Vrachtwagen nummer 10 onderweg naar Opole
24-02-2023
HULP AAN OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN BLIJFT ONVERMINDERD NODIG

Vrachtwagen nummer 10 onderweg naar Opole

Precies een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Door de oorlog ontvluchtten bijna acht miljoen inwoners het land. Het einde van het conflict lijkt nog niet in zicht. De ingrijpende gebeurtenis schokte de wereld en overal werden acties ondernomen om hulp te bieden. In Hertme wist men door zakelijke contacten in Opole in Polen, dat overspoeld werd met vluchtelingen, uit eerste hand hoe moeilijk de situatie daar was en in een onvoorstelbaar tempo werden hulpgoederen ingezameld en naar het stadje aan de Oekraïense grens gebracht.
 

Dankbaar

Nu, exact een jaar later, is de tiende vrachtwagen onderweg naar Opole, met goederen waar gebrek aan is. Zoals winterkleding, dekens, lang houdbaar voedsel, babyvoeding, medicijnen en verzorgingsproducten. De inmiddels opgerichte Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen Opole blijft doorgaan zolang het nodig is. “Het is onze tiende vracht, maar we willen hier niet mee zeggen dat we daar als stichting trots op zijn, dankbaarheid is hier meer op zijn plaats. Dankbaar voor de vele lieve mensen die ons telkens warme winterkleren en/of dekens brachten. Dankbaar voor zij die deze in grote getale voor ons inzamelden. Ook producten als lang houdbaar voedsel zoals pasta’s en babyvoeding en dergelijke. Dankbaar voor alle financiële donaties, zowel particulier als vanuit het bedrijfsleven. Een speciaal woord van dank aan al onze vrijwilligers waarop wij keer op keer een beroep kunnen en mogen doen. Op al deze mensen kunnen wij trots zijn, want zonder hen kunnen wij ons humanitaire werk niet verrichten.”
 

Steun blijft nodig

“Hoe lang deze vreselijke oorlog nog door zal gaan is voor eenieder een raadsel. Echter zolang het nodig is en het ons mogelijk wordt gemaakt gaan wij door. Wij willen een blijvend beroep op u doen als mens. Help ons waar mogelijk zowel financieel als wel met goederen, want de vraag blijft en de nood is hoog. Ook willen wij met dit bericht de aandacht blijven richten op het bedrijfsleven om ons, waar mogelijk, zowel praktisch als financieel te blijven steunen. Met de financiële middelen die wij voorhanden hebben, kunnen wij exact inspelen op de behoeften en de wensen die aan ons worden voorgelegd. Wij hopen dat wij op kunnen en mogen rekenen.”
 

Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen goederen worden afgeleverd aan de Zwartkotteweg 6 in Hertme. Giften kunnen worden gestort op NL61 RABO 0189 3470 31 t.n.v. Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole. Meer info over de Stichting is ook te vinden op Facebook

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023