Feest voor het hooggeëerde Dijkhuis-publiek
CIRCUSVOORSTELLING ALS CADEAUTJE VOOR HET 12,5 JARIG BESTAAN

Feest voor het hooggeëerde Dijkhuis-publiek

Terwijl het draaiorgel De Laplander op volle toeren draait, neemt de spreekstalmeester van Circus in de Zorg glunderend de entreekaarten in ontvangst van zijn hooggeëerde publiek. Het is aan de Bekenhorst de dag van de grote verrassing voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van ’t Dijkhuis én voor de bewoners van De Schoener en De Aak. Allemaal kregen ze een uitnodiging om een voorstelling bij te wonen in de blauw-gele koepeltent die voor één dag op het aanpalende grasveld werd opgezet. “Eigenlijk was het bedoeld ter gelegenheid van ons 12,5 jarig bestaan”, vertelt activiteitenbegeleider Marleen Franke. “Maar ja, corona hè… Drie keer moesten we het uitstellen, maar vandaag is dan toch zover.”
 

Meegesjorde rollators

Drie voorstellingen van elk bijna een uur staan er op de rol, waarbij telkens ruim 100 bezoekers aanwezig kunnen zijn. En die zijn er! Sterker nog, voor de circusartiesten is het een voortdurend gesleep met de rode tuinstoelen om iedereen een goede plek rondom de piste te kunnen bezorgen. Maar ze doen het met liefde. Net zoals ze de meegesjorde rollators een plekje geven en menig bezoeker aan de arm nemen om hem of haar naar de stoel te begeleiden. De heaters draaien ondertussen op volle toeren, want het hooggeëerde publiek moet er natuurlijk wel warmpjes bij zitten.
 

Als het dan eenmaal zover is, heet de spreekstalmeester - zoals het hoort - iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat het circus, dat talloze voorstellingen verzorgt voor verzorgingshuizen in den lande, vandaag op de kop af 20 jaar bestaat en dat er daarom tal van cadeautjes zullen worden uitgepakt. Het eerste cadeautje is hijzelf, want even later etaleert ‘ie zich, met wat kunstgrepen, als Clown Frenkie en in die rol krijgt hij al snel de handen van zijn publiek op elkaar.
 

Glamourvol de piste in

En zo wordt het ene na het andere cadeautje uitgepakt. Met jongleurs die zeven goudkleurige keukenstoelen op hun kin kunnen dragen, tot een poezenact waarbij ‘dompteur’ Mister Valentino erin slaagt drie miauwende schatjes tot grote hoogten te laten stijgen. Tussendoor weet ook een van de circusartiesten de grootste capriolen met diabolo’s uit te halen, terwijl Mister Valentino daarna opnieuw glamourvol de piste in springt om vijf honden de meest fraaie kunstjes te laten uitvoeren.
 

Het publiek geniet, applaudisseert en zingt. Het beleeft een topmiddag en dat bijna vóór hun eigen deur. Na een klein uurtje zit de voorstelling erop en kan de weg terug, al dan niet onder begeleiding, worden aanvaard. Terug naar hun eigen huiselijke piste, waar het volgens de meesten ook best goed toeven is. Clown Frenkie, Mister Valentino en hun collega’s zijn dan al in de weer om hun tent weer in te pakken en op weg te gaan naar een volgende locatie om daar morgen en volgende week opnieuw heel veel mensen blij te maken met hun onschuldig vermaak. (AJ/BM)

 

Circus Dijkhuis

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023

Trots op Zenderenaar Titus Brandsma

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is het adagium dat zeker ook in Twente...
14-05-2023

Avontureneiland officieel geopend

Met een tochtje op het fonkelnieuwe Pontje van Maris Stella opende wethouder Michael Geerdink...
13-05-2023