Als vorsten door het Twentse land…
BEWONERS DIJKHUIS STRALEN TIJDENS CLASSIC RIDE FOR GOLDEN OLDIES

Als vorsten door het Twentse land…

Wat in 2021 - in coronatijd - heel voorzichtig begon maar toch onmiddellijk een succes werd, groeide vrijdagmorgen uit tot een tweede, wederom stralende editie voor de bewoners van ’t Dijkhuis. We hebben het over de ‘Classic Ride for Golden Oldies’, een toertocht voor een aantal enthousiaste bewoners die in een glanzende, vaak tientallen jaren oude bolide kunnen stappen en dan enkele uurtjes door het Twentse land koersen. De ene keer in een Mini of Kever, maar ook in een Bentley, Lagonda of Ford Mustang bijvoorbeeld. Wat de bolides allemaal gelijk hadden, was het stralende gezicht van de bijrijders. En daar was het uiteindelijk natuurlijk ook om te doen. Als ware vorsten lieten ze zich voor even verwennen.
 

Holterberg, een plek van herinnering

Maar liefst 25 oldtimers gaven acte de presence, zorgvuldig bij elkaar gezocht door Han Veltkamp en Norman Smit. Met allemaal belangeloze eigenaren die graag enkele uurtjes vrijmaakten om hun gasten te plezieren. Dit keer zou koers worden gezet naar de Holterberg, voor velen een plek van herinnering. Daar wachtte hen ook een lunch, waarna de terugtocht naar het woonzorgcentrum weer kon worden aanvaard.
 

Marleen Franke, activiteitenbegeleidster bij ’t Dijkhuis, toonde zich een ware spreekstalmeester bij de start vóór de hoofdingang. Alle 25 oldtimers werden door haar van een korte omschrijving voorzien waarna ze de betreffende bijrijder(s) uitnodigde plaats te gaan nemen. De ene bewoner stapte moeiteloos in, de ander werd behendig geholpen door toesnellende begeleiders en waar nodig met een warme deken extra ingepakt. Maar wat er ook gebeurde… de lach bij iedereen bleef onverminderd zichtbaar.
 

Voor mevrouw Prins, die het geluk had in een in 1961 gebouwde Citroën ID19 te mogen stappen, een auto die nog als noodambulance diende in Frankrijk, had ze zelfs nog enkele waarschuwende woorden. “Mevrouw Prins, u gaat met twee mannen op stap, kan dat allemaal wel?” Mevrouw Prins was er niet van onder de indruk. “Och, ik ben wel wat gewend”, klonk het nuchter. En daar ging ze… de wijde wereld in. Onder een stralende zon, hoog aan de hemel én met een evenzo stralende blik vanuit de auto, zwaaiend naar de achterblijvers. (AJ/BM/RH/DdG)

 

Classic Ride for Golden Oldies

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023

Bloemenzee op de Pellenhof

Een van de weinige stukjes openbaar groen in Oud Borne lag er het afgelopen half jaar...
29-07-2023

Brandweer rukt groot uit voor brandmelding...

Vrijdagmiddag ontving de brandweer een melding van brand bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Omdat...
28-07-2023