Jolijn en Ellen nemen huisartsenpraktijk over
09-01-2023
HESSELINK IN DE FLEMINGHOF WORDT NU ALBEK & ZEGGER

Jolijn en Ellen nemen huisartsenpraktijk over

Het is allemaal niet echt nieuw, maar toch wel een klein beetje. De voormalige huisartsenpraktijk Hesselink in het gezondheidscentrum Fleminghof aan de Stationsstraat is namelijk vanaf 1 januari overgenomen door Jolijn Albek en Ellen Zegger-Banierink. Voor de patiënten van de huisartsenpraktijk betekent dit dat ze verder kunnen met de voor hen vertrouwde gezichten. Ook vorig jaar werkten beide huisartsen namelijk al met elkaar samen in de praktijk. De officiële overdracht is nu echter een feit en dat betekent dat de dienstverlening vanaf nu verder gaat onder de naam Huisartsenpraktijk Albek & Zegger.
 

Blije onderbreking

Voor Jolijn (35) en Ellen (31) keert daarbij de rust weer enigszins terug. “Het afgelopen jaar was inderdaad nogal turbulent. Nadat huisarts Hesselink al eerder was gestopt, nam de huisartsenonderneming Thoon tijdelijk de honneurs waar. Dat ging natuurlijk gepaard met de nodige personele wisselingen en dat is voor patiënten niet altijd even prettig. Die fase hebben we nu gelukkig achter de rug en het totale team, bestaande uit 12 medewerkers, staat er.” De enige onderbreking, maar wel een blije, die nog rest is het zwangerschapsverlof van Ellen. Zij verwacht haar tweede kindje en zal over veertien dagen tot half mei tijdelijk uit de running zijn. Voor vervanging wordt gezorgd.
 

De enthousiaste jonge huisartsen hebben er in elk geval enorm veel zin in om hun eigen praktijk de komende tijd verder handen en voeten te geven. Hoewel beiden niet uit Borne komen (Jolijn woont in Hengelo en Ellen in Deurningen) vinden ze Borne een hele leuke plek. “De plaats heeft van alles wat en kent een mooie, sterk afwisselende populatie. Dat vind je ook in onze praktijk terug”, aldus Ellen. Veel veranderen willen beide dames niet. “De enige wens die we nog hebben is het verder focussen op de mogelijkheden voor digitale consulten. Daar valt nog wel het een en ander te winnen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Scootmobiel aangereden op ovonde

Zondagmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een scootmobiel op de ovonde aan...
29-01-2023

Kringloop tekent voor Hospice Borne

Dinsdagmiddag ondertekenden Bram Donkers, voorzitter van het Kringloopbedrijf Borne, en Frans...
24-01-2023

Inloopbijeenkomst windenergie Saasveld op 26...

De gemeente Dinkelland organiseert twee inloopbijeenkomsten over windenergie in de gemeente. De...
24-01-2023

Lions verwennen twee Bornse goede doelen

Vrijdagmiddag, amper een uur nadat Twickel Borne een megabedrag kon doneren aan de Stichting...
21-01-2023

Minder animo voor vaccinatie tegen corona

Deze dag is de theaterzaal van het Kulturhus in gebruik als pop-up-locatie van de GGD. Wie wil...
18-01-2023

Auto’s botsen op Almelosestraat

Donderdagmiddag raakten drie auto’s met elkaar in botsing op de Almelosestraat in...
12-01-2023