Lions verwennen twee Bornse goede doelen
21-01-2023
AANDACHT VOOR ELKAAR EN ALTERNATIEVE VOEDSELBANK ONTVANGEN IEDER 500 EURO

Lions verwennen twee Bornse goede doelen

Vrijdagmiddag, amper een uur nadat Twickel Borne een megabedrag kon doneren aan de Stichting Evi, was het Dusan Olde Heuvelt van de Lions Club Borne die met twee cheques onder de arm onderweg ging naar de Stichting Aandacht voor Elkaar en het Dreamteam van de Alternatieve voedselbank in Borne. De bedragen (500 euro) waren weliswaar veel minder, maar de blijdschap bij de ontvangers bleek er niet minder om.
 

De goedgemutste Olde Heuvelt (“Ik voel mij nu zo’n Gaston van de Postcodeloterij.”) had voor beide doelen louter lovende woorden in petto. “Ik ben blij dat we nu ook eens kleinere organisaties in Borne blij kunnen maken met een donatie en sta telkens weer versteld van alle goeds dat er op vele plekken binnen onze gemeenschap wordt verricht. En ook al is het ‘maar’ 500 euro… ik hoop dat jullie er een goede bestemming voor weten.”
 

Aandacht voor Elkaar

Nou, dat wisten Miriam Oude Wolbers van de Stichting Aandacht voor Elkaar (foto boven) en Stacey Bosman van de Alternatieve Voedselbank (foto in tekst) wel. Zo vertelde eerstgenoemde dat haar stichting, die in 2019 van de grond kwam na een opsplitsing met het Rode Kruis, erg moeilijke jaren achter de rug had. “Wekelijks ontvangen we op woensdag zo’n 20 mensen die enkele uurtjes aanspraak zoeken. Mensen die veelal nog wel zelfstandig wonen, maar door hun leeftijd en/of beperking helaas niet meer aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen.”
 

“Corona trok een zware wissel op ons bestaan”, vervolgt ze. “En bovendien is het voor onze stichting met 18 vrijwilligers sowieso wel schrapen hoor. We krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van individuele donaties. Dan is zo’n extraatje meer dan welkom en kunnen we onze gasten ook eens iets bijzonders bieden. Of het nu een lunch is, of een uitje bijvoorbeeld.”
 

Alternatieve voedselbank

Bij de Alternatieve Voedselbank aan de Bornerbroeksestraat zijn de geluiden al niet anders. Stacey Bosman daarover: “Op dit moment leveren we wekelijks uit aan 54 gezinnen. Het blijft maar groeien. Je merkt aan alle kanten dat er steeds meer mensen in de problemen komen en graag een beroep op ons willen doen. Daarom komt deze bijdrage ook zo goed van pas. Kijk alleen maar hoeveel duurder de boodschappen en vooral ook de noodzakelijke zuivelproducten zijn geworden. Voor ons is het ook elke week wéér een puzzel de endjes aan elkaar te knopen en met de financiële middelen die we hebben zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 25 jan 2023
Mirjam en Stacey van harte gefeliciteerd met deze bedragen - altijd welkom en ook broodnodig in deze après Covid19 tijd. Veel succes met jullie activiteiten!

Kerken Borne kleuren bloedrood

‘Mooi rood is niet lelijk’ luidt een bekend gezegde. Vijf woorden die vandaag, op...
22-11-2023

Ook dit jaar weer een Bornse Kerstherberg

Al ruim dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam...
22-11-2023

Herbouw historische boerderij Erve Wildyck

Het zal niemand zijn ontgaan dat er momenteel bij de rotonde Bonte Koe nieuwbouw plaatsvindt....
21-11-2023

Verzekerd zijn van huishoudelijk hulp vanaf 2024?

ADVERTORIAL • Manna biedt al jaren huishoudelijke hulp met persoonlijke aandacht in Borne....
17-11-2023

Bewoners Thomashuis hebben buit binnen

Zaterdagmiddag was het feest voor de negen verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis...
11-11-2023

Borne maakt zich op voor verkiezingen

Ook dit keer worden de komende Tweede Kamerverkiezingen in Borne onder leiding van Elles...
08-11-2023