Tweede informatiebijeenkomst Borne gaat voor Groen
NA SUCCESVOLLE START IN LETTERVELD NU ’T OLDHOF AAN DE BEURT

Tweede informatiebijeenkomst Borne gaat voor Groen

Op woensdag 1 maart aanstaande zal de tweede informatiebijeenkomst worden gehouden voor de campagne Borne gaat voor Groen. Deze campagne is voor inwoners van Borne en bedoeld om gezamenlijk energiemaatregelen voor de woning in te kopen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Duurzame Initiatieven Borne (DiBo), gemeente Borne en Duurzaam Bespaar Plan. Vanaf 19:00 uur bent u welkom in het Kulturhus waar koffie en thee klaar zullen staan. Vanaf 19:30 uur zal het programma van start gaan. Duurzaam Bespaar Plan zal hier vertellen over de collectieve inkoop campagne, diverse duurzame maatregelen en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. Naast bewoners van ‘t Oldhof zijn ook bewoners van andere wijken welkom bij deze informatiebijeenkomst.

 

Gratis huisscans

Duurzaam Bespaar Plan helpt stichting DiBo en de gemeente Borne als onafhankelijk intermediair en adviseert woningeigenaren op het gebied van vloer-, spouw-, dakisolatie, isolatieglas, kozijnen en zonnepanelen. Dit doen zij middels een gratis huisscan. Opvolgend op de huisscan kan er worden gekozen te participeren in een vrijblijvende collectieve inkoopactie.

 

Vier wijken van Borne

De campagne wordt uitgevoerd in vier wijken. In november werd gestart met de wijken Letterveld I en II (foto boven). Hier werden al mooie resultaten bereikt tot dusver. De campagne heeft in de wijk Letterveld geleid tot: 96 huisscans, 1.000 m2 geplande vloerisolatie, 950 m2 geplande dakisolatie, 1.900 m2 geplande spouwmuurisolatie en 160 zonnepanelen. Op 10 en 11 maart wordt qua vloer- en dakisolatie 1.295 m2 uitgevoerd en in maart en april worden nagenoeg alle zonnepanelenopdrachten uitgevoerd. Deze week ontvangen de bewoners van de wijk ’t Oldhof en enkele woningeigenaren ten oosten van ’t Oldhof een uitnodiging per brief. De campagne eindigt in de wijk Wensink-Zuid.

 

Meer informatie

Meer informatie over de campagne en aanmelden voor een gratis huisscan kan via: https://www.duurzaambespaarplan.nl/borne/.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024