Geen gesprekken met COA over Zorghotel
ONDERHANDELINGEN MET DIVERSE ANDERE ZORGPARTIJEN OVER INVULLING ‘UFO’

Geen gesprekken met COA over Zorghotel

“Wat is de koers van het college als een particulier pand mogelijk verkocht wordt aan het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers)?”, wilde Karin Scholten (GB90) dinsdagavond weten. “Als het Rijk het instrumentarium wenst te gebruiken zoals in Albergen, dan heeft ze daartoe de mogelijkheden. Maar wij zouden het particulieren afraden om in zee te gaan met het COA. Onze koers is in zo’n geval zo snel mogelijk in gesprek te gaan met eventuele verkopers of anders met het COA. We blijven alert”, antwoordde burgemeester Jan Pierik. Het standpunt van de gemeente Borne is dat de mogelijkheden voor asielopvang beperkt zijn, maar een situatie zoals in Albergen zou het beleid kunnen overrulen.

 

Gerucht over Zorghotel

Een hardnekkig gerucht dat rondgaat is de mogelijke verkoop van het nog steeds in aanbouw zijnde Zorghotel in Azelo aan het COA. Al jaren ligt de bouw er immers stil in afwachting van een definitieve invulling. Peter Leferink, directeur van Bramer BV dat na het faillissement van De Zwanenhof eigenaar werd van het gebouw, kan er echter kort maar krachtig over zijn. “Nee, wij zijn niet in gesprek met het COA, noch met het ministerie.” Leferink zegt ook helemaal niet benaderd te zijn vanuit die partijen.

 

Mogelijk in oktober duidelijkheid over invulling

Wat gebeurt er dan wel met de ‘ufo’, zoals het futuristisch aandoende pand in de volksmond is gaan heten? “We zijn in gesprek met verschillende zorgpartijen en investeringsmaatschappijen. Het onderhandelingstraject is gestart. Er is veel interesse, maar het heeft tijd nodig. Bovendien is het lastig om te bepalen of de plannen passen in het huidige bestemmingsplan. Hier en daar schuurt het een beetje.” Leferink hoopt in de loop van oktober meer duidelijkheid te hebben en het gebouw dan ook af te kunnen gaan bouwen. “Ik begrijp dat mensen ongedurig worden. Wij hadden het ook liever allemaal sneller gehad. Maar vanwege corona konden gesprekken met zorgpartijen pas afgelopen april beginnen.”

 

Los van Zwanenhof

De verkoop/verhuur van het zorghotel is losgekoppeld van de exploitatie van de bestaande Zwanenhof. “We praten met gerenommeerde partijen, die voor langjarige contracten gaan. Om daarvoor ook de oudbouw geschikt te maken vergt te veel investeringen. Los van elkaar heeft het meer kans van slagen. Maar we zoeken wel naar synergie en invullingen die complementair aan elkaar zijn.” (AJ)

 

Foto's © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

EstafetteRun brengt 35.000 euro op

In alle vroegte zaterdagmorgen, het was net 07.00 uur, gingen vijf Bornse lopers aan de...
24-09-2022

Weerselosestraat is weer open

Sinds vrijdag is de Weerselosestraat weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Reconstructie van...
23-09-2022

Mishandeling boa op station

Een medewerker van Blauwnet is zaterdagavond mishandeld door een groep jongeren op het station...
19-09-2022

Woensdag wandeling naar de Vredesboom

Deze week is het Vredesweek, dit keer met het thema ‘Generatie Vrede’. De Raad van...
19-09-2022

Ernstig ongeval door vuurwerk

Rond 00.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een ongeval...
18-09-2022

Goede doelen bundelen de krachten

Met ingang van dit jaar gaat in Zenderen het collecteren voor het goede doel drastisch...
15-09-2022