Dit is toch niet helemaal de bedoeling
24-02-2023
STAPELS POEPZAKJES AAN DE BIEFFEL

Dit is toch niet helemaal de bedoeling

Als je een ommetje maakt met je trouwe viervoeter, dan neem je een poepzakje mee. Tuurlijk, hartstikke goed! En als Fido dan zijn behoefte doet, dan pak je dat zakje en stopt de versgedraaide drol erin. Super! Tien met een griffel en een kus van de juf!
 

Maar als je dan vervolgens het zakje met inhoud dumpt achter een trafohuisje aan De Bieffel, dan heb je het toch niet helemaal begrepen. Kijk, de bedoeling achter dat hele poepzakje is dat de uitwerpselen van je hond niet in de openbare ruimte achterblijven, waar anderen er last van hebben. En dus ook niet met zakje en al!
 

Een moeilijk concept blijkbaar voor een of meerdere hondenbezitters die hun dagelijkse wandelingetje langs de rondweg maken. De poepzakjes stapelen zich er op. Wat zou er dan door iemands hoofd gaan? ‘Hé, het poepzakje van gisteren ligt er nog. Misschien verdwijnt het als ik er een tweede bij doe?’ En een dag later: ‘Helpt niet. Nog maar een dan.’ Hoeveel poepzakjes later valt het kwartje?
 

Gewoon meenemen naar huis en in de eigen Otto. Dan verdwijnt het waar het hoort: bij het afval. Dat is het idee. Zo moeilijk is het niet. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Roche van Ochten — 25 feb 2023
Reeds meerdere keren door ons aangegeven bij TwenteMilieu, welke aan de overkant van het trafohuisje zit, om daar een prullenbak te plaatsen zodat niet alles op de grond gegooid wordt.

Als hondenbezitter vindt ik dit gedrag ook stuitend.
Ans Berendonk — 25 feb 2023
Als hondeneigenaar snap ik hier ook helemaal niets van! Ik vind het ook vooral jammer omdat je ziet door wangedrag van andere baasjes (en honden die een verkeerde opvoeding hebben gehad) dat er maatregelen worden getroffen of dat je erop aangekeken word als je met die poepmachine door de wijk loopt. In onze buurt liggen de drollen wel eens gewoon op straat!
Neem je een hond, neem dan ook verantwoordelijkheid!
Dom — 24 feb 2023
De hele wijk door hangen de poepzakjes in de takken van de bomen. Wat een verstand dat kan toch niet. Je neemt netjes de moeite om in een zakje te doen . Chapeau daarvoor MAAR daarna smijt men het van zich af????? Ongelofelijk en ook ook niet te begrijpen.
Josephine Korf — 24 feb 2023
Zeker hoort het daar niet te liggen. Raar is het wel; je neemt de moeite om het in een zakje te doen en dan gooi je het ergens neer...of... heeft het mss te maken met het feit dat er wel wat meer bakken voor poepzakjes mogen staan, maar bovenal moeten ze écht sneller geleegd worden. Want dat gebeurt veel te weinig.

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023