Het woningaanbod van 13 corporaties op één website
14-02-2023
WONINGHUREN.NL KOMT ERAAN

Het woningaanbod van 13 corporaties op één website

Vanaf 28 maart vinden woningzoekenden het (sociale) huurwoningaanbod van maar liefst 13 corporaties eenvoudig en helder op één website: www.WoningHuren.nl. Ingeschreven woningzoekenden ontvangen deze week bericht over hun inschrijving en het overzetten daarvan naar WoningHuren.nl.

 

Eén website, één inschrijving

Voor woningzoekenden wordt het nog eenvoudiger om het woningaanbod te zien en erop te reageren. Met één inschrijving reageren woningzoekenden straks op het aanbod van de 13 samenwerkende corporaties. Handig als woningzoekenden in meerdere gemeenten op zoek zijn naar een woning. Of als er meerdere corporaties woningen aanbieden in de gemeente waar iemand zoekt.

 

Samen
Dankzij de samenwerking van 13 corporaties is het mogelijk om het aanbod straks op één plek te vinden. De corporaties willen zo het vinden van een huurhuis zo makkelijk mogelijk maken voor woningzoekenden. In heel Nederland werken corporaties (regionaal) samen om het woningaanbod op één plek aan te bieden. Het samen aanbieden van het woningaanbod zorgt er ook voor dat er meer zicht is op de woonwensen van woningzoekenden in deze regio. Deze informatie helpt de corporaties en gemeenten bij het opstellen van woonvisies als het gaat om type woningen, woonlocaties en meer.

 

Activeren

Woningzoekenden die ingeschreven willen blijven staan, ontvangen uiterlijk begin april een e-mail met daarin het verzoek het nieuwe account te activeren. Daarna kunnen ze reageren op het woningaanbod. Het overzetten van het account van de huidige corporatie naar WoningHuren.nl gaat automatisch en is gratis. Wil een woningzoekende niet dat de gegevens overgezet worden, dan vervalt de inschrijving. Een nieuwe inschrijving kost eenmalig € 25,00. Het jaarlijks verlengen van een inschrijving is gratis.
 

Deelnemende corporaties
Op www.woninghuren.nl staat straks het woningaanbod van Beter Wonen, De Goede Woning, De Woonplaats, Domijn, Mijande Wonen, Ons Huis, Reggewoon, Sint Joseph Almelo, Viverion, WBO Wonen, Welbions, Wonen Delden en Woningstichting Tubbergen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024

Brandweer voorkomt incident met gevaarlijke stof

Donderdagmorgen kreeg de brandweer een melding over een mogelijk problematische situatie met...
22-02-2024

Een postuum cadeau van Maaike Leurink-Nijland

In en rondom Oud Borne zijn deze week 12 fraaie nieuwe bankjes geplaatst van hout en gietijzer,...
21-02-2024

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024