De bladkorven staan er weer
DE HERFST LIJKT NOG VER WEG, MAAR TOCH…

De bladkorven staan er weer

Je kunt het bijna niet geloven, maar we zitten midden in de herfst. Met temperaturen die, als de voorspellingen kloppen, de komende week zelfs de 20 graden zullen aantikken, lijkt het gure najaar nog ver weg. Toch is het echt zo. Het tastbare bewijs ervan levert Twente Milieu, want op maar liefst 90 plekken in Borne, Hertme en Zenderen plaatst zij alweer de bladkorven en dus kan het vegen en blazen beginnen.

 

Wel is er een belangrijke spelregel aan dit jaarlijkse ritueel verbonden. Volgens het afvalverwerkingsbedrijf zijn de korven alleen bedoeld voor bladeren, dus niet voor takken en andere vormen van (blad)afval. En als er écht misbruik van wordt gemaakt, dan ziet de organisatie zich genoodzaakt de korf te verwijderen… Maar vooralsnog kan het allemaal weer. Tot om en nabij 12 december zelfs, want dan worden de korven weer verwijderd. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 02 nov 2022
Martin: je moet nu wel snel komen om het in een uur te redden.
Ron Hartman — 26 okt 2022
Ik begrijp Martin, dat jij het blad wil weghalen? Elke week een uur en vanaf half november tot Half december elke week anderhalf uur. Dank dat je dat wil doen. Zelf kan ik het helaas niet meer.
Martin — 26 okt 2022
@Ron inderdaad overleggen en inhoudelijk reageren:):):)
Dus hup lekker naar buiten en blad ruimen
Ron Hartman — 26 okt 2022
@Martin. Dit is het digitale overlegplatform van Borne toch? Waarom anders subsidie? Jammer dat jij geen inhoudelijke reactie gaf. Dat maakt je bijdrage tot borrelpraat
Martin — 25 okt 2022
@Ron jij hebt tijd genoeg om je continu overal aan te ergeren en er ook nog eens stukjes over te schrijven Tip: stop hier mee je houd dan tijd over en dan kun je lekker in de frisse buitenlucht blad en takken ruimen dit werkt verhelderend en is ook nog eens super gezond ???
Ron Hartman — 24 okt 2022
@Peter. Als je aan een laan woont waar bomen aan 1 kant van de weg alleen worden opgekroond en die steeds hoger groeien en blad daardoor in een steeds grotere cirkel vliegt en afgerukte takken, zelfs over het dak heen, in je achtertuin. De hoge eiken aan de overkant worden nooit gekandelaberd of fors (samen met wortelsnoei) ingesnoeid. Ook die bomen laten takken en blad vrij over je tuin gaan. Elke herfst plm 10 m3 afval ruimen. En de blazers van TM? Die blazen tot de stoep, want het veegwagentje moet wel makkelijk het blad verzamelen. Je zou ook kunnen denken dat Twente Milieu de bewoners daar extra helpt om dit afvalprobleem te handlen. Bv door ipv zelden nog uitgevoerde takkenroutes, de bewoners gebuik te laten maken van de korven. De bewoners doen nu steeds meer voor Twente Milieu die in principe de hoge bomen niet goed onderhoudt waardoor er steeds vaker op grote hoogte takken breken en je als particulier echt hard moet werken om de giga hoeveelheid blad en die takken te ruimen.
Peter — 24 okt 2022
De naam zegt het, blad korven, dus geen takken. Hoe moeilijk kan dat zijn.
Balkema — 24 okt 2022
Laat de gemeente Borne eens voor onderhoud aan de bomen zorgen i.p.v een bladkorf te plaatsen.
Ron Hartman — 23 okt 2022
Gewoon leegscheppen met de grijper ipv proberen het op z'n goedkoopst te doen met de zuigslurf. De buurt heeft heel veel overlast van de hoge bomen en een striuikje Extra in de stortruimte is dan wederdienst. Hou die korven in stand, of kandelaber alle bomen aan de Pr Bernhardlaan (ev)

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024