NL Doet ’t in de sneeuw
11-03-2023
AANGEPASTE WERKZAAMHEDEN, MAAR NIET MINDER PLEZIER

NL Doet ’t in de sneeuw

En toen lag er ineens een flink pak sneeuw, precies op de dag dat vele vrijwilligers de handen uit de mouwen wilden gaan steken op de jaarlijkse NL Doet-dag. Voor zover de klussen binnen gepland waren niet zo’n probleem, maar graven, spitten, planten, schilderen et cetera in de openlucht werd toch wat gecompliceerder. Om die reden werd hier en daar het programma wat aangepast, maar de goede sfeer leed er niet onder en evenzogoed werd er hard gewerkt op verschillende plekken binnen de gemeente.
 

Bijvoorbeeld bij de Scouting St Stephanus Martina, de Bornse Tuinverenging en de Bornse Harmonie. Traditioneel is er altijd een grote groep aanwezig bij het hertenkampje om de boel eens grondig op te knappen en op te ruimen, onderwijl nieuwsgierig gade geslagen door de dieren.
 

Beetje meer vrouwelijkheid bij de Kloostergaarde

Bij de Kloostergaarde in Zenderen valt het hele jaar rond veel te doen en tijdens NL Doet maken de vrijwilligers er nog eens extra een feestje van. Speciaal moment was de onthulling van een informatiebordje bij de ingang. Het bordjes onthullen blijkt niet helemaal het sterkste punt van Frank van Dam, want de voorzitter moest daar toch wat kundige hulp bij inroepen. Maar enthousiast en smakelijk vertellen over bomen en planten kan hij als geen ander. Het bewuste informatiebordje hoort bij een net geplaatste linde. En die staat daar niet zomaar. De boom is de vrouwelijke tegenhanger van de majestueuze eiken bij de entree van de Kloostergaarde en theehuis De Karmeliet.
 

Die eiken werden van oudsher geassocieerd met Thor of Wodan. Mannelijk, oorlogszuchtig, donder en bliksem. Niet bepaald een vriendelijk welkom vond men. Een beetje meer liefde en vrouwelijkheid van godin Freya, die volgens de Tubanten en Germanen in de linde huist. En zo zijn er altijd talloze mooie verhalen te ontdekken in de Kloostergaarde, die er nu weer een beetje mooier uitziet. Net als al die andere plekken waar deze dag zo hard geklust is. (AJ/BM/RH)

 

NL Doet

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024