Tuinkamer in Hertme viert 15-jarig bestaan
MINIE KEMNA EN BERDIEN MEKENKAMP ONTVANGEN BORNS BIJTJE; FRANS BERGSMA KRIJGT DE TUINKAMER AWARD

Tuinkamer in Hertme viert 15-jarig bestaan

Wat ooit begon in de serre van het eigen huis van Helga van de Berg, is nu een regulier onderdeel als dagvoorziening van Carintreggeland in het Theaterhoes bij het Openluchttheater in Hertme: De Tuinkamer. Van maandag tot en met vrijdag worden in totaal op deze locatie momenteel ongeveer 25 deelnemers ontvangen. Vrijdagmiddag werd het 15-jarig bestaan gevierd. De vrijwilligers Minie Kemna en Berndien Mekenkamp ontvingen een Borns Bijtje; Frans Bergsma kreeg een Tuinkamer Award.

 

Lovende woorden

Silvia Hoek, manager zorg bij Carintreggeland, sprak lovende woorden en keek terug op het ontstaan van De Tuinkamer. Dankzij het feit dat Helga van de Berg in haar wijk de behoefte opviel voor mantelzorgers om af en toe ontzorgd te worden, ging zij met dit idee naar haar werkgever en van het één kwam het ander. Behalve de medewerkers van Carintreggeland bedankte zij ook de vele vrijwilligers die De Tuinkamer mede mogelijk maken.

 

Borns Bijtje voor Minie Kemna en Berndien Mekenkamp

Behalve de beroepskrachten van Carintreggeland die er werkzaam zijn, zijn er ook vele vrijwilligers actief. Sommigen daarvan al heel erg lang. Daarom werden die vandaag in het zonnetje gezet. Burgemeester Jan Pierik kwam deze middag zelf naar De Tuinkamer om twee vrijwilligers te decoreren met een Borns Bijtje omdat beiden zich onder andere al 12½ jaar inzetten voor De Tuinkamer. Wandelen met deelnemers, een spelletje spelen of gewoon een praatje maken, het vrijwilligerswerk is heel divers.

 

Tuinkamer Award voor Frans Bergsma

Frans Bergsma is al jaren de topkok. Hij is al eigenaar van een Borns Bijtje en heeft ook al eens een lintje gehad, dus moest er een ‘nieuwe’ onderscheiding voor hem worden bedacht. Hij werd daar vanmiddag door de burgemeester voor beloond met een splinternieuwe Tuinkamer Award.

 

Dit alles vond plaats in het bijzijn van de deelnemers van De Tuinkamer, hun mantelzorgers en natuurlijk het personeel en de andere vrijwilligers. Bij elkaar waren er ongeveer 60 mensen aanwezig. Het werd een feestelijke middag een drankje bij binnenkomst, vervolgens een uitgebreide high tea en een hapje en een drankje na de officiële momenten. Voor alle aanwezige mantelzorgers was er na afloop nog een bos bloemen. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024