Bouw 33 woningen Spinnersbrink van start
02-02-2023
MARK EN MANON RUITERS UIT HUIZEN KOPEN 500STE WONING VAN ONTWIKKELCOMBINATIE

Bouw 33 woningen Spinnersbrink van start

Het weer was er niet naar donderdagmiddag, maar toch scheen voor enkele tientallen toekomstige bewoners van het project Spinnersbrink in de Bornsche Maten wel degelijk het zonnetje. In een verwarmde en droge feesttent vierden ze namelijk de officiële bouwstart van de 33 nieuwe woningen vlakbij het ‘Watermachientje’ aan de Piepersveldweg. Mark en Manon Ruiters uit Huizen (NH) vierden ondertussen ook nog eens hun eigen feestje. Zij gaan straks de 500ste woning betrekken die door de ontwikkelcombinatie De Bongerd in de nieuwbouwwijk wordt gerealiseerd.
 

Feestelijk programma

Voor deze heuglijke momenten was een feestelijk programma in elkaar gestoken dat aan elkaar werd gepraat door ‘Bert de Bouwvakker’, een rap van de tongriem gesneden entertainer die - getuige zijn handelingen - iets minder bedreven was in de bouwtechnische zaken. Desalniettemin kreeg hij de handen op elkaar, net zoals wethouder Martin Velten die de eerste kavelpaal voor de woningen mocht slaan en de gelukkige bezitters van de 500ste woning nog eens extra in het zonnetje zette.
 

“Dit is een nieuwe mijlpaal voor de gemeente Borne”, zo zei Velten. “Er zijn nu al ruim 1.700 woningen gebouwd in de wijk. De komende jaren kunnen we door naar de 2.700 in de Bornsche Maten. In totaal zou Borne kunnen doorgroeien naar zo’n 27.000 inwoners.” Voor de nieuwkomers die van buiten Borne afkomstig zijn, had Velten hoopgevende woorden in petto. “Borne is een van de beste woongemeenten in Overijssel. U zult zien dat u snel wordt opgenomen in onze gastvrije gemeenschap.”
 

‘Kwaliteit van wonen is hartstikke goed’

Ook Mireille Jeurnink, directeur Vastgoedontwikkeling van VanWonen in Zwolle, liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. “De Bornsche Maten kent een ruime opzet, met veel groen en veel speelplekken. De kwaliteit van wonen is er hartstikke goed. Met de Spinnersbrink realiseren we over een jaar een hele mooie nieuwe toevoeging. Wij wensen jullie allen heel veel woongeluk.”
 

Volgens Mark en Manon Ruiters zal het met dat woongeluk wel goed komen. “We wonen nu in Huizen, Noord-Holland, maar kiezen er bewust voor hier met onze drie kinderen naartoe te verhuizen”, aldus Manon. Zelf komt ze oorspronkelijk uit Hengelo, dus deze regio bleef trekken. “Wij vinden het fijn in deze nieuwbouwwijk te kunnen gaan wonen. Voor onszelf, maar zeker ook voor onze kinderen, die straks weer lekker op straat kunnen spelen.”
 

De laatste officiële handeling van de middag was ten slotte weggelegd voor Bert de Bouwvakker die samen met drie toekomstige bewoners enkele schakelaars in een grote kast zouden omzetten. Dat het allemaal niet van een leien dakje verliep, voorzag iedereen. Kortsluiting, vlammen… het kwam dan ook allemaal voorbij. Maar uiteindelijk lukte het hen een groot tv-scherm aan de praat te krijgen waarop ‘Gefeliciteerd’ te lezen viel. Een toost en informele bouwpraatjes tussen bewoners en bouwers vulden de rest van het feestelijke samenzijn. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rien Mertens — 14 feb 2023
Het zal mooi zijn als met spoed betaalbare woningen in de BM worden gebouwd. Immers minimaal 40% . Vooral woningen die minder dan € 750 huur kosten. Voor de huurders met een laag inkomen treft het te kort.
Gerard Vos — 02 feb 2023
Lyrisch is wethouder Velten: 1000 extra woningen voor nieuwkomers, grotendeels van buiten Borne. Ze worden gastvrij opgenomen in de Bornse gemeenschap. Een nieuwe mijlpaal voor Borne! Het zal allemaal wel! Maar meneer Velten, 51 spoedzoekers, daar wilde u de gaatjes in Borne mee vullen. U had dat even vlot willen regelen. Gaatjes in buurten waar ook mensen wonen! Had u daar maar voldoende oog en hart voor. Voor de woonwensen van diegenen die er al vele jaren wonen. U hebt daar ook een verantwoordelijkheid voor. Reserveerde u ook maar wat plek voor spoedzoekers in de Bornse Maten. Inderdaad grond genoeg! Het zou een nieuwe mijlpaal voor Borne zijn als uw beleid wat minder kortzichtig was. U laat zich verleiden door het grote en mist oog voor het kleine. Borne, groot, groter, grootst! Ach wat triest…Borne heeft een opdracht zo zei u laatst. Dat klopt! U hebt een opdracht als wethouder. En die is er voor alle burgers in Borne te zijn op een evenwichtige wijze. Evenwicht is ver te zoeken.
Emil — 02 feb 2023
Nico en Herman,

Jullie halen de woorden uit mijn mond, maaien het gras voor mijn voeten vandaan 😉. Als er toch nog 1000 woningen bij mogen, ruim meer dan eerder was toegezegd door de provincie, dan zouden die 51 spoed/flexwoningen geen enkel probleem moeten zijn. Ik zeg win-win!
Herman — 02 feb 2023
Fantastisch bericht. Borne gefeliciteerd met uw groeiwijk. Wat een toeval dat wethouder Velten zowel over de woningbouw, lees Bornse Maten, en de problematiek flexwoningen gaat.
Het hoeft dus helemaal geen probleem te zijn om daar voor de komende jaren de flexwoningen te plaatsen. Praten, wat toch al niet het sterkste punt is vd gemeente Borne, hoeft niet want de toekomstige bewoners vd wijk wonen er nog niet. Succes.
nico evers — 02 feb 2023
Beste wethouder Velten,
Mooi dat u zulke bemoedigende woorden hebt voor de nieuwkomers van buiten Borne.
Nu ook graag dezelfde bemoedigende woorden voor onze bornse jeugd en onze bornse ouderen!
Dat komt iets moeilijker uit uw mond. De komende jaren + 1000 woningen op de BM.
Daar kunnen toch wel 51 flexwoningen bij tussendoor? Het verlost u tegelijkertijd van die lastige raadsvergaderingen en politieke beraden.

Hartelijke groet,
Nico Evers

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024