‘Genadeloos hard biertje’ spekt goede doel
04-02-2023
VEILING VOOR TWENTE TEGEN KANKER BRENGT VOORALSNOG BIJNA 7.700 EURO OP

‘Genadeloos hard biertje’ spekt goede doel

 

UPDATE: 23.24 UUR

Dat wi’j zelf een exclusief en onmeunig lekker Tripel W biertje op de markt brengt en verkoopt, zodat wi’j de gehele winst könt schenk’n aan Twente tegen Kanker’. Het zijn de woorden uit proclamatiepunt 3 van Stadsprins Joost en zijn adjudanten Wesley en Wouter. En omdat de hoogheden van De Toet’nbloazers als geen ander weten dat belofte schuld maakt, gingen ze samen met brouwerij IV:uur in Vriezenveen aan de slag om hun eigen geestrijke vocht (9 procent alcohol!) te creëren. Het resultaat: ‘een genadeloos hard biertje dat zorgt voor een blijvende herinnering aan carnaval 2023’, aldus het stoere etiket.

 

Nadat Petra Goddijn van de stichting Twente tegen Kanker zaterdag in de vooravond kon worden verteld dat de voorlopige opbrengst minimaal 3.500 euro zou zijn, bleek de apotheose nóg overweldigender. De avond werd afgesloten met een bedrag van € 7.697,55.

 

‘Superinitiatief op deze Wereldkankerdag’

Petra Goddijn noemt de actie een superinitiatief. “Natuurlijk omarmen we dit van harte. Vandaag, zaterdag 4 februari, is het ook nog eens Wereldkankerdag, dus toeval bestaat niet”, zegt ze. Bewonderenswaardig bekijkt ze de 55 genummerde magnumflessen die later op de avond tijdens een speciale veiling in de Carnahal aan de Kleiweg van eigenaar zouden wisselen. Al wekenlang kon er via de sociale media worden geboden op zo’n collectors item en niet zelden werd een fraai bod even later toch weer overboden. Vanavond volgde de laatste klap en werd er afgehamerd. Volgens de hoogheden zou het eindbedrag dus zomaar nog een stukje hoger kunnen worden. Ze kregen gelijk. “Dit is een geweldige score”, aldus Joost. “Het onderstreept onze maatschappelijke betrokkenheid en Twente tegen Kanker is natuurlijk een excellente partij die we dit bedrag van harte gunnen.”

 

Samen met het Hospice Borne

Petra Goddijn is inmiddels wel gewend met mooie donaties om te gaan, maar vindt deze actie toch wel heel bijzonder. “Het is fijn te merken dat zoveel mensen dit initiatief steunen. En een biertje… ja dat hoort er ook bij hoor. Angélique Koedijk, onze founder, zei destijds steevast: ‘Vier het leven’. Nou, hoe toepasselijk wil je het hebben?” De opbrengst van de avond hoopt ze vooral te reserveren voor de plannen om binnen afzienbare tijd samen met het toekomstige hospice in Borne iets moois neer te zetten. “Waarmee de verbondenheid met en samenwerking in Borne nog eens extra wordt onderstreept.”

 

Tripel W is in beperkte oplage ook te koop bij De Barrique en te proeven bij Kir. De opbrengsten daarvan komen ook ten goede aan Twente tegen Kanker. Daarnaast hebben de hoogheden nog een een QR-code gelanceerd die het mogelijk maakt geld vanuit de 'Tripel W gedachte' aan de stichting te doneren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024