Woningen op Jonge Poerink terrein
PLAN VOOR 55 HUIZEN OP HOEK OONKSWEG/ PRINS BERNHARDLAAN

Woningen op Jonge Poerink terrein

Projectontwikkelaar DW Property – onderdeel van Reggeborgh BV – wil op het terrein dat in Borne bekend staat als het ‘Jonge Poerink terrein’ 55 woningen realiseren in zowel de koop- als huursector. Daarvoor is wel een bestemmingsplanwijziging nodig, want op het perceel rust nu een bedrijvenbestemming. Bovendien moet er nog nadere planvorming komen en dienen er nog de nodige onderzoeken uitgevoerd te worden. De ontwikkelaar wilde graag van de gemeente weten of men in principe akkoord zou kunnen gaan met een woonlocatie op die plek, voordat er verder geïnvesteerd gaat worden in het plan.
 

Gemeente is enthousiast

Aan wethouder Martin Velten zal het in ieder geval niet liggen. “Ik ben een blije wethouder. Het is altijd al een rare hoek geweest. Dit is een mooie opwaardering. Het zou prachtig zijn als we deze vervuilde plek mooi kunnen invullen en dan komt er ook eindelijk zekerheid voor omwonenden.” Er is al eens sprake geweest van appartementen, maar ook lag er op een gegeven moment een idee om er een rotonde te realiseren.
 

Het plan behelst 55 grondgebonden woningen. Twee-onder-een-kappers, rijtjeswoningen en een enkele vrijstaande woning. Zowel huur als koop. Bedoeld voor de doelgroep middeninkomens. “Het merendeel zal huur zijn en we denken dat het de doorstroming in de woonmarkt ten goede zal komen.” De wethouder is erg enthousiast over het project. “We kennen de investeerder en weten dat ze er echt iets moois van willen maken met veel aandacht voor groen en duurzaamheid.” Het streven is om waar mogelijk het ‘MorgenWonen-concept’ toe te passen. Een dergelijke woning wekt in principe meer energie op dan dat hij verbruikt.
 

Nog niet definitief

Het college is kortom bereid mee te werken, maar voor een definitief akkoord moeten er nog wel de nodige puntjes op de i gezet worden en de normale procedures doorlopen worden. Wanneer het definitieve plan er zal liggen is nog onduidelijk, maar Velten verwacht ongeveer eind 2024.
 

Bodemverontreiniging

Eén van de onderzoeken die nog moeten plaatsvinden is een nader onderzoek naar de bodemverontreiniging. Al langer bekend is dat de bodem ernstig verontreinigd was. Er zou een flinke ‘chloorbel’ onder de grond zitten. Saneringswerkzaamheden hebben continu plaatsgevonden in de afgelopen jaren. “Het lijkt erop dat de grond nu schoon is, maar dat moeten we wel zeker weten.” (AJ)


 

(De afbeeldingen zijn voorlopige ontwerpen © 4D Architecten

De luchtfoto van de laatste sloopwerkzaamheden is van © Dirk de Graaf)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Peter — 14 feb 2023
Mooie locatie voor de nog te bouwen Flex woningen!
Jan Hesselink — 24 jan 2023
8 jaar lang heb ik als raadslid gepleit voor doelgroepen beleid m.b.t . De woningbouw. Helaas is er nog steeds geen concreet beleid om voor diverse doelgroepen te bouwen. Zover ik heb kunnen nagaan is de stelling dat er grote behoefte is naar gezinswoningen en dat ouderen zo lang mogelijk in hun meestal te grote woning willen blijven wonen. De praktijk is echter anders. Als er een spaarzaam project - appartementen of grondgebonden woningen - worden aangeboden staan mensen in de rij en vissen velen achter het net.
HenriĂ«tte — 31 okt 2022
Weer geen seniorenwoningen, wanneer grijpt gemeente in , zodat er een doorstroming kan komen.
De gemeente is toch voor iedereen , dus ook voor ouderen en starters.
Hierbij kan de gemeente bij dit plan , toch ingrijpen?
Ron Hartman — 30 okt 2022
Nu blijkt dat het grootkapitaal eindelijk ook z'n zin kreeg op de plek van Jonge Poerink, zal toch minimaal op de plek van het huidige Gemeentehuis, een gestapelde Knarrenhof moeten komen. Welbions is daarvoor geen goeie partij is gebleken bv uit het voorbeeld van de verkoop aan de Duivenstraat. Wordt wakker en steun geen winstbejag dat bij Welbions teveel het doel is gewordenj. Met dank aan de bestuurders en zg topambtenaren die zich lieten feteren
J. Bakker — 29 okt 2022
@Gerard (en anderen) stelt: “Er is schreeuwende vraag naar seniorenwoningen zodat ze woningen met ruimte voor gezinnen kunnen verlaten. Weer niet dus”.
Doorstroming van senioren naar kleinere woningen ten gunste van gezinnen lijkt inderdaad geen verdienmodel voor investeerders. Ook het behoudt van sociale huurwoningen niet.
Ik zag afgelopen week dat in de Duivenstraat een sociale huurwoning nu in de verkoop is gedaan door Welbions. Hoorde van bewoners aldaar dat vrijgekomen levensloopbestendige (laagbouw-) woningen en appartementen, door Welbions, zijn en worden toegewezen aan jongere bewoners. Het is hen van harte gegund, daar niet van. Maar doorstromen van ouderen naar kleinere woningen is ook hier dus niet aan de orde.
Gert Jan Kruizinga — 27 okt 2022
Het lijkt de n.w. Omleidingsweg
wel. Loopt al meer als 30 jaar
Anne — 27 okt 2022
Pas eind 2024 de plannen klaar, dan de infrastructuur en dan eindelijk eens de zo broodnodige huizen. Weer aardig wat jaartjes verder. De ambtelijke molens blijven op hetzelfde niveau draaien door alle gedoe met procedures. Lang leve de bureaucratie van het Haagse pietpeuterige systeem.

Waarom niet een beetje de hoogte in gebouwd? Op die plek keek je eerder ook tegen hogere gevels, waarom nu niet? Geen torenflats, maar 2 of 3 lagen.
In een tijd dat ons land schreeuwt om huizen en grond schaars is, lijkt me dat het overwegen waard.

Tja, doorstromen van de oudjes naar kleinere woningen, dat lijkt geen verdienmodel voor investeerders.
Bert.t.H. — 27 okt 2022
Weer geen woningen/appartementen voor ouderen. Dus weer geen doorstroming…..
Gerard — 27 okt 2022
Er is schreeuwende vraag naar seniorenwoningen zodat ze woningen met ruimte voor gezinnen kunnen verlaten. Weer niet dus.
Elaan — 27 okt 2022
Mooi plan zolang geen rotonde komt Oonksweg/Pr Bernhardlaan zeg ik gelijk beginnen.
Elaan — 27 okt 2022
Mooi plan zolang geen rotonde komt Oonksweg/Pr Bernhardlaan zeg ik gelijk beginnen.
Paul Cohn — 27 okt 2022
Hopelijk wordt het inderdaad 'MorgenWonen'-kwaliteit; een van onze kinderen woonde met gezin een aantal jaren in zo’n woning: extreem laag energieverbruik, oerdegelijk en zeer betaalbaar. www.morgenwonen.nl/

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024

Brandweer voorkomt incident met gevaarlijke stof

Donderdagmorgen kreeg de brandweer een melding over een mogelijk problematische situatie met...
22-02-2024

Een postuum cadeau van Maaike Leurink-Nijland

In en rondom Oud Borne zijn deze week 12 fraaie nieuwe bankjes geplaatst van hout en gietijzer,...
21-02-2024

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024

Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart

Vanaf halverwege maart is er opnieuw een tandartspraktijk in het pand aan de Abraham Ten...
04-02-2024