Jong verwent ‘oud’ in Hertme
10-03-2023
VIJFTIG 67-PLUSSERS BELEVEN EEN GENOEGLIJKE JEUGDAVOND

Jong verwent ‘oud’ in Hertme

In 1968 huldigde de toenmalige en legendarische pastoor Veeger in Hertme al het motto ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Woorden die in de afgelopen 55 jaren onverminderd standhielden, al is de jeugd van toen zelf inmiddels al opgeschoven naar de oudere generatie. Maar de intentie erachter is onverminderd eigentijds gebleven. En zo kon het gebeuren dat zo’n vijftig 67-plussers uit het kerkdorp vrijdagavond bij Jachtlust werden verwend door een dertigtal jongeren van de plaatselijke werkgroep Jeugd.
 

Hilariteit alom

Rick Lucas, een van de jongeren, is de presentator van de avond. “Dit is gewoon hartstikke leuk”, zegt de rap van de tongriem gesneden tiener. “Ze hebben me gevraagd omdat ik best goed kan lullen. Nou, dat klopt. Maar het is toch ook gewoon heel mooi dat we zoiets in Hertme doen? En dat brengt ons echt dicht bij elkaar.”

 

Als de avond amper een kwartiertje onderweg is, blijkt zijn gelijk al ontegenzeggelijk. De gezelligheid aan de lange tafels spat ervan af. De jongeren serveren koffie met cake, een aantal van hen verzorgt een quiz waarop de oude garde met A of B kan antwoorden. Een van de vragen is hoeveel haren een mens op het hoofd heeft. Waarna de vragensteller er subtiel aan toevoegt: “Ik heb het nu niet over jullie…!” Hilariteit alom.
 

Mystery guest

En zo gaat het door. Ook het onderdeel moppentappen brengt de handen op elkaar, waarna de rust even terugkeert als een andere groep jongeren met de zelfgemaakte hapjesschaal rondgaat. En als iedereen eenmaal is voorzien van een drankje wordt een grote kist de zaal binnengereden waarin zich een mystery guest heeft verschanst. Na vier vragen wordt al duidelijk wie de ‘beroemdheid’ is. Het blijkt Jan de Vries te zijn, het politieke boegbeeld van het kerkdorp. Hij glundert en straalt en wordt zelfs een beetje verlegen van het applaus dat hem ten deel valt. “Het is gewoon hartstikke fijn om in Hertme te wonen”, roept hij. “En ik vind het heel fijn dit vanavond te mogen doen.”
 

‘Het kan gewoon in Hertme’

Christel Paus, een van de mensen die de avond samen met de werkgroep heeft opgezet, is al niet minder enthousiast. “We doen dit jaarlijks, alleen moesten we de laatste twee jaar een pas op de plaats maken. Maar zo zie je maar, dit blijft gewoon een succesvolle avond. Drie uur lang ongedwongen en pretentieloze gezelligheid voor jong en oud, het kan gewoon in Hertme. Met heel veel dank aan Jachtlust, want hier krijgen we vanavond alle medewerking. Wat dat betreft had pastoor Veeger in 1968 al een vooruitziende blik. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023