Tuinkamer in Hertme viert 15-jarig bestaan
MINIE KEMNA EN BERDIEN MEKENKAMP ONTVANGEN BORNS BIJTJE; FRANS BERGSMA KRIJGT DE TUINKAMER AWARD

Tuinkamer in Hertme viert 15-jarig bestaan

Wat ooit begon in de serre van het eigen huis van Helga van de Berg, is nu een regulier onderdeel als dagvoorziening van Carintreggeland in het Theaterhoes bij het Openluchttheater in Hertme: De Tuinkamer. Van maandag tot en met vrijdag worden in totaal op deze locatie momenteel ongeveer 25 deelnemers ontvangen. Vrijdagmiddag werd het 15-jarig bestaan gevierd. De vrijwilligers Minie Kemna en Berndien Mekenkamp ontvingen een Borns Bijtje; Frans Bergsma kreeg een Tuinkamer Award.

 

Lovende woorden

Silvia Hoek, manager zorg bij Carintreggeland, sprak lovende woorden en keek terug op het ontstaan van De Tuinkamer. Dankzij het feit dat Helga van de Berg in haar wijk de behoefte opviel voor mantelzorgers om af en toe ontzorgd te worden, ging zij met dit idee naar haar werkgever en van het één kwam het ander. Behalve de medewerkers van Carintreggeland bedankte zij ook de vele vrijwilligers die De Tuinkamer mede mogelijk maken.

 

Borns Bijtje voor Minie Kemna en Berndien Mekenkamp

Behalve de beroepskrachten van Carintreggeland die er werkzaam zijn, zijn er ook vele vrijwilligers actief. Sommigen daarvan al heel erg lang. Daarom werden die vandaag in het zonnetje gezet. Burgemeester Jan Pierik kwam deze middag zelf naar De Tuinkamer om twee vrijwilligers te decoreren met een Borns Bijtje omdat beiden zich onder andere al 12½ jaar inzetten voor De Tuinkamer. Wandelen met deelnemers, een spelletje spelen of gewoon een praatje maken, het vrijwilligerswerk is heel divers.

 

Tuinkamer Award voor Frans Bergsma

Frans Bergsma is al jaren de topkok. Hij is al eigenaar van een Borns Bijtje en heeft ook al eens een lintje gehad, dus moest er een ‘nieuwe’ onderscheiding voor hem worden bedacht. Hij werd daar vanmiddag door de burgemeester voor beloond met een splinternieuwe Tuinkamer Award.

 

Dit alles vond plaats in het bijzijn van de deelnemers van De Tuinkamer, hun mantelzorgers en natuurlijk het personeel en de andere vrijwilligers. Bij elkaar waren er ongeveer 60 mensen aanwezig. Het werd een feestelijke middag een drankje bij binnenkomst, vervolgens een uitgebreide high tea en een hapje en een drankje na de officiële momenten. Voor alle aanwezige mantelzorgers was er na afloop nog een bos bloemen. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023