Minder animo voor vaccinatie tegen corona
18-01-2023
POP-UP-LOCATIES RELATIEF REDELIJK BEZOCHT

Minder animo voor vaccinatie tegen corona

Deze dag is de theaterzaal van het Kulturhus in gebruik als pop-up-locatie van de GGD. Wie wil kan er een booster of herhaalprik tegen corona halen. Aan het begin van de middag zit Bertus Leusink er helemaal alleen zijn wachttijd na de vaccinatie uit te zitten.

 

Eigenlijk had Leusink een prik in oktober vorig jaar willen halen, maar net voordat hij aan de beurt was kreeg hij corona en moest vervolgens een paar weken wachten. Niet dat hij erg ziek was van corona – “Het viel mee. De griep daarna was veel erger!” – maar Leusink heeft geen moment getwijfeld over de herhaalprik. “Je moet er alles aan doen om corona de baas te blijven”, vindt hij.
 

Meer dan 100 prikken in Borne

Vaccinatie coördinator Dick Rijnberg is meer dan tevreden over de opkomst in Borne. “We zitten twee uur voor sluitingstijd al op 100 mensen. Dat valt mee. Er zijn ook wel dagen dat we op 20 blijven steken.” Het zijn voornamelijk ouderen die de vaccinatie komen halen of mensen die op vakantie gaan en in het buitenland niet voor verrassingen willen komen te staan. Binnenlopen kan bij de pop-up-locaties zonder afspraak en dat blijkt veel mensen aan te spreken. “Het is hier een stuk relaxter dan op de vaste locaties. Het is mooi dat we het zo kunnen aanbieden.”
 

Pop-up-locaties succes

De GGD Twente kent naast de vaste locaties in Enschede en Almelo drie tot vier pop-up-locaties in de week, in verschillende plaatsen in Twente. “We zien dat met name die locaties nog goed worden bezocht”, vertelt teamleider Vaccinatie GGD Twente Annelies Barrett. “Gemiddeld zetten we er 100 prikken per dag. Mensen vinden het toch prettig om zonder afspraak en in de buurt terecht te kunnen.” Het aantal mensen in Twente dat zich laat vaccineren wisselt. “De eerste week van januari zagen we een opleving vanwege het nieuws uit China en zetten we 1.500 prikken. Vorige week zagen we weer een daling en lag het aantal op 1.100.”
 

Andere cijfers

Al met al hele andere cijfers dan op het hoogtepunt van de pandemie. “Er zijn weken geweest van 68.000 prikken. In juni 2021 waren het er 55.000 per week. Ja, dat zijn hele andere aantallen. Daarom zijn we nu ook maar beperkt open. Maar het kan zijn dat er weer een toename komt als besmettingscijfers oplopen en ook voor de vakanties verwachten we wel wat meer belangstelling.”
 

Voorlopig blijft de GGD doorgaan met vaccinaties aanbieden. “Zolang de opdracht van VWS er is ligt blijven we dat doen. Een herhaalprik wordt ook nog steeds aangeraden aan iedereen boven de 12 jaar. Op een gegeven moment moet je wel een keer een uitspraak doen of je door wilt gaan en of je dan een nieuwe campagne moet starten.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Scootmobiel aangereden op ovonde

Zondagmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een scootmobiel op de ovonde aan...
29-01-2023

Kringloop tekent voor Hospice Borne

Dinsdagmiddag ondertekenden Bram Donkers, voorzitter van het Kringloopbedrijf Borne, en Frans...
24-01-2023

Inloopbijeenkomst windenergie Saasveld op 26...

De gemeente Dinkelland organiseert twee inloopbijeenkomsten over windenergie in de gemeente. De...
24-01-2023

Lions verwennen twee Bornse goede doelen

Vrijdagmiddag, amper een uur nadat Twickel Borne een megabedrag kon doneren aan de Stichting...
21-01-2023

Auto’s botsen op Almelosestraat

Donderdagmiddag raakten drie auto’s met elkaar in botsing op de Almelosestraat in...
12-01-2023

Jolijn en Ellen nemen huisartsenpraktijk over

Het is allemaal niet echt nieuw, maar toch wel een klein beetje. De voormalige...
09-01-2023