Knotsgekke editie Slag om Borne
OPNIEUW EEN DAVEREND SUCCES

Knotsgekke editie Slag om Borne

Maar liefst 117 teams verschenen er aan de start voor de tweede editie (in deze hoedanigheid) van de Slag om Borne, de knotsgekke, uit de kluiten gewassen dorpsquiz. Voor de deelnemers die enige voorkennis bezaten van de vorige editie was het duidelijk dat er werkelijk overal op gelet diende te worden. Alles kon immers onderdeel van de wedstrijd worden. De Dixi bij het Kulturhus werd dan ook onmiddellijk gefotografeerd, je wist immers maar nooit.

 

Strakke voelsprieten

En zo stonden de voelsprieten zaterdagavond continu strak gespannen. Kris kras door het dorp fietsten de deelnemers met door adrenaline rood geworden koppies, op zoek naar dat ene antwoord, naar punten die zouden leiden naar de overwinning en de glorie. Maar dat was nog helemaal niet zo gemakkelijk!
 

Al bij de start struikelden sommigen door de zenuwen. Opgefokt door ridder Kareltje en zijn opzwepende deuntje werden de teamcaptains klaargestoomd voor de start. En dat was … een schuifpuzzeltje! En los die maar eens op als je ondertussen een hele achterban ongeduldig hebt zitten wachten. Zowaar geen sinecure!
 

Hilariteit

Tja, en de rest van het spel? Verrassingen en hilariteit alom. Bijvoorbeeld in het zwembad, waar je een badeendje met een bepaald nummer moest zien te vinden tussen de duizenden mini-eendjes die er in het zwembad lagen. Vertwijfeling op de gezichten van de gezwembroekte en gebikinide deelnemers. Volharding ook en volslagen euforie als dat vermaledijde eendje gevonden was.
 

Door naar de sportieve uitdaging in de Bornsche Maten. Daar werd het touwtrekken met recht een ge-touw-trek. Fanatisme, gemekker op de spelregels, je kent het wel. Maar kracht werd er gebruikt, want twee teams trokken gewoon het hele touw doormidden. Niet van te voren bedacht door de organisatie – die het allemaal weer fantastisch voor elkaar had -, maar het paste er gewoon helemaal bij. Net zoals Sympathy For The Devil van de Rolling Stones vanzelfsprekend helemaal kan in de muziekquiz van Herman Lansink Rotgerink in de Oude Kerk. En zo ging het maar door. Fanatieke strijd, maar ook heerlijk amusement.
 

Om 23.00 uur was het allemaal weer voorbij en werden de wedstrijdboeken ingeleverd. Op 24 september worden de winnaars bekend gemaakt en daarmee ook de gelukkige goede doelen waarvoor zij streden. Die mogen dankzij hun soldaten een mooi bedrag in ontvangst nemen, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die de Slag om Borne een warm hart toedragen. (AJ/RH)

 

Slag om Borne 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024