‘Waarom? Dit gaat nergens over!’
10-11-2022
BOOSHEID EN FRUSTRATIE NA AUTOBANDENACTIE KLIMAATACTIVIST(EN)

‘Waarom? Dit gaat nergens over!’

In de nacht van dinsdag op woensdag werden van tenminste 19 auto’s in Borne een van de banden van de noodzakelijke lucht ontdaan. Het was een actie van The Tyre Extinguishers, klimaatactivisten die het hebben voorzien op ‘enorme auto’s, zoals SUV’s en 4x4’s’, zoals ze schrijven in het pamflet dat na hun daad achter de ruitenwissers werd geschoven. ‘Deze auto’s zijn een ramp voor het klimaat. SUV’s zijn de op een na grootste oorzaak van de wereldwijde stijging van de uitstoot van kooldioxide in het afgelopen decennium, meer dan de hele luchtvaartindustrie’. “Het zal allemaal best, maar laten ze met hun poten van andermans spullen afblijven”, aldus een boze gedupeerde.
 

Op filmbeelden van Powned

De gedupeerde man in kwestie wil niet met naam en toenaam worden genoemd (wel bij de redactie bekend) en zegt: “Want voor hetzelfde geld staan ze morgen met drie man op de stoep. Maar waarom? Dit gaat nergens over! Kijk voor de aardigheid maar eens terug naar het filmpje dat op Powned verscheen.” In de reportage is te zien hoe een verslaggever meeloopt met ene Simon, onder andere door Oud Borne en het centrum. “Te zot voor woorden. De knaap is zelfs bij elektrische auto’s tekeergegaan.” Gelukkig voor de Bornenaar is er geen schade aan zijn auto ontstaan. “Ik heb zelf een compressor, dus de band was weer snel gevuld. En aangifte… ach, ik zit niet te wachten op de hele papiermolen. Maar ik ben wel ontiegelijk boos!”
 

Politie roept getuigen op zich te melden

Een woordvoerder van de politie weet donderdagmiddag te melden dat zij meerdere meldingen heeft ontvangen over de bandenleegloopactie. “Als men niet oplet of het pamflet niet leest, kan het wegrijden met lege banden ook nog gevaar opleveren. Daarom vragen we mensen bij bijzonderheden/verdachte situaties om ons te alarmeren. Mocht iemand van de daders (bewakings)beelden hebben dan zouden we die graag willen bekijken. Vooralsnog is het geen misdrijf maar een overtreding die als zeer hinderlijk kan worden ervaren.” (BM)
 

Heeft u iets gezien of weet u meer, bel dan de politie op 0900-8844.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marko Zwier — 22 nov 2022
Ik kwam 1e deze video tegen op YouTube van Powned:.
SUV-eigenaren willen klimaat gekkies pakken na actie! - https://www.youtube.com/watch?v=WZkVqceSE-k&t

Nutteloze acties als die man die Simon wordt genoemd ook bewust een aantal Electra wagens de banden laat leeg lopen.

Paul Cohn — 14 nov 2022
…"op een na grootste oorzaak van de wereldwijde stijging van de uitstoot van kooldioxide"… Gelukkig zijn lezers van BorneBoeit niet zo naïef om in dat soort misleidende onzin te trappen: www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5247243/grootste-vervuilers-nederland-co2-uitstoo-ipcc-shell-tata
Robert — 13 nov 2022
Ik heb ook een hekel aan grote overbodige benzine slurpers en domme vliegreizen.
Maar dat banden slopen is ook slecht.
Zonde van de goede banden.
Je moet op de een of andere manier ook een nieuwe, transport en fabrikage is ook milieu onvriendelijk.
Frederik — 12 nov 2022
Laat zijn gezicht maar zien, walgelijke miet dat 'ie er rondloopt. En nog stitle eisend ook, weet zeker dat 'ie in mekaar gepoeft zou worden als iemand iets had gehoord. BAH!
Laat hem met z’n gezicht op internet komen en alle banden op pompen dit slaat helemaal nergens op zelfs elektrische auto’s bij huizen met zonnepanelen. Geluk dat hij niet bij mij voor de deur stond.
Dirk — 10 nov 2022
Misschien moet de woordvoerder zich nog maar eens bezinnen of dit een overtreding is. Onder misdrijven valt namelijk ook vernieling. Bij vernieling wordt iets dat aan een ander toebehoort opzettelijk beschadigd, onbruikbaar of weggemaakt. Het laten leeglopen van een autoband van een ander (met opzet dus) valt alleen maar te betitelen als het beschadigen cq onbruikbaar maken van een eigendom van een ander, ofwel valt onder de categorie misdrijf....

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024