Stichting Omgevingsfonds Elhorst-Vloedbelt opgericht
06-01-2023
JAARLIJKSE BIJDRAGE VAN TWENCE VOOR LEEFBAARHEID BUURT

Stichting Omgevingsfonds Elhorst-Vloedbelt opgericht

In december heeft de formele oprichting plaatsgevonden van de Stichting Omgevingsfonds Elhorst-Vloedbelt. Deze Stichting is, met de komst van de mestverwaardingsinstallatie in Zenderen, door Twence opgericht met als doel om iets terug te doen voor de leefbaarheid in de directe omgeving van de installatie.
 

“Twence heeft de ambitie om samen de regio te verduurzamen en bij te dragen aan de circulaire economie en de energietransitie. Een duurzame omgeving en ‘noaberschap’ is daarbij essentieel”, aldus Twence.
 

De afgelopen jaren heeft Twence intensief contact onderhouden met de speciaal voor de mestverwaardingsinstallatie opgerichte Klankbordgroep en diverse belangengroeperingen. Twence heeft daarbij toegezegd iets terug te willen doen voor de leefbaarheid in de directe omgeving, bestaande uit het dorp Zenderen en de buurtschappen Tusveld en Bavinkel. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in deze nieuwe Stichting.
 

Startkapitaal en jaarlijkse bijdrage

De Stichting krijgt een startkapitaal van Twence en gedurende 10 jaar jaarlijks 5.000 euro om projecten in de omgeving mogelijk te maken.
 

Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit vertegenwoordigers namens de diverse belangengroeperingen maar functioneert en besluit onafhankelijk. Twence maakt geen onderdeel uit van het bestuur. De bestuursleden zijn Daniel Elzinga (voorzitter), Maarten Kemna (secretaris/penningmeester), Diny Klaassen en René Kamphuis. Ruben Baartman ondersteunt het bestuur waar mogelijk.
 

Aanvragen

Jaarlijks kunnen in het voorjaar aanvragen worden ingediend voor projecten op het gebied van leefbaarheid, leefklimaat, veiligheid, educatie, duurzaamheid alsmede initiatieven die directe betrokkenheid tonen op maatschappelijk , sociaal of cultureel terrein. Er is een gebied afgebakend in de omtrek van de Twence-locatie Elhorst-Vloedbelt waarbinnen de projecten moeten plaatsvinden. Het bestuur van de Stichting gaat vervolgens alle aanvragen beoordelen en bedragen al dan niet toekennen.
 

De komende weken zullen de formele aanvraagformulieren en een website worden ontwikkeld. Vanaf eind januari kan nader informatie gevonden worden en kunnen aanvragen ingediend worden via de website: www.omgevingsfonds-ElhorstVloedbelt.nl.

Eventuele vragen kunnen gemaild worden aan info@omgevingsfonds-ElhorstVloedbelt.nl

 

Foto's © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023

Bloemenzee op de Pellenhof

Een van de weinige stukjes openbaar groen in Oud Borne lag er het afgelopen half jaar...
29-07-2023

Brandweer rukt groot uit voor brandmelding...

Vrijdagmiddag ontving de brandweer een melding van brand bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Omdat...
28-07-2023