Vrachtwagen nummer 10 onderweg naar Opole
24-02-2023
HULP AAN OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN BLIJFT ONVERMINDERD NODIG

Vrachtwagen nummer 10 onderweg naar Opole

Precies een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Door de oorlog ontvluchtten bijna acht miljoen inwoners het land. Het einde van het conflict lijkt nog niet in zicht. De ingrijpende gebeurtenis schokte de wereld en overal werden acties ondernomen om hulp te bieden. In Hertme wist men door zakelijke contacten in Opole in Polen, dat overspoeld werd met vluchtelingen, uit eerste hand hoe moeilijk de situatie daar was en in een onvoorstelbaar tempo werden hulpgoederen ingezameld en naar het stadje aan de Oekraïense grens gebracht.
 

Dankbaar

Nu, exact een jaar later, is de tiende vrachtwagen onderweg naar Opole, met goederen waar gebrek aan is. Zoals winterkleding, dekens, lang houdbaar voedsel, babyvoeding, medicijnen en verzorgingsproducten. De inmiddels opgerichte Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen Opole blijft doorgaan zolang het nodig is. “Het is onze tiende vracht, maar we willen hier niet mee zeggen dat we daar als stichting trots op zijn, dankbaarheid is hier meer op zijn plaats. Dankbaar voor de vele lieve mensen die ons telkens warme winterkleren en/of dekens brachten. Dankbaar voor zij die deze in grote getale voor ons inzamelden. Ook producten als lang houdbaar voedsel zoals pasta’s en babyvoeding en dergelijke. Dankbaar voor alle financiële donaties, zowel particulier als vanuit het bedrijfsleven. Een speciaal woord van dank aan al onze vrijwilligers waarop wij keer op keer een beroep kunnen en mogen doen. Op al deze mensen kunnen wij trots zijn, want zonder hen kunnen wij ons humanitaire werk niet verrichten.”
 

Steun blijft nodig

“Hoe lang deze vreselijke oorlog nog door zal gaan is voor eenieder een raadsel. Echter zolang het nodig is en het ons mogelijk wordt gemaakt gaan wij door. Wij willen een blijvend beroep op u doen als mens. Help ons waar mogelijk zowel financieel als wel met goederen, want de vraag blijft en de nood is hoog. Ook willen wij met dit bericht de aandacht blijven richten op het bedrijfsleven om ons, waar mogelijk, zowel praktisch als financieel te blijven steunen. Met de financiële middelen die wij voorhanden hebben, kunnen wij exact inspelen op de behoeften en de wensen die aan ons worden voorgelegd. Wij hopen dat wij op kunnen en mogen rekenen.”
 

Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen goederen worden afgeleverd aan de Zwartkotteweg 6 in Hertme. Giften kunnen worden gestort op NL61 RABO 0189 3470 31 t.n.v. Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole. Meer info over de Stichting is ook te vinden op Facebook

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse...
14-09-2023

Opnieuw vandalisme bij de Mariakapel

Zaterdagmorgen ontdekte de werkgroep Mariakapel dat er gisteravond of vannacht opnieuw ongewenst...
09-09-2023

Overwegstoring aan Bornerbroeksestraat

De spoorwegovergang aan de Bornerbroeksestraat ligt sinds zondagmorgen ongeveer 09.30 uur in...
28-08-2023

Jong Hertme timmert er weer op los

Terwijl de bouwvakkers in onze regio weer van een welverdiende vakantie genieten, wordt er in...
10-08-2023

Bloemenzee op de Pellenhof

Een van de weinige stukjes openbaar groen in Oud Borne lag er het afgelopen half jaar...
29-07-2023

Brandweer rukt groot uit voor brandmelding...

Vrijdagmiddag ontving de brandweer een melding van brand bij woonzorgcentrum Het Dijkhuis. Omdat...
28-07-2023