van Brenda alleen maar beamen. Sinds jaar en dag is hij de schakel tussen alle vrijwilligers en Twente Milieu. “We gaan op dezelfde voet verder en hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wim had het allemaal uitstekend voor elkaar en wat dat betreft springen we nu echt op een rijdende trein.” En Brenda: “Helemaal eens, het komende jaar - op zaterdag 18 maart 2023 - vervolgen we gewoon de weg die we de afgelopen keren met Wim zijn ingeslagen om de coördinatie in de wijken met hun zogenaamde hotspots nog verder te verfijnen. Zo zoeken we nog enkele schakels, met name in de omgeving van De Veldkamp.“ Geïnteresseerden kunnen mailen naar wijkcoordinator@borne.nl. Zie ook www.borneboeit.nl/borneschoon.

 

World Cleanup Dag op 17 september ook in Borne

Naast Borne Schoon in maart is er de World Cleanup Day op zaterdag 17 september, met als doel de plasticvervuiling de wereld uit te bannen. Ook in Borne worden daartoe (particuliere) initiatieven ontwikkeld, waarbij de focus met name ligt op het buitengebied en rondom vijvers en beken. Het plan is om met zo’n 20 à 30 enthousiastelingen vanaf 10.30 uur aan de slag te gaan. Plaats van samenkomst is de Weideplas. Er zijn routes voorhanden, maar een eigen route volgen kan ook. Materialen zoals grijper, zak en houder worden verzorgd. Meer info en aanmelden: www.worldcleanupday.nl/actie/john-kruizenga. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Oldenbeuving — 06 sep 2022
Fijn dat het werk van Wim Geul wordt voortgezet. Succes Brenda en Richard. Ik doe mee! Wim.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024