Knotsgekke editie Slag om Borne
OPNIEUW EEN DAVEREND SUCCES

Knotsgekke editie Slag om Borne

Maar liefst 117 teams verschenen er aan de start voor de tweede editie (in deze hoedanigheid) van de Slag om Borne, de knotsgekke, uit de kluiten gewassen dorpsquiz. Voor de deelnemers die enige voorkennis bezaten van de vorige editie was het duidelijk dat er werkelijk overal op gelet diende te worden. Alles kon immers onderdeel van de wedstrijd worden. De Dixi bij het Kulturhus werd dan ook onmiddellijk gefotografeerd, je wist immers maar nooit.

 

Strakke voelsprieten

En zo stonden de voelsprieten zaterdagavond continu strak gespannen. Kris kras door het dorp fietsten de deelnemers met door adrenaline rood geworden koppies, op zoek naar dat ene antwoord, naar punten die zouden leiden naar de overwinning en de glorie. Maar dat was nog helemaal niet zo gemakkelijk!
 

Al bij de start struikelden sommigen door de zenuwen. Opgefokt door ridder Kareltje en zijn opzwepende deuntje werden de teamcaptains klaargestoomd voor de start. En dat was … een schuifpuzzeltje! En los die maar eens op als je ondertussen een hele achterban ongeduldig hebt zitten wachten. Zowaar geen sinecure!
 

Hilariteit

Tja, en de rest van het spel? Verrassingen en hilariteit alom. Bijvoorbeeld in het zwembad, waar je een badeendje met een bepaald nummer moest zien te vinden tussen de duizenden mini-eendjes die er in het zwembad lagen. Vertwijfeling op de gezichten van de gezwembroekte en gebikinide deelnemers. Volharding ook en volslagen euforie als dat vermaledijde eendje gevonden was.
 

Door naar de sportieve uitdaging in de Bornsche Maten. Daar werd het touwtrekken met recht een ge-touw-trek. Fanatisme, gemekker op de spelregels, je kent het wel. Maar kracht werd er gebruikt, want twee teams trokken gewoon het hele touw doormidden. Niet van te voren bedacht door de organisatie – die het allemaal weer fantastisch voor elkaar had -, maar het paste er gewoon helemaal bij. Net zoals Sympathy For The Devil van de Rolling Stones vanzelfsprekend helemaal kan in de muziekquiz van Herman Lansink Rotgerink in de Oude Kerk. En zo ging het maar door. Fanatieke strijd, maar ook heerlijk amusement.
 

Om 23.00 uur was het allemaal weer voorbij en werden de wedstrijdboeken ingeleverd. Op 24 september worden de winnaars bekend gemaakt en daarmee ook de gelukkige goede doelen waarvoor zij streden. Die mogen dankzij hun soldaten een mooi bedrag in ontvangst nemen, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die de Slag om Borne een warm hart toedragen. (AJ/RH)

 

Slag om Borne 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Geslaagde herkansing Buitenspeeldag

Eigenlijk stond op 8 juni de Buitenspeeldag in de Bornsche Maten al op de agenda. Door een...
07-09-2022

Suzan & Freek sluiten topweekend klinkend af

De laatste dag van een weekend Metropool Open Air in Hertme is met een klapper geëindigd....
04-09-2022

Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort

Vanmiddag staat ze op Circuit Zandvoort, waar ze voor een miljoenenpubliek de Formule 1-race...
04-09-2022

Davina Michelle in Hertme

Gisteren, vandaag en morgen is ‘t hét weekend van Metropool Open Air in Hertme....
03-09-2022

De oogst is binnen: het was vijf dagen lang...

Wat woensdagavond begon met de Oogstdankviering eindigde zondagmiddag met de band Wir sind...
28-08-2022

Blizzert: ‘Uniek in z’n soort’

Al vroeg op de zaterdagavond stroomt het Dorsetplein vol. Het is de tweede achtereenvolgende...
28-08-2022