Stichting Omgevingsfonds Elhorst-Vloedbelt opgericht
06-01-2023
JAARLIJKSE BIJDRAGE VAN TWENCE VOOR LEEFBAARHEID BUURT

Stichting Omgevingsfonds Elhorst-Vloedbelt opgericht

In december heeft de formele oprichting plaatsgevonden van de Stichting Omgevingsfonds Elhorst-Vloedbelt. Deze Stichting is, met de komst van de mestverwaardingsinstallatie in Zenderen, door Twence opgericht met als doel om iets terug te doen voor de leefbaarheid in de directe omgeving van de installatie.
 

“Twence heeft de ambitie om samen de regio te verduurzamen en bij te dragen aan de circulaire economie en de energietransitie. Een duurzame omgeving en ‘noaberschap’ is daarbij essentieel”, aldus Twence.
 

De afgelopen jaren heeft Twence intensief contact onderhouden met de speciaal voor de mestverwaardingsinstallatie opgerichte Klankbordgroep en diverse belangengroeperingen. Twence heeft daarbij toegezegd iets terug te willen doen voor de leefbaarheid in de directe omgeving, bestaande uit het dorp Zenderen en de buurtschappen Tusveld en Bavinkel. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in deze nieuwe Stichting.
 

Startkapitaal en jaarlijkse bijdrage

De Stichting krijgt een startkapitaal van Twence en gedurende 10 jaar jaarlijks 5.000 euro om projecten in de omgeving mogelijk te maken.
 

Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit vertegenwoordigers namens de diverse belangengroeperingen maar functioneert en besluit onafhankelijk. Twence maakt geen onderdeel uit van het bestuur. De bestuursleden zijn Daniel Elzinga (voorzitter), Maarten Kemna (secretaris/penningmeester), Diny Klaassen en René Kamphuis. Ruben Baartman ondersteunt het bestuur waar mogelijk.
 

Aanvragen

Jaarlijks kunnen in het voorjaar aanvragen worden ingediend voor projecten op het gebied van leefbaarheid, leefklimaat, veiligheid, educatie, duurzaamheid alsmede initiatieven die directe betrokkenheid tonen op maatschappelijk , sociaal of cultureel terrein. Er is een gebied afgebakend in de omtrek van de Twence-locatie Elhorst-Vloedbelt waarbinnen de projecten moeten plaatsvinden. Het bestuur van de Stichting gaat vervolgens alle aanvragen beoordelen en bedragen al dan niet toekennen.
 

De komende weken zullen de formele aanvraagformulieren en een website worden ontwikkeld. Vanaf eind januari kan nader informatie gevonden worden en kunnen aanvragen ingediend worden via de website: www.omgevingsfonds-ElhorstVloedbelt.nl.

Eventuele vragen kunnen gemaild worden aan info@omgevingsfonds-ElhorstVloedbelt.nl

 

Foto's © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024