Groene deelscooters en –fietsen verdwijnen weer
03-11-2022
GO SHARING TREKT ZICH TERUG UIT TWENTE

Groene deelscooters en –fietsen verdwijnen weer

Ze zijn er nog maar net in Borne, de knalgroene scooters en fietsen van Go Sharing, maar binnenkort verdwijnen ze weer uit het straatbeeld. Het bedrijf geeft aan dat het gebruik toch tegenvalt in bepaalde gebieden en men ook te maken heeft met veel vandalisme. Go Sharing zal de voertuigen geleidelijk weghalen uit Twente. In Borne blijft de tweede aanbieder Bolt, met elektrische fietsen, nog wel actief.
 

Zorgen

De komst van de voertuigen deed nogal wat stof opwaaien. Niet iedereen was er blij mee en diverse gemeenteraadsfracties ventileerden hun zorgen in het Politiek Beraad van 25 oktober. Wethouder David Vermorken gaf toen aan dat de deelscooters in Borne onderdeel waren van een regionale pilot deelmobiliteit, wat uiteindelijk zou moeten leiden tot ‘minder blik op straat’. Er zou constant geëvalueerd worden en, door Enschede en Hengelo, nagedacht worden over regulering.
 

Twentse pilot

Vermorken werd vanmiddag ook verrast door de beslissing van het bedrijf. “Jammer dat ze dit hebben besloten tijdens de pilot, maar het is een commercieel bedrijf en blijkbaar nemen ze een beslissing uit exploitatie-overwegingen.” Of het betekent dat een andere commerciële aanbieder besluit zich op Borne te gaan richten weet Vermorken niet. “Het blijft nog steeds mogelijk om in Borne deelmobiliteit aan te gaan bieden, maar een bedrijf moet er kansen in zien.”
 

Er is regelmatig overleg met Twentse collega’s over de pilot deelmobiliteit. “We komen er vast nog wel over te spreken. Ik denk dat we het spoor van de deelmobiliteit wel verder blijven verkennen.” (AJ)

 

(Onderstaande foto kregen we van een lezer toegestuurd, ter illustratie van het - ook in Borne geconstateerde - vandalisme)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henk de Vries — 07 nov 2022
Gelukkig gaan deze verdwijnen , je struikelde telkens over deze ondingen in het donker of slecht verlichte paden . Nooit weer terug deze groene deelscooters .
Johan — 07 nov 2022
Fijn, nu kan ik weer met de scootmobiel over het trottoir. Zolang het overlastprobleem vooraf niet goed geregeld is moeten we ze NIET gebruiken. Dan verdwijnt ook de laatste aanbieder snel.
wgkub — 07 nov 2022
mooi, weg met die troep!!
Dennis — 05 nov 2022
Mooi zo! Weg met straatontsierende groene troep.

Niemand gebruikt ze en ze staan overal voor oud vuil "geparkeerd".
Lothar — 04 nov 2022
Gelukkig dat ze verdwijnen. We hebben hier al weken scooters hinderlijk in de wijk staan op voetpaden. Ze blijven maar staan omdat er geen animo is om te sharen.
Hans van Hasselt — 04 nov 2022
Het was zo?n mooi initiatief, jammer dat de bornenaren nog niet toe zijn aan iets nieuws. Hoewel nieuw is het natuurlijk niet echt het is de commercialisering van het ooit zo revolutionaire idee van witte fietsenplan uit de provotijd. Ook deze net als alle verandering en roept weerstand op wat hier zijn uiting kreeg in vandalisme. Ik vind het een gemiste kans om iets aan het milieu te doen.
Dirk — 04 nov 2022
Een VVD-wethouder die het heeft over "minder blik op straat". Waar is de tijd gebleven dat de VVD nog oog had voor de automobilist, ofwel, hoe verkwansel je je eigen oorspronkelijke partij-idealen. Maak er toch gewoon 1 partij van binnen het College en de Raad, praat (en beslist) een stuk gemakkelijker....

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023

Een schat aan emotionele herinneringen

Het was een jaar geleden dat vrouwen, moeders, kinderen en een enkele man ontheemd aankwamen in...
19-03-2023