‘Waarom? Dit gaat nergens over!’
10-11-2022
BOOSHEID EN FRUSTRATIE NA AUTOBANDENACTIE KLIMAATACTIVIST(EN)

‘Waarom? Dit gaat nergens over!’

In de nacht van dinsdag op woensdag werden van tenminste 19 auto’s in Borne een van de banden van de noodzakelijke lucht ontdaan. Het was een actie van The Tyre Extinguishers, klimaatactivisten die het hebben voorzien op ‘enorme auto’s, zoals SUV’s en 4x4’s’, zoals ze schrijven in het pamflet dat na hun daad achter de ruitenwissers werd geschoven. ‘Deze auto’s zijn een ramp voor het klimaat. SUV’s zijn de op een na grootste oorzaak van de wereldwijde stijging van de uitstoot van kooldioxide in het afgelopen decennium, meer dan de hele luchtvaartindustrie’. “Het zal allemaal best, maar laten ze met hun poten van andermans spullen afblijven”, aldus een boze gedupeerde.
 

Op filmbeelden van Powned

De gedupeerde man in kwestie wil niet met naam en toenaam worden genoemd (wel bij de redactie bekend) en zegt: “Want voor hetzelfde geld staan ze morgen met drie man op de stoep. Maar waarom? Dit gaat nergens over! Kijk voor de aardigheid maar eens terug naar het filmpje dat op Powned verscheen.” In de reportage is te zien hoe een verslaggever meeloopt met ene Simon, onder andere door Oud Borne en het centrum. “Te zot voor woorden. De knaap is zelfs bij elektrische auto’s tekeergegaan.” Gelukkig voor de Bornenaar is er geen schade aan zijn auto ontstaan. “Ik heb zelf een compressor, dus de band was weer snel gevuld. En aangifte… ach, ik zit niet te wachten op de hele papiermolen. Maar ik ben wel ontiegelijk boos!”
 

Politie roept getuigen op zich te melden

Een woordvoerder van de politie weet donderdagmiddag te melden dat zij meerdere meldingen heeft ontvangen over de bandenleegloopactie. “Als men niet oplet of het pamflet niet leest, kan het wegrijden met lege banden ook nog gevaar opleveren. Daarom vragen we mensen bij bijzonderheden/verdachte situaties om ons te alarmeren. Mocht iemand van de daders (bewakings)beelden hebben dan zouden we die graag willen bekijken. Vooralsnog is het geen misdrijf maar een overtreding die als zeer hinderlijk kan worden ervaren.” (BM)
 

Heeft u iets gezien of weet u meer, bel dan de politie op 0900-8844.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marko Zwier — 22 nov 2022
Ik kwam 1e deze video tegen op YouTube van Powned:.
SUV-eigenaren willen klimaat gekkies pakken na actie! - https://www.youtube.com/watch?v=WZkVqceSE-k&t

Nutteloze acties als die man die Simon wordt genoemd ook bewust een aantal Electra wagens de banden laat leeg lopen.

Paul Cohn — 14 nov 2022
…"op een na grootste oorzaak van de wereldwijde stijging van de uitstoot van kooldioxide"… Gelukkig zijn lezers van BorneBoeit niet zo naïef om in dat soort misleidende onzin te trappen: www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5247243/grootste-vervuilers-nederland-co2-uitstoo-ipcc-shell-tata
Robert — 13 nov 2022
Ik heb ook een hekel aan grote overbodige benzine slurpers en domme vliegreizen.
Maar dat banden slopen is ook slecht.
Zonde van de goede banden.
Je moet op de een of andere manier ook een nieuwe, transport en fabrikage is ook milieu onvriendelijk.
Frederik — 12 nov 2022
Laat zijn gezicht maar zien, walgelijke miet dat 'ie er rondloopt. En nog stitle eisend ook, weet zeker dat 'ie in mekaar gepoeft zou worden als iemand iets had gehoord. BAH!
Laat hem met z’n gezicht op internet komen en alle banden op pompen dit slaat helemaal nergens op zelfs elektrische auto’s bij huizen met zonnepanelen. Geluk dat hij niet bij mij voor de deur stond.
Dirk — 10 nov 2022
Misschien moet de woordvoerder zich nog maar eens bezinnen of dit een overtreding is. Onder misdrijven valt namelijk ook vernieling. Bij vernieling wordt iets dat aan een ander toebehoort opzettelijk beschadigd, onbruikbaar of weggemaakt. Het laten leeglopen van een autoband van een ander (met opzet dus) valt alleen maar te betitelen als het beschadigen cq onbruikbaar maken van een eigendom van een ander, ofwel valt onder de categorie misdrijf....

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023

Een schat aan emotionele herinneringen

Het was een jaar geleden dat vrouwen, moeders, kinderen en een enkele man ontheemd aankwamen in...
19-03-2023