Vrachtwagen nummer 10 onderweg naar Opole
24-02-2023
HULP AAN OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN BLIJFT ONVERMINDERD NODIG

Vrachtwagen nummer 10 onderweg naar Opole

Precies een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Door de oorlog ontvluchtten bijna acht miljoen inwoners het land. Het einde van het conflict lijkt nog niet in zicht. De ingrijpende gebeurtenis schokte de wereld en overal werden acties ondernomen om hulp te bieden. In Hertme wist men door zakelijke contacten in Opole in Polen, dat overspoeld werd met vluchtelingen, uit eerste hand hoe moeilijk de situatie daar was en in een onvoorstelbaar tempo werden hulpgoederen ingezameld en naar het stadje aan de Oekraïense grens gebracht.
 

Dankbaar

Nu, exact een jaar later, is de tiende vrachtwagen onderweg naar Opole, met goederen waar gebrek aan is. Zoals winterkleding, dekens, lang houdbaar voedsel, babyvoeding, medicijnen en verzorgingsproducten. De inmiddels opgerichte Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen Opole blijft doorgaan zolang het nodig is. “Het is onze tiende vracht, maar we willen hier niet mee zeggen dat we daar als stichting trots op zijn, dankbaarheid is hier meer op zijn plaats. Dankbaar voor de vele lieve mensen die ons telkens warme winterkleren en/of dekens brachten. Dankbaar voor zij die deze in grote getale voor ons inzamelden. Ook producten als lang houdbaar voedsel zoals pasta’s en babyvoeding en dergelijke. Dankbaar voor alle financiële donaties, zowel particulier als vanuit het bedrijfsleven. Een speciaal woord van dank aan al onze vrijwilligers waarop wij keer op keer een beroep kunnen en mogen doen. Op al deze mensen kunnen wij trots zijn, want zonder hen kunnen wij ons humanitaire werk niet verrichten.”
 

Steun blijft nodig

“Hoe lang deze vreselijke oorlog nog door zal gaan is voor eenieder een raadsel. Echter zolang het nodig is en het ons mogelijk wordt gemaakt gaan wij door. Wij willen een blijvend beroep op u doen als mens. Help ons waar mogelijk zowel financieel als wel met goederen, want de vraag blijft en de nood is hoog. Ook willen wij met dit bericht de aandacht blijven richten op het bedrijfsleven om ons, waar mogelijk, zowel praktisch als financieel te blijven steunen. Met de financiële middelen die wij voorhanden hebben, kunnen wij exact inspelen op de behoeften en de wensen die aan ons worden voorgelegd. Wij hopen dat wij op kunnen en mogen rekenen.”
 

Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen goederen worden afgeleverd aan de Zwartkotteweg 6 in Hertme. Giften kunnen worden gestort op NL61 RABO 0189 3470 31 t.n.v. Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole. Meer info over de Stichting is ook te vinden op Facebook

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024

Brandweer voorkomt incident met gevaarlijke stof

Donderdagmorgen kreeg de brandweer een melding over een mogelijk problematische situatie met...
22-02-2024

Een postuum cadeau van Maaike Leurink-Nijland

In en rondom Oud Borne zijn deze week 12 fraaie nieuwe bankjes geplaatst van hout en gietijzer,...
21-02-2024

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024