Knotsgekke editie Slag om Borne
OPNIEUW EEN DAVEREND SUCCES

Knotsgekke editie Slag om Borne

Maar liefst 117 teams verschenen er aan de start voor de tweede editie (in deze hoedanigheid) van de Slag om Borne, de knotsgekke, uit de kluiten gewassen dorpsquiz. Voor de deelnemers die enige voorkennis bezaten van de vorige editie was het duidelijk dat er werkelijk overal op gelet diende te worden. Alles kon immers onderdeel van de wedstrijd worden. De Dixi bij het Kulturhus werd dan ook onmiddellijk gefotografeerd, je wist immers maar nooit.

 

Strakke voelsprieten

En zo stonden de voelsprieten zaterdagavond continu strak gespannen. Kris kras door het dorp fietsten de deelnemers met door adrenaline rood geworden koppies, op zoek naar dat ene antwoord, naar punten die zouden leiden naar de overwinning en de glorie. Maar dat was nog helemaal niet zo gemakkelijk!
 

Al bij de start struikelden sommigen door de zenuwen. Opgefokt door ridder Kareltje en zijn opzwepende deuntje werden de teamcaptains klaargestoomd voor de start. En dat was … een schuifpuzzeltje! En los die maar eens op als je ondertussen een hele achterban ongeduldig hebt zitten wachten. Zowaar geen sinecure!
 

Hilariteit

Tja, en de rest van het spel? Verrassingen en hilariteit alom. Bijvoorbeeld in het zwembad, waar je een badeendje met een bepaald nummer moest zien te vinden tussen de duizenden mini-eendjes die er in het zwembad lagen. Vertwijfeling op de gezichten van de gezwembroekte en gebikinide deelnemers. Volharding ook en volslagen euforie als dat vermaledijde eendje gevonden was.
 

Door naar de sportieve uitdaging in de Bornsche Maten. Daar werd het touwtrekken met recht een ge-touw-trek. Fanatisme, gemekker op de spelregels, je kent het wel. Maar kracht werd er gebruikt, want twee teams trokken gewoon het hele touw doormidden. Niet van te voren bedacht door de organisatie – die het allemaal weer fantastisch voor elkaar had -, maar het paste er gewoon helemaal bij. Net zoals Sympathy For The Devil van de Rolling Stones vanzelfsprekend helemaal kan in de muziekquiz van Herman Lansink Rotgerink in de Oude Kerk. En zo ging het maar door. Fanatieke strijd, maar ook heerlijk amusement.
 

Om 23.00 uur was het allemaal weer voorbij en werden de wedstrijdboeken ingeleverd. Op 24 september worden de winnaars bekend gemaakt en daarmee ook de gelukkige goede doelen waarvoor zij streden. Die mogen dankzij hun soldaten een mooi bedrag in ontvangst nemen, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die de Slag om Borne een warm hart toedragen. (AJ/RH)

 

Slag om Borne 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opening ijsbaan vanmiddag afgelast

Rond het middaguur moest de organisatie van de IJsbaan Borne een rigoureus besluit nemen: de...
10-12-2023

‘Deurdonderen’ met Prins Maurice en Christian

Als geen ander weten ze wat carnaval vieren is. Maurice Masselink en Christian Sand, de twee...
09-12-2023

Jelmer en Birgit leiden De Draejpiepers in...

Vrijdagavond was het zover, de elfde editie van het Piepersbal in Zenderen, georganiseerd door...
08-12-2023

Nog even en dan kan er worden geschaatst

Menigeen zal het inmiddels niet zijn ontgaan. Op het Dorsetplein wordt namelijk sinds...
08-12-2023

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023