Feest voor het hooggeëerde Dijkhuis-publiek
CIRCUSVOORSTELLING ALS CADEAUTJE VOOR HET 12,5 JARIG BESTAAN

Feest voor het hooggeëerde Dijkhuis-publiek

Terwijl het draaiorgel De Laplander op volle toeren draait, neemt de spreekstalmeester van Circus in de Zorg glunderend de entreekaarten in ontvangst van zijn hooggeëerde publiek. Het is aan de Bekenhorst de dag van de grote verrassing voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van ’t Dijkhuis én voor de bewoners van De Schoener en De Aak. Allemaal kregen ze een uitnodiging om een voorstelling bij te wonen in de blauw-gele koepeltent die voor één dag op het aanpalende grasveld werd opgezet. “Eigenlijk was het bedoeld ter gelegenheid van ons 12,5 jarig bestaan”, vertelt activiteitenbegeleider Marleen Franke. “Maar ja, corona hè… Drie keer moesten we het uitstellen, maar vandaag is dan toch zover.”
 

Meegesjorde rollators

Drie voorstellingen van elk bijna een uur staan er op de rol, waarbij telkens ruim 100 bezoekers aanwezig kunnen zijn. En die zijn er! Sterker nog, voor de circusartiesten is het een voortdurend gesleep met de rode tuinstoelen om iedereen een goede plek rondom de piste te kunnen bezorgen. Maar ze doen het met liefde. Net zoals ze de meegesjorde rollators een plekje geven en menig bezoeker aan de arm nemen om hem of haar naar de stoel te begeleiden. De heaters draaien ondertussen op volle toeren, want het hooggeëerde publiek moet er natuurlijk wel warmpjes bij zitten.
 

Als het dan eenmaal zover is, heet de spreekstalmeester - zoals het hoort - iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat het circus, dat talloze voorstellingen verzorgt voor verzorgingshuizen in den lande, vandaag op de kop af 20 jaar bestaat en dat er daarom tal van cadeautjes zullen worden uitgepakt. Het eerste cadeautje is hijzelf, want even later etaleert ‘ie zich, met wat kunstgrepen, als Clown Frenkie en in die rol krijgt hij al snel de handen van zijn publiek op elkaar.
 

Glamourvol de piste in

En zo wordt het ene na het andere cadeautje uitgepakt. Met jongleurs die zeven goudkleurige keukenstoelen op hun kin kunnen dragen, tot een poezenact waarbij ‘dompteur’ Mister Valentino erin slaagt drie miauwende schatjes tot grote hoogten te laten stijgen. Tussendoor weet ook een van de circusartiesten de grootste capriolen met diabolo’s uit te halen, terwijl Mister Valentino daarna opnieuw glamourvol de piste in springt om vijf honden de meest fraaie kunstjes te laten uitvoeren.
 

Het publiek geniet, applaudisseert en zingt. Het beleeft een topmiddag en dat bijna vóór hun eigen deur. Na een klein uurtje zit de voorstelling erop en kan de weg terug, al dan niet onder begeleiding, worden aanvaard. Terug naar hun eigen huiselijke piste, waar het volgens de meesten ook best goed toeven is. Clown Frenkie, Mister Valentino en hun collega’s zijn dan al in de weer om hun tent weer in te pakken en op weg te gaan naar een volgende locatie om daar morgen en volgende week opnieuw heel veel mensen blij te maken met hun onschuldig vermaak. (AJ/BM)

 

Circus Dijkhuis

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024