Lions aan de wandel met bewoners Dijkhuis
MEVROUW PAULIEN PEPER: ‘WE HADDEN ER STIEKEM AL OP GEHOOPT’

Lions aan de wandel met bewoners Dijkhuis

Zaterdagavond tussen zes en acht kun je ze weer tegenkomen in Oud Borne: een kleine twintig bewoners van ’t Dijkhuis die in een rolstoel worden voortgeduwd door de leden van Lions Club Borne. Samen genieten ze dan zo’n anderhalf uur van de sprookjesachtige sfeer tijdens Kerstmis in Oud Borne. “Een heerlijk avondje”, aldus de inmiddels 83-jarige mevrouw Paulien Peper, een van de deelnemers die het uitje al vier keer eerder meemaakte. “Stiekem hoopten we er al op dat het dit jaar na twee jaar stilte weer door zou gaan en een dag later kregen we de uitnodiging. Ja hoor, ik heb er weer zin in.”
 

‘Heel dankbaar om te doen’

Het jaarlijkse uitje is voor de Lions een vast onderdeel van hun jaarkalender. Dusan Olde Heuvelt: “Dit hoort er nu eenmaal bij, zo’n avondje aan de wandel met onze oudere inwoners om ze dan de kerstsfeer te laten proeven die op enkele honderden meters afstand voor het grijpen ligt. Heel dankbaar om te doen en het kost ons dan ook geen enkele moeite genoeg vrijwilligers te vinden die twee uurtjes lang met onze gasten in een rolstoel door het dorpscentrum gaan.” Ook Marleen Franke, coördinator Welzijn bij ’t Dijkhuis, is er duidelijk mee in haar sas. “Het is vooral mooi omdat we tijdens zo’n avond een andere doelgroep kunnen verrassen. En dan bedoel ik de mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen. Dat de Lions dit na twee jaar gedwongen stilte toch weer oppakken, is natuurlijk helemaal geweldig.”
 

Samen de kerstsfeer proeven

Ondertussen kan mevrouw Peper zich nu al verkneukelen op al het moois dat ze zaterdagavond te zien zal krijgen. “Al die lichtjes, die gezelligheid. Mijn buurvrouw gaat ook mee. Een hele leuke manier om samen de kerstsfeer te proeven. Want ‘ie mut ’t wa in orde hoal’n met mekaar”, zo spreekt ze wijs. De 83-jarige, die ooit in Azelo woonde, geniet nog volop van het leven. “Al is het soms wel stil”, verzucht ze. Daarom trekt ze er nog veelvuldig op uit. “Kruusjassen, da’s leuk om te doen en ondertussen kuj mooi een beetje kuier’n.” Maar de wandeling in het donker met de Lions heeft voor haar toch wel wat extra’s. “En gelukkig valt het dan niet onder het voetbal, want dat wil ik ook niet missen”, klinkt het lachend.
 

Tot nu toe hebben zich 19 bewoners aangemeld om de wandeling mee te maken. De rolstoelen en andere materialen worden beschikbaar gesteld door de Rolstoelwandelgroep Borne. Om iets voor achten hoopt de groep dan weer moe, maar voldaan in ’t Dijkhuis terug te keren. Daar wacht hen dan nog warme chocolademelk en een stukje appelgebak, beschikbaar gesteld door de medewerkers van De Ster. “En natuurlijk zal ook het borreltje niet ontbreken”, belooft Olde Heuvel. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Buiten veilig voelen tijdens donkere dagen

ADVERTORIAL. De blaadjes vallen. De dagen worden korter. Binnen is het behaaglijk en vertrouwd....
05-12-2023

Kerken Borne kleuren bloedrood

‘Mooi rood is niet lelijk’ luidt een bekend gezegde. Vijf woorden die vandaag, op...
22-11-2023

Ook dit jaar weer een Bornse Kerstherberg

Al ruim dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam...
22-11-2023

Herbouw historische boerderij Erve Wildyck

Het zal niemand zijn ontgaan dat er momenteel bij de rotonde Bonte Koe nieuwbouw plaatsvindt....
21-11-2023

Verzekerd zijn van huishoudelijk hulp vanaf 2024?

ADVERTORIAL • Manna biedt al jaren huishoudelijke hulp met persoonlijke aandacht in Borne....
17-11-2023

Bewoners Thomashuis hebben buit binnen

Zaterdagmiddag was het feest voor de negen verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis...
11-11-2023